یک کارشناس تغذیه گفت: نمک دریا و نمکهای رنگی تاثیری در پیشگیری از بیماریهای فشار خون ندارد همچنین این نوع نمکهای معدنی و تصفیه نشده عمدتاً دارای سرب، جیوه و آرسنیک هستند و به بدن آسیب میرسانند.
لادن خیابانی ، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره تصورات غلط در مورد نمکها اظهار کرد: متاسفانه تبلیغات سوء بسیاری نسبت به سایر نمکها در فضای مجازی مشاهده میشود که پایه و اساس علمی ندارد.
برای مثال گفته میشود نمک دریا یا نمک صورتی و آبی باعث کاهش فشار خون و یا پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی میشود که این تصور اصلا صحیح نیست.
چراکه تمام نمکها از مولکولهای سدیم و کلرید تشکیل شدهاند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی زمانی که مصرف سدیم از پنج گرم در روز بیشتر شود، افزایش خواهد یافت.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: سدیم موجود در نمکها چون مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد، میتواند فشار خون را افزایش دهد.
برخلاف تصور محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است.
با این حال، اگر مقدار سدیمی که مصرف میکنید از حد توصیه شده فراتر رود، استفاده از نمک دریا یا نمکهای معدنی تصویه نشده به جای نمک معمولی تفاوتی نمیکند.
نمک دریا و نمکهای رنگی معدنی تصفیه نشده عمدتاً دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک هستند که زمینه ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان را فراهم میسازد.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: به علاوه باید توجه داشت که نمکهای کارخانهای همان نمک موجود در طبیعت هستند که ناخالصیها و آلودگیهای آن گرفته شده و با ید به منظور جلوگیری از کمبود ید و عوارض آن غنی شده است.
لذا همزمان با رعایت مقدار مجاز مصرف باید از نمک یددار تصفیه شده استفاده کرد تا خطرات ناشی از کمبود ید جلوگیری کرد.
وی توصیه کرد: برای کاهش مصرف نمک تسلیم نشوید.
اگر غذای کم نمک برای شروع طعم ملایمی دارد و نیاز به افزودن مقدار بیشتری از نمک را احساس میکنید، باز هم تسلیم نشوید چون بعد از چند هفته جوانههای چشایی شما تنظیم شده و شروع به لذت بردن از غذای کم نمک می کنید .
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید