روایت ۱۲ روز مدیریت بحران در سایه جنگ و تحریم
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز گفت: در پی جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران و با بروز برخی کمبودهای لحظهای، صنعتگران استان البرز با تشکیل ستادهای پدافند غیرعامل و بسیج ظرفیتهای تولیدی و نظارتی، مانع از ایجاد بحران در تأمین کالاهای اساسی شدند.
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد انصاری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در کارخانجات اتمسفر کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر و تسلیت به خانوادههای آنان، روز ملی صنعت و معدن را فرصتی برای تجلیل از ایستادگی تولیدگران در شرایط تحریم و بحران توصیف کرد.
وی خاطرنشان کرد: در روزهای ابتدایی جنگ، برخی کمبودها در کالاهای اساسی مانند آرد، نان، ماکارونی، روغن و تن ماهی احساس شد، اما با تشکیل ستاد بحران در استانداری البرز و ورود عملیاتی ۲۳ واحد بزرگ صنعتی استان، این وضعیت بهسرعت کنترل شد.
انصاری مطرح کرد: نانواییها در روزهای نخست، فقط یکی دو کیسه آرد در اختیار داشتند، اما با ورود حملونقل صنعتی، کارخانههای تولید آرد و بسیج ذخایر گندم، این مشکل رفع شد. کارخانههای تولید آرد استان به فعالیت ۲۴ ساعته درآمدند و سهمیههای ویژه به ۷۰۰ واحد نانوایی تخصیص یافت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به رشد ظرفیت تولید کارخانههای ماکارونی استان گفت: چهار کارخانه در یک روز، معادل یک ماه مصرف استان یعنی ۱۶۰۰ تن ماکارونی تولید کردند. در بخش نان صنعتی، یکی از بزرگترین کارخانهها تولید خود را به بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت رساند و ۷۰ تن نان روزانه به بازار عرضه کرد.
انصاری اظهار کرد: استان البرز ۲۰ درصد روغن خوراکی کشور را تولید میکند. با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، مشکل فصلی بودن واردات مواد اولیه برطرف و ثبت سفارشها به صورت سالانه تثبیت شد. همچنین ۲۰ هزار تن مواد اولیه از طریق دولت تأمین شد و دولت بدهی خود به واحدهای تولیدی را نیز تا حد زیادی پرداخت کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به نظارتها در ایام بحران بیان کرد: سه لایه بازرسی با همکاری وزارت صمت، اتاق اصناف و تشکلهای مردمی تشکیل شد که روزانه بازار را رصد میکردند. در این مدت، نزدیک به پنج هزار لیتر روغن احتکارشده کشف و بلافاصله در فروشگاههای زنجیرهای توزیع شد.
وی عنوان کرد: ستاد تنظیم بازار استان، با دریافت گزارشهای میدانی از کانالهای ارتباطی مردمی در شبکههای پیامرسان، توانست با واحدهای متخلف برخورد کند و صفهای طولانی را بشکند. هرگونه افزایش قیمت نسبت به ۲۳ خرداد ممنوع اعلام شده و با هرگونه تخلف برخورد قاطع خواهد شد.
انصاری با اشاره به اینکه افزایشهای مقطعی قیمت در برخی کالاها، با ورود ستاد تنظیم بازار، به کاهش ۶ تا ۳۳ درصدی قیمتها منجر شد، خاطرنشان کرد: صنعتگران استان البرز، نهتنها در بحران، بلکه در روزهای عادی نیز در کنار مردم ایستادهاند و اداره کل صمت خود را خدمتگزار مردم و خادم جبهه کار و تولید و صنعت می داند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به آسیبهای واردشده به واحدهای صنعتی و صنفی استان در جریان تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به شهر کرج از تخمین اولیه ۶۰۰ میلیارد تومانی خسارات خبر داد و اذعان کرد: البرز یکی از استانهایی بود که برخی واحدهای اقتصادی آن مورد آسیب جدی قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه تعدادی از واحدهای صنعتی استان با وجود فعالیتهای کاملاً غیرنظامی هدف حملات غیرمستقیم قرار گرفتند، افزود: دشمن بار دیگر ثابت کرد که هیچ معیار انسانی یا حقوقی برای او معنا ندارد و به هر هدفی، صرفنظر از ماهیت آن، حمله میکند. برخی از این واحدها در آستانه بهرهبرداری بودند.
انصاری ضمن قدردانی از دستگاههای امنیتی در پیشگیری از تلفات انسانی، مطرح کرد: با هوشیاری نهادهای امنیتی، هیچ آسیب جانی گزارش نشده، هرچند آسیبهای فیزیکی به برخی زیرساختها وارد شده است. با توجه به تشکیل ستاد ارزیابی خسارات و بسیج کارشناسان رسمی دادگستری جهت بررسی دقیق آسیبها، کارشناسیها در حال انجام است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز اظهار کرد: با هماهنگی ستاد مدیریت بحران، از منابع بودجهای موجود برای جبران خسارات استفاده خواهد شد. همچنین بسته حمایتی وزارت صمت در هیئت دولت در حال بررسی است و پس از ابلاغ، اقدامات لازم صورت میگیرد. یکی از چالشهای فعلی صنعت استان کمبود نیروی انسانی است.
وی تصریح کرد: با توجه به حضور حدود ۳۰۰ هزار نفر تبعه خارجی در البرز، بخشی از واحدهای صنعتی به آنها وابسته هستند، اما نبود مجوز قانونی برای برخی از آنها، مشکلاتی در تأمین نیروی کار بهوجود آورده است. در حال بررسی استفاده از ظرفیت دانشجویان، زندانیان و نیروهای دانشگاهی در بخش تولید هستیم.
انصاری با اشاره به اینکه همچنین پیشنهاد شده تا برخی اتباع مجوزدار در سامانههای رسمی ثبت و بهصورت قانونی بهکار گرفته شوند و با تأکید بر سیاستگذاری جدید وزارت صمت در اعطای مجوزها بیان کرد: از یکسال و نیم گذشته، اولویت با واحدهای دانشبنیان بوده و مجوزهایی که بهرهوری پایین یا مصرف انرژی بالا دارند، صادر نمیشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با بیان اینکه البرز با ثبت ۸۶ درصد شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت، یکی از استانهای پیشرو کشور بوده و در حال حاضر رتبه چهارم کشور را در این حوزه داراست، به رسیدگی به خسارات اصناف، منازل مسکونی و خودروهای شخصی در مرکز شهر کرج اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه در محل حادثه تشکیل پرونده انجام شده و کمکهای لازم در دستور کار است، گفت: با وجود شرایط خاص، تأمین کالاهای اساسی با مدیریت ستاد تنظیم بازار به ریاست استاندار البرز و همکاری جهاد کشاورزی، بدون وقفه ادامه داشت و هیچگونه کمبودی در حوزه کالاهای ضروری احساس نشد.
انصاری با بیان اینکه زنجیره تأمین در استان با بیش از ۳۵۰ شرکت فعال، توان تأمین نیاز استان و حتی استانهای همجوار را داراست و با اشاره به پویایی نهادهای نظارتی و حضور میدانی مدیران ارشد در روزهای بحرانی تأکید کرد: این غافلگیری اولیه خیلی زود به مدیریت میدانی و منسجم تبدیل شد.
راهکارهای مقابله با بحران انرژی و توسعه تولید برق صنعتی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به موضوع کمبود برق بهویژه در ماههای گرم سال خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استان البرز یکی از مهمترین قطبهای صنعتی کشور است، اما مانند سایر نقاط کشور با چالش کمبود برق روبهروست. حدود یکسوم برق مورد نیاز در زمان اوج مصرف قابل تأمین نیست.
وی با بیان اینکه از سال گذشته برنامهریزی جهت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر آغاز شده است، ادامه داد: بیش از ۵۰ مگاوات برق از طریق مولدهای CHP در حال تولید است و شرکت گاز تأمین سوخت این مولدها را به عهده دارد. همچنین تاکنون ۱۲۰ واحد صنعتی برای تبدیل شدن به مراکز تولید انرژی اعلام آمادگی کردهاند.
انصاری بیان کرد: در صورت عادی شدن شرایط و خروج از سایه جنگ، پیشبینی میشود تا پایان سال جاری ظرفیت تولید برق صنعت استان به ۱۵۰ مگاوات برسد. در کنار نظارت انسانی، استفاده از شبکههای هوشمند و سامانههای مبتنی بر هوش مصنوعی برای کنترل دقیق توزیع کالاها در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: هرچند زیرساختهای سایبری در شرایط جنگی دچار آسیب شدهاند، اما تلاش میکنیم از این ظرفیتها در آینده نزدیک بهرهبرداری کامل کنیم. البرز از نظر تعداد واحدهای صنعتی، سرمایهگذاری و اشتغال، در رتبههای پنجم و ششم کشور قرار دارد و عملکرد حوزه صنعت استان نیز سال گذشته در جایگاه سوم کشور قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه اما جنگ اخیر و تحریمهای سنگین، تحقق کامل اهداف جهش تولید را با چالشهایی همراه کرده است، مطرح کرد: در کنار فشارهای بیرونی، ما نیازمند توسعه زیرساختهای داخلی و حمایت جدی از تولیدکنندگان هستیم. بدون تأمین انرژی، امنیت و ثبات بازار، نمیتوان انتظار جهش واقعی در صنعت داشت.
انصاری با اشاره به عملکرد مجموعه اقتصادی استان در مدیریت بحران ۱۲ روزه عنوان کرد: علیرغم غافلگیری اولیه و خریدهای هیجانی، هیچ کمبود کالای قابل توجهی در استان وجود نداشت و بازار با تدبیر مسئولان استانی بهسرعت کنترل شد. در ابتدای بحران برخی افراد چند برابر نیاز خود اقدام به خرید کرده بودند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با بیان اینکه برخی از اقلام مانند شکر و روغن دچار فشار عرضه شدند، اما با مداخله سریع ستاد تنظیم بازار، موجودی انبارها به سرعت به چرخه مصرف بازگشت، گفت: البرز در بسیاری از اقلام، ذخایر چندماهه دارد. در حوزههایی مانند شکر، بهسرعت تصمیمگیری و دستور تأمین از واحدهای بستهبندی صادر شد.
وی با اشاره به اینکه در مورد حملونقل نیز برخی مشکلات از مسیر جنوب کشور گزارش شد، اما اکنون وضعیت باثبات است، بیان کرد: در راستای تقویت پدافند غیرعامل و کاهش وابستگی به جاده، پیشنهاد استفاده از خطوط ریلی و اتصال مستقیم به مراکز ذخیرهسازی استان مطرح شده و در حال پیگیری است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با اشاره به فعالیتهای حمایتی در حوزه صنعت عنوان کرد در سال گذشته، ۱۲۱ جلسه کارگروه رفع موانع تولید برگزار و منجر به حل مشکلات ۷۵ واحد صنعتی و پرداخت ۴۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانکها شد.
انصاری اظهار کرد: تعداد تسهیلات پرداختی نسبت به سال ۱۴۰۲، حدود ۲۸.۵ درصد رشد داشته که نشاندهنده بهبود همکاری بانکها با بخش صنعت است. همچنین از محل بودجههای تکلیفی، ۴۱۱ میلیارد تومان تسهیلات به ۶۹ واحد مشکلدار پرداخت شد.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم – البرز
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید