تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

برپایی مراسم شب شعر و موسیقی سنتی آذربایجان(عاشیقلار) در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز جلسه هماهنگی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، در شهرستان طالقان احداث کتابخانه مرکزی کرج در زندان رجائی شهر راه اندازی مرکز مردمی نفس برای جلوگیری از سقط جنین در البرز دولت سیزدهم به توانمند سازی روستائیان اهتمام ویژه ای دارد فیلم پویانمایی سینمایی ” بچه زرنگ ” اثری قهرمان‌ محور است دیدار حافظان امنیت با رئیس آتش نشانی کرج کاشت ۳۰ هزار بوته گل فصلی در معابر منطقه ۶ کرج مادران شهدا در کرج تجلیل شدند تکمیل پروژه‌های فضای سبز در منطقه ۲ کرج واحدهای صنفی جذب اتباع غیرمجاز به تعزیرات حکومتی البرز معرفی شدند ۲۰۲۰ پروژه آموزشی در کشور تقدیم دانش آموزان شد سازمان سیما، منظر به عنوان پایلوت ارزیابی عملکرد انتخاب شد تردد از آزادراه تهران – شمال و جاده کرج – چالوس یک طرفه می شود عملیات خط کشی محوری در ۱۲۰ هزار متر از معابر سطح شهر کرج اجرا شد

آغاز به کار گشت‌های ویژه نظارت بر کالاهای اساسی حوزه کشاورزی در البرز
02 دسامبر 2021 - 15:44
4
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرزضمن تأکید بر اهمیت روند نظارت بر بازار عرضه و توزیع کالای اساسی حوزه کشاورزی گفت: گشت‌های ویژه نظارت بر کالاهای اساسی حوزه کشاورزی در البرز کار خود را آغاز کردند.
ارسال توسط :
پ
پ

نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرزضمن تأکید بر اهمیت روند نظارت بر بازار عرضه و توزیع کالای اساسی حوزه کشاورزی گفت: گشت‌های ویژه نظارت بر کالاهای اساسی حوزه کشاورزی در البرز کار خود را آغاز کردند.

حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین، نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز، در آیین آغاز کار گشت‌های ویژه نظارت بر کالاهای اساسی حوزه کشاورزی، گفت: قبل از رسالت نبی اعظم بازارهای بزرگی مانند عکاظ در مکه و جزیره العرب وجود داشت، آن حضرت پس از رسالت در صدد سازماندهی آن بازارها بر آمد، بازارهای آن زمان مثل جمعه بازار های ما بود و در آن ساختمان و بنا وجود نداشت، هر کس یکجایی بشاطش را پهن می کرد و اقلام خود را به فروش می گذاشت.
وی افزود: حضرت دستور داد که هیچ کس حق ندارد از پیش به قول امروزی ها مکانی از بازار را بلوکه یا رزرو کند، بلکه هر کس زودتر آمد، هر کجا خواست حق انتفاع از آنجا را تا آخر روز در اختیار، خواهد داشت، در دوره امیرالمومنین علی علیه السلام بخش‌های بازار به صورت تخصصی مشخص شد، مثلا بازار احشام، بازار ماهی فروشان، بازار قماش و پارچه فروشان و غیره، در این دوره اکثر بازارها به صورت همیشگی و در کنار مسجد جامع شهر و دارالحکومه ساخته می شد و بعدها حوزه های علمیه نیز در دل یا کنار بازارها بنا شد.
این مقام مسؤول اضافه کرد: رویه حضرت در دوران حکومت این بود که به صورت مستمر به بازار می رفتند و ضمن آموزش اخلاق عملی و فقه تجارت به مردم بر چند موضوع نظارت حاکمیتی داشتند؛ یکی از موضوعات مقابله با احتکار بود، در روایات اسلامی تعابیر بسیار تندی نسبت به احتکار و محتکرین وارد شده است.
وی تأکید کرد: موضوع بعدی که باید در دستورکار قرار بگیرد کنترل قیمت‌ها بود که به آن تسعیر گفته می شود، اگر چه اسلام برای تجارت میزان سود، عدد یا درصد مشخص نکرده، ولی رعایت انصاف و رعایت قیمت های عرف بازار، شاخصه های مهمی برای کنترل نرخ‌ها است.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: موضوع سوم کنترل ابزارهایی بود که توسط آن وزن و حجم کالاها سنجیده می شد، در قرآن مجید هر جا کلمه ویل آمده، یعنی وعده عذاب شدید، لذا خداوند می فرماید ویل للمطففین یعنی وای بر کم فروشان و نظارت دیگر حضرت، نظارت بر بر حلال و حرام محصولات عرضه شده در بازار بود، مثلا حضرت ماهی فروشان را از این که ماهی های مرده جمع آوری و به مردم بفروشند نهی می کردند، البته این که بسیاری از ماهی های تن که در شرکت های کنسرو ماهی به کنسرو تبدیل می شود وارداتی از کشورهای غیر اسلامی است و مسائل و مشکلات فراوانی دارد که امیدواریم نظارت بر صید نیز مثل نظارت بر ذبح در کشورمان نهادینه شود.
ارجمند عین الدین ادامه داد: یکی از نکاتی که جالب است بدانید این است که در آن زمان دایر کردن شغل صرافی برای اقلیت های دینی که تحت حمایت مسلمین بودند ممنوع بود؛ (ولی امروزه می بینید که شاخص تعیین ارزش پول ملی ما دلار و یورو است و ما تحت ستم سازمان هایی مثل بانک جهانی و صندوق پول بین الملل هستیم.
وی یادآور شد: حضرت در نظارت بر بازار چنان مصمم بودند که موجب تعجب می شد حضرت برای کسانی که می خواستند علی رغم تذکرات متعدد، از قوانین سرپیچی کنند شلاقی را دو گرند مبارک آویزان کرده بودند که به آن سبیبه می گفتند و آن شلاق نماد پشتوانه اجرای احکام اسلامی در بازار بود.
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی در ایران، این وظیفه به سازمان تعزیرات حکومتی که زیر مجموعه وزارت محترم دادگستری است سپرده شد و امروز که نظام به این تصمیم رسیده که وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر تولید و عرضه، نظارت بر عرضه کالاهای اساسی را نیز به عهده بگیرد، ما مفتخریم که بتوانیم از این پس در این موضوع یاور سازمان تعزیرات حکومتی باشیم.
این مقام مسؤول در پایان تصریح کرد: چند توصیه دارم، توصیه اول به ناظرین و گشت های نظارتی است و آن این که با دستمال آلوده نمی توان جایی را تمیز کرد، توصیه دوم، به مدیران است و آن این که با پرداخت حقوق مناسب به این عزیزان زمینه آلوده شدن های احتمالی را به حداقل برسانید و توصیه سوم این که مردم ما و بویژه اصناف ما غالبا انسان های با انصافی هستند لذا بنای اولیه باید بر رفق و مدارا و تذکر باشد، اما اگر کسی خواست گردن کشی کند باید از ظرفیت های قانونی استفاده شود.
وی افزود: مردم در حافظه خود کاسب های با انصاف زیادی را دارند به عنوان مثال، فروشنده پیر فرزانه ای بود که زیر سنگ ترازوی خود پاکت می گذاشت! پرسیدند چرا؟ گفت: من میوه می فروشم، پاکت که نمی فروشم، یا آن آبمیوه فروشی که در عالم رویا دید که یخ ها آتش گرفته و او را سوزاندند؛ وقتی از تاویل رویای خود پرسید؛ به او گفتند: چون تو یخ را به قیمت آبمیوه به مردم می فروشی پس مدیون مردمی، او سفارش ساخت لیوان هایی را داد که بزرگتر از لیوان های قبلی باشد و یخ در آن جای آبمیوه فروخته نشود ( البته متاسفانه غالب قنادی ها بویژه در فروش کیک های تولد و غیره همین مدیونی را دارند).
گفتنی است؛ در پایان این مراسم گشت های نظارتی با شعار یا علی به سمت بازار روانه شدند.
منبع فارس

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.