معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از آغاز ساماندهی بیماران روانی مزمن سالمند خبر داد و گفت: در این راستا اولین مرکز توانبخشی مراقبتی بیماران روانی مزمن سالمند در استان البرز به صورت آزمایشی افتتاح شد.
«فاطمه عباسی» معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طبق آمار جهانی و مستندات مرکز آمار ایران، جمعیت سالمندان کشور رو به فزونی نهاده و سازمان بهزیستی کشور به عنوان مهمترین مرجع توانبخشی سالمندان مطرح است، ادامه داد: در مراکز مراقبتی شبانهروزی بیماران روانی مزمن، مراکز با گروهی از بیماران روبرو هستند که در دوران اقامت در مرکز به سنین سالمندی رسیدهاند؛ این در حالی که امکان ترخیص این افراد حتی در وضعیت بهبود نسبی نیز بسیار دشوار است.
وی، اذعان داشت: بیماران روانی مزمن با بهبود نسبی برای ترخیص با مشکلاتی از قبیل عدم وجود خانواده مؤثر، فقدان سرپرست، عدم پذیرش خانواده به دلیل سابقه رفتارهای ناهنجار و غیرمتعارف، ضعف اقتصادی خانوادهها برای تأمین دارو و درمان مناسب و.
.
.
مواجه هستند.
از طرفی بیماران روانی مزمن به دلیل مصرف داروهای روانپزشکی و عوارض آن و سایر عوامل بعضاً دچار پیری زودرس شده و نیازهای خاصی برای این افراد مطرح میشود از جمله مشکلات اورولوژی، لرزش، مشکلات حافظه، از دست دادن دندان و.
.
.
که در مواردی با بیماریهای خاص سالمندی از قبیل دمانس، آلزایمر، بیماریهای مزمن دستگاه حرکتی و.
.
.
نیز تؤام میشود.
به گفته این مقام مسئول گزارش فدراسیون جهانی سلامت روان حاکی از این موضوع است که بیماران روانی مزمن آمادگی بیشتری برای ابتلا به بیماریهای صعبالعلاج همچون سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی و دیابت دارند؛ لذا حضور این افراد در کنار بیماران روانی مزمن که اغلب در سنین جوانی یا میانسالی هستند از یکسو احتمال بروز خطراتی برای این افراد را موجب شده و از طرفی خدمات خاص سالمندی که برای این افراد ضروری میباشد، در این مراکز پیشبینی نشده و موجب تضییع حقوق آنها میشود.
عباسی با بیان اینکه فرآیند ساماندهی بیماران روانی مزمن سالمند در همایش معاونین توانبخشی بهزیستی سراسر کشور (خرداد۱۴۰۱) به عنوان موضوع مهم مرتبط با مسائل روز کشور مطرح شد، در پایان یادآور شد: پس از تبادل نظر و هماندیشی و همافزایی در کارگروه موضوع، مقرر شد برای استانهای با فراوانی بالا درخصوص بیماران روان سالمند، برنامه میانمدت بصورت تأسیس مرکز یا ایجاد بخشهای خاص بیماران روانی مزمن سالمند در دستور کار قرار گیرد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید