تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

هرآنچه باید از نتایج روز نخست مسابقات لیگ دسته دوم فوتبال بانوان کشور بدانید معاون استاندار البرز: کرج به کارگاه عمرانی تبدیل شده است دستگیری سارقان اماکن خصوصی با ۲۰ فقره سرقت در کرج ۱۰۵ زندانی مجتمع ندامتگاهی قزلحصار کرج آزاد شدند پایان مرمت بقعه متبرکه امامزاده زید و رحمن(ع) شهرستان اشتهارد سخنگوی شورای شهر کرج : ساخت فیلم حماسی تپه کرجی ها تصویب شد پیام تبریک نماینده ولی فقیه استان البرز به دکتر پزشکیان رییس هیات فوتبال: البرز در تدارک جذب تیم لیگ برتری است هشدار اداره پست البرز بابت پیامک های جعلی کلاهبرداران تصادف خودرو با درخت در کرج یک کشته و یک مصدوم برجا گذاشت ترافیک سنگین در آزادراه تهران – کرج -قزوین استاندار: میزان مشارکت انتخاباتی البرز ۹ درصد افزایش یافت مراکز غیرمجاز رمز ارز به پرداخت ۱۱۷ میلیارد ریال هزینه برق مصرفی در البرز محکوم شدند ۱۳ نفر در البرز بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند دستگیری سارقان وسایل داخل خودرو با ۷۰ فقره سرقت در البرز

تلاش محققان داخلی تولید گندم را در کشور بالا برد
19 شهریور 1402 - 15:57
1
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور با بیان اینکه بخش تحقیقات غلات در خط مقدم امنیت غذایی کشور قرار دارد، گفت: تلاش ۴۰ ساله محققان این موسسه موجب افزایش چشمگیر تولید گندم و غلات در کشور شده است.
ارسال توسط :
پ
پ

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور با بیان اینکه بخش تحقیقات غلات در خط مقدم امنیت غذایی کشور قرار دارد، گفت: تلاش ۴۰ ساله محققان این موسسه موجب افزایش چشمگیر تولید گندم و غلات در کشور شده است.

«مهدی زمانیان» در گردهمایی سالیانه برنامه ریزی تحقیقات و تولید بذر غلات آبی کشور که در محل موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور مستقر در برگزار شد، افزود: در این مدت ۱۰۷ پروژه تحقیقاتی در حوزه گندم و ۵۶ پروژه در حوزه جو توسط محققان این موسسه به سرانجام رسیده است.
وی اظهار کرد: مجموعه تحقیقات بخش غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذردر طول سال های فعالیت خود تا سال گذشته ۱۴۰ رقم گندم نان، ۱۴ رقم گندم دوروم، ۴۶ رقم جو و ۳۳ رقم ترتیکاله معرفی کرده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته این موسسه ۱۵ رقم زراعی معرفی کرد، گفت: از این تعداد هفت رقم مربوط به بخش تحقیقات غلات بوده که نشان از سهم ۵۰ درصدی بخش تحقیقات غلات دارد که بیانگر اهمیت و جایگاه بخش غلات است.
زمانیان افزود: فعالیت های تحقیقاتی محققان این موسسه در معرفی ارقام گندم و جو در ۴۰ سال گذشته منجر به افزایش تولید سالانه ۶۰ کیلوگرم میانگین عملکرد این محصولات شده است.
وی از جمله فعالیت های تحقیقاتی بخش غلات را در اصلاح و معرفی ارقام مقاوم به تنش خشکی دانست و اظهار کرد: ارقامی معرفی شده اند که ۲۵ درصد تحمل بیشتری نسبت به شرایط نرمال دارند که نمونه آن ها ارقام پیشگام، سیروان و مهرگان هستند.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور گفت: ارقام پیشگام و سیروان در مناطق سرد و معتدل ۲ آب کمتر نیاز دارند که به میزان یک هزارو۵۰۰ مترمکعب آب در هکتار است که یک دستاورد خوب است.

وی به تولید ارقام مقاوم به بیماری ها نیز اشاره کرد و افزود: این دستاورد نیز حاصل تلاش واحد پاتولوژیست است که مهار بیماری های زنگ و کاهش مصرف قارچ کش ها را به دنبال داشته به طوریکه سال ۷۲ ایپدمی زنگ گندم ۱.
۵ میلیون تن خسارت زد.
زمانیان با اشاره به خرید ۱۰ میلیون تن گندم و ۳.
۶ میلیون تن جو طی سال زراعی جاری از کشاورزان کشور گفت : این برهه زمانی موفقیت خوبی برای تحقیقات و کشور داست.

افزایش ۲ درصدی پروتئین کیفیت گندم
زمانیان یکی دیگر از دستاوردهای محققان را افزایش کیفیت نانوایی گندم ها دانست و اظهار کرد: میزان پروتئین گندم از ۱۰ به ۱۲ درصد افزایش یافته ضمن اینکه در تولید هسته های اولیه جلوتر از برنامه هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۴۲ رقم بذر غلات تاکنون برای تولید به بخش خصوصی معرفی شده است، گفت: این موضوع نقش خوبی از اثربخشی موسسه را نشان می دهد.
وی یادآور شد: در راستای تنش های زنده و غیرزنده در مزارع باید تلاش های بیشتری کرد زیرا با شرایط اقلیمی به وجود آمده نژادهای جدید زنگ وارد کشور می شود که باید در این زمینه فعالیت ها بیشتر شود.
زمانیان تاکید کرد: همچنین ساماندهی بذر به خصوص در طبقات مادری و گواهی شده باید انجام شود .

منبع ایرنا برچسب ها: رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور با بیان اینکه بخش تحقیقات غلات در خط مقدم امنیت غذایی کشور قرار دارد، گفت: تلاش ۴۰ ساله محققان این موسسه موجب افزایش چشمگیر تولید گندم و غلات در کشور شده است.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذ

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.