پ
پ

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: بوییدن رایحه‌های تند مثل دارچین، گلاب، میخک، عصاره‌های نعنا و اکالیپتوس یا سرکه در بازگشت حس بویایی بعد از ابتلا به کرونا موثر است.

زهرا احدی درباره بازگشت حس بویایی بعد از ابتلا به کرونا، گفت: اخیرا گزارش‌هایی از نتایج یک پژوهش در کشورهای آلمان و انگلیس در مورد تاثیر ویتامین آ به صورت قطره حاوی این ویتامین در بینی منتشر شد که باعث شده برخی به مصرف خوراکی ویتامین آ بدون تجویز پزشک روی بیاورند.
احدی افزود: دز مورد نیاز این ویتامین در بزرگسالان و کودکان متفاوت است و اگر بیشتر از آن میزان باشد باعث ایجاد برخی عوارض می‌شود.
وی ادامه داد: در بزرگسالان اگر ویتامین آ، بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز و در کودکان بیش از ۱۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف شود باعث اختلال در بدن می‌شود.

این کارشناس عوارض زیاده روی در مصرف ویتامین آ را شامل پوست مرغی شدن بدن، شکنندگی استخوان، ریزش مو، التهاب لثه، قرمزی شدید زبان، سردرد و تهوع، بی‌اشتهایی، تحریک‌پذیری، خستگی و از همه مهمتر بزرگ شدن و عملکرد غیرطبیعی کبد و در نهایت آسیب کبدی عنوان کرد.
احدی برخی ویتامین‌ها از جمله ویتامین آ، زینک، ویتامین سی و ویتامین‌های گروه بی را برای جبران آسیب به پرزها و مخاط بویایی و چشایی مفید عنوان کرد و گفت: اگر آسیب به سیستم عصبی بویایی باشد شرایط متفاوت است.
ازآنجایی که نابویایی ناشی از ویروس کرونا ناشناخته است و ممکن است به عصب بویایی آسیب وارد کرده باشد اقدامات درمانی متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه در تحقیقات منتشر شده مصرف قطره ویتامین آ در بینی تجویز شده که بسیار متفاوت از مصرف خوراکی آن است، تاکید کرد: مصرف زیاد ویتامین به صورت خوراکی می‌تواند اثرات مخربی در بدن برجای بگذارد و نباید بیش از حد مصرف شود.
اگر آسیب به سیستم عصبی بویایی باشد نیاز به محرک عصبی دارد.
بوییدن رایحه‌های تند مثل دارچین، گلاب، میخک، عصاره‌های نعنا و اکالیپتوس یا سرکه در این زمینه موثر است.
منبع ایسنا

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.