تصویر
آشنایی با بیماری وبا
06 تیر 1401 - 9:33
0
وبا یک بیماری اسهالی واگیردار است که عامل آن نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است .
ارسال توسط :
پ
پ

وبا یک بیماری اسهالی واگیردار است که عامل آن نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است .
این بیماری بیشتر در نقاط گرم و مرطوب و در فصول گرم و اغلب از اردیبهشت تا آبان بروز می کند.
وبا یک مشکل بهداشت عمومی حاد بوده و امکان انتشار سریع آن وجود دارد که خود منجر به همه گیری در سطح وسیعی می شود.

راه های انتقال : دستهای آلوده -تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و لوازم آلوده بیمار-آب ، غذا، میوه و سبزیجات آلوده از راههای انتقال این بیماری می باشند و علائم بیماری : اولین شکایت احساس پری و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثرا" بدبو ایجاد می شود.
استفراغ بدون حالت تهوع قبلی و عطش فراوان نیز از علائم بیماری است.
در صورت بروز اسهال آبکی شدید از زمان اولین مدفوع شل تا شوک ۴ تا ۱۲ ساعت و در صورت عدم انجام اقدامات درمانی به موقع مرگ در عرض ۱۸ ساعت تا چند روز اتفاق می افتد.
با اینحال حدود ۹۰ درصد بیماران بدون علامت بوده یا اسهال خفیف دارند.
درمان :اکثر بیماران وبای التور را می توان تنها با تجویز محلول خوراکی (ORS) درمان و در موارد شدیدتر، باید بیمار را بلافاصله به مراکز بهداشتی و درمانی جهت درمان با سرم و دارو انتقال داد.
کشف سریع و به موقع و شروع درمان، اساس موفقیت در درمان بیماران وبایی می باشد.
پیشگیری :اساس پیشگیری از بیماریهای اسهالی از جمله وبا، رعایت بهداشت فردی می باشد .
استفاده از آب سالم جهت شستشو، پخت و پز و آشامیدن؛ پرهیز از مصرف آب غیر مطمئن چشمه رودخانه و آب چاه ( جهت اطمینان، از مصرف آب آشامیدنی سالم یا از آب ضدعفونی شده با کلر استفاده کنید یا اینکه آن را بجوشانید )مصرف سبزیجات و میوه جات بعد از سالم سازی؛پختن غذاهای گرم تا حدی که کاملا" داغ شود؛شستشوی دستها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه غذا.

روش سالم سازی سبزیجات و میوه جات :
۱- پاکسازی : گل و لای سبزی و میوه با آب سالم شستشوی می دهیم .

۲- انگل زدایی : به ازای هر لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی ریخته و سبزی را به مدت ۵ دقیقه در آن شناور می کنیم.
سپس با آب سالم آنها را کاملا" شستشو داده تا تخم انگلها و باقیمانده مایع ظرفشویی پاک شود.

۳- ضدعفونی : یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین را در ظرف ۵ لیتری پر از آب ریخته و سپس میوه و سبزیجات را به مدت ۵ دقیقه در آن غوطه ور می کنیم.

۴- شستشو : سبزی ضدعفونی شده را مجددا با آب سالم می شوییم.

چند نکته مهم برای پیشگیری از وبا :
بهترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماری های انگلی و روده ای، شستن صحیح دست ها می باشد.
همچنبن خودداری از مصرف آبهایی که از سلامت آن ها اطمینان ندارید ؛ پرهیز از مصرف یخ غیر بهداشتی ؛اجتناب از آشامیدن آبهای مشکوک در پارک، باغ و فضای سبز ؛ شنا نکردن در آب های راکد و رودخانه ها و امتناع از از خرید انواع مواد غذایی دست ساز مانند: بستنی، آب میوه، فالوده، یخ در بهشت، ساندویچ، فلافل، سمبوسه و .
.
.
از سایر روشهای پیشگیری از وباست .

با آرزوی سلامت – علی بهادری :کارشناس ارشد پیشگیری و مبارزه با بیماری ها

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.