چهاردهم مردادماه در تقویم رسمی کشور ما « روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» نامیده شده است.
مصطفی جعفری/یکی از اقدامات قابل توجه سازمان همکاری اسلامی این بود که بنا به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران با صدور قطعنامهای، روز ۵ آگوست میلادی مطابق با ۱۴ مرداد شمسی را به عنوان «روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» نامگذاری کرد.
در این قطعنامه بر اینکه براساس شریعت اسلام، حقوق بشر ناشی از کرامت و ارزش ذاتی انسان است تصریح شده است.
این قطعنامه همچنین ضرورت تقویت همکاری و هماهنگی فعال در میان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی به منظور دستیابی به ابزار و راههای نشر، ارتقاء و حفظ تعالیم و ارزشهای اسلامی در حوزه حقوق بشر و همچنین حمایت و دفاع از تصویر واقعی اسلام و نیز مبارزه علیه اهانت به اسلام و تشویق گفتوگوی بین مذاهب را خاطر نشان نموده و اعلام کرده که روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، فرصتی برای امت اسلامی است تا مسلمانان بتوانند حقوق بشر در اسلام را به جامعه جهانی معرفی کرده و در خصوص چالشهای حقوق بشری جهان امروز به تبادل نظر بپردازند.
آزادی و کرامت انسانی ودیعه الهی است که به عنوان یک اصل باید مورد توجه همگان، اعم از افراد و دولتها قرار گیرد.
حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی یکی از ارزشمندترین و مهمترین گفتمانهای جهان معاصر به ویژه در میان کشورهای اسلامی محسوب میشود.
با توجه به شرایط حاکم در عرصه بینالمللی و اینکه حقوق بشر به ابزاری در دست استکبار جهانی درآمده است و همچنین به منظور حمایت و دفاع از تصویر واقعی اسلام ضرورت دارد تا مسلمانان، حقوق بشر موجود در مبانی و آموزههای انسانساز اسلام را به درستی به جامعه جهانی معرفی کنند.
حق از دیدگاه هر گروه به گونه ای تعبیر می شود، به عنوان مثال ما در مورد حقوق بشر یک دیدگاه داریم و جهان غرب دیدگاه دیگر؛ آنها بشر را برای زندگی چند روزه می دانند و به دنبال این دیدگاه قوانین حقوق بشر را وضع می کنند و به همین جهت حتّی ارتباط نامشروع، هم جنس بازی و ازدواج با محارم را قانونی می دانند.
آنها اصرار دارند که آن تعریف خود از حقوق بشر را برما تحمیل کنند، اگر آزادی بیان است پس ما هم آزادیم که حرف خود را بزنیم و چیزی نباید بر ما تحمیل شود، اصلا سئوال این است که چرا آنها باید تعریف خود را برما تحمیل کنند و ما نتوانیم این کار را انجام دهیم؟ حال آنکه بدیهی است نمیتوانیم در زمینه مفهوم حقوق بشر با غربیها به توافق برسیم.
از طرفی با یک نگاه اجمالی به وضع دنیای امروز می بینیم طوفان های سهمگینی وزیدن گرفته، پرده ها کنار رفته، سخنان دل فریبی مانند اعلامیّه حقوق بشر، دمکراسی و سازمانهای بین المللی به کلّی رنگ باخته و زورمندان جهان نقشه های خطرناکی برای سلطه بر کشورهای دیگر کشیده اند، و با صراحت مکنون درون خود را بیان می کنند! و چه خوب شد که همه چیز را گفتند و به اصطلاح آب پاک بر دست همه خوش باورها ریختند.
روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی فرصت مغتنمی است که دولت های اسلامی و نخبگان مسلمان در عرصه نظر و عمل دیدگاه های خود را برای معرفی مبانی حقوق بشر اسلامی و افشای مظاهر غیر انسانی حقوق بشر غربی ابراز نمایند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام و پیشقراول در معرفی حقوق بشر اسلامی باید در این حرکت جلودار بوده و کشورهای مسلمان و نهادهای حقوق بشری را برای اتخاذ اقدامات جدی و ترویج گفتمان حقوق بشری با تأکید بر عدالت و کرامت انسانی تشویق نماید.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید