پ
پ

کهنسالی یک سرنوشت مشترک همگانی است و هنگامی که زندگی ویژه و شخصی ما را در چنگ می فشارد مات و مبهوت می شویم.
در واقع سالمندی یکی از مراحل رشد انسان است، به عکس آنان که آن را پایان زندگی می‌دانند، خود یکی از مراحل زندگی است و به عنوان یک روند طبیعی گذر عمر و زندگی مطرح می گردد.

فتانه محمودخانی/ سالمندی، مصیبتی جانکاه نیست که به آن با دیدی منفی بنگریم و برایش متأسف باشیم.
این دیدگاه که آدمی، پیری و سالمندی را تنها از دید ضعف قوا و انحطاط بدن یا ضعف دید و گوش و دیگر حواس مورد توجه قرار دهد، اشتباهی بس بزرگ است.
تجربه و تفکر و احساس مفید بودن برای خانواده و جامعه و سربلند بیرون آمدن از مراحل مختلف زندگی و رسیدن به دوران پرشکوه سالمندی را نمی توان با عدم پذیرش از دست دادن برخی توانایی های فیزیکی در این دوران به دست آورد.
اما این به معنای ناکارآمدی و کنار گذاشته شدن نیست.
سالمندی، مرحله ای از مراحل عمر، همراه با زیبایی هایی است که بیشتر افراد به دلیل ناآگاهی یا نداشتن زمینه مناسب، با نگرانی و تأسف با آن برخورد می کنند و به آن حساسیت نشان می دهند.
سالمندی، دوران برداشت محصول زندگی است که آدمی حاصل تلاش و فعالیت سال های عمر دراز و طولانی خود را در پیش رو می یابد.
سالمندان به ظاهر پیر و ناتوان شده اند و به عبارتی به مرحله باز نشستگی رسیده اند، اما واقعیت این است که این افراد، توانایی‌های بسیاری دارند که به تناسب سن و امکان می‌توانند آنها را مورد استفاده و بهره برداری قرار دهند.
بسیاری از این افراد برای نسل جوان افرادی مهم و قابل اعتمادند که می‌توانند به تربیت جوانان پرداخته و مشکلات و مسائل آنان را حل کنند.
سالمندان باتجربه ها و اندوخته‌هایی که دارند، قادرند اعضای خانواده و جامعه را در حل مشکلات یاری دهند و شادی و طراوت در زندگی به وجود آورند.
تدابیری که سالمندان برای زندگی در پیش می‌گیرند و تلاش هایی که در زندگی به کار می برند، بسیار مهم و ارزنده است.
آنها مایه برکت هستند و اختلاف ها و درگیری هایی را که در محیط خانواده ها پدید می‌آید، کج روی‌ها و انحراف هایی که در جامعه انسانی رخ می نماید و روابط تیره و نابه سامانی که در جامعه ها وجود دارد را با بیان و مراقبت خود از میان برده و به حل و رفع دشواری ها می‌پردازند.
سلامت سالمندان مسئله‌ای بسیار گسترده و چند بُعدی است که نیازمند توجه جامع و هماهنگ از سوی خود سالمندان، خانواده‌ها، نهادهای بهداشتی و جامعه است برای مراقبت از سلامت سالمندان، باید یک ترکیب مناسب از این راهکارها را در نظر گرفت و با توجه به نیازها و شرایط هر فرد به انجام اقدامات مورد نیاز پرداخت.
مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی منظم و به موقع می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر در سنین بالاتر جلوگیری کند و کیفیت زندگی سالمندان را بهبود بخشد.
فعالیت بدنی منظم و متنوع ، تغذیه سالم و مناسب به عنوان راهکارهای اصلی حفظ سلامتی سالمندان شناخته شده است.
فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا، ژیمناستیک، یوگا و تای چی می‌توانند به عنوان راهکارهایی برای مراقبت از سلامت سالمندان مطرح شوند.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.