پژوهش ها نشان می دهد که ارائه آموزش های پایه و سواد، در افزایش توانمندی و سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی و بهره مندی از شاخص بهتر برای زندگی افراد جامعه، موثر است.
دکتر مهدی جعفری/ پیشرفت و توسعه پایدار، مفهومی فراگیر و گسترده است که تمامی ابعاد و عوامل آن شامل توسعه انسانی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و زیست محیطی در هم تنیده بوده و باید به صورت متناسب و متوازن برنامه ریزی وهدایت شوند.
نیروی انسانی به عنوان اساسی ترین عامل توسعه محسوب می شود، بنابراین برای رسیدن به توسعه باید آموزش افراد را در اولویت قرار داد.
آموزش وتوانمند سازی از عناصر کلیدی توسعه و اساس یادگیری مادام العمر است و سرمایه گذاری در این حوزه، کلید فرایند توسعه محسوب می شود.
سوادآموزی به عنوان فرصتی مناسب برای کسانی است که در زمان مقرر از آن محروم بوده اند، می تواند زمینه ساز رشد، پیشرفت و توسعه جامعه باشد.
مطالعات مختلف نشان داده است که سوادآموزی علاوه بر پاسخ گویی به نیاز های اجتماعی و فرهنگی، نقش مهم و موثری درکاهش مرگ و میر کودکان، رشد کشاورزی، بهبود وضعیت روستاییان وکاهش مهاجرت به شهرها، بهبود محیط کسب وکار، مشارکت فعال تر مردم در مسایل اجتماعی و ارتقاء سلامت عمومی داشته و همه این عوامل، رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به همراه دارد.
سواد یک حق انسانی و پایه واساس آموزش و یادگیری مادام العمر است.
سواد زندگی افراد را تغییر می دهد.
به توانمندی های افراد می افزاید، تا شانس بهتری برای زندگی داشته باشند.
سوادآموزی به عنوان راهبردی اساسی در ارتقای سطح سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی نیزمطرح است.
سوادآموزی در تقویت حس مسئولیت اجتماعی، قدرت تصمیم گیری و ابتکار، افزایش اعتماد به نفس نقش بسزایی دارد و افرادی که به دلیل محدودیت های موجود نتوانسته اند از نظام آموزشی کافی و به موقع استفاده کنند، از طریق سواد می توانند احساس کفایت، ارزشمندی و شایستگی را در خود تقویت کنند و در زندگی شخصی و اجتماعی موفق تر باشند.
سوادآموزی و آموزش بزرگسالان در تلاش های رشد و توسعه حایز اهمیت است.
در دنیای کنونی که تأکید جامعه جهانی بر توسعه است، دستیابی به توسعه پایدار نیازمند برنامه ریزی در هر یک از سطوح سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی است.
انسان به عنوان یکی از مؤلفه های توسعه پایدار در مرکز توجه است و نیاز به آموزش دارد و با توجه به اینکه آموزش نیز از مؤلفه های توسعه پایدار به شمار می رود، آموزش به طور عام و سوادآموزی و آموزش بزرگسالان به طور خاص، می تواند نفش مؤثری در توسعه پایدار داشته باشد.
بی سوادی نیز به عنوان پدیده ای بین المللی، چالشی برای توسعه پایدار است.
باید سوادآموزی به عنوان یک سیاست اساسی و راهبردی در اولویت برنامه های زمینه ساز توسعه کشورها و به ویژه کشورهای در حال توسعه قرار گیرد.
گسترش و تعمیم آموزش عمومی و فراهم کردن امکانات سوادآموزی، یکی از وظایف دولت هاست که علاوه بر پاسخ گویی به نیازهای اجتماعی و فرهنگی، میتواند زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه شود و در نتیجه رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به دنبال داشته باشد.
اهمیت آموزش به عنوان شاخصه مهم در توسعه انسانی موجب شده است، میزان باسوادی افراد به عنوان مهمترین مولفه مورد استفاده قرار گیرد.
بنابراین انجام هرگونه سرمایه گذاری آموزشی، سرمایه گذاری برای تامین سرمایه انسانی تلقی می شود.
بدون شک توجه به این مهم شرایط بهبود کیفیت زندگی را فراهم می آورد.
در واقع آموزش ریشه همه ابعاد توسعه است و موجب ارتقای کیفیت و بهبود مهارت های انسانی و استعدادهای او می شود و روند پیشرفت و توسعه اقتصادی، سرمایه اجتماعی جامعه را تسریع می کند.
سوادآموزی و آموزش به مهمترین مشخصه جهان امروز تبدیل شده است.
تحقق توسعه پایدار بیش از هر منبعی به انسان آموزش دیده وابسته است، انسانی که بتواند با تولید علم و دانش به توسعه عدالت اجتماعی و اقتصادی کمک کند، موجب بهبود زندگی بشر در حال و آینده و در سطح جهان می شود.
در دنیای کنونی پیشرفت هر کشوری را با میزان باسوادان آن می سنجند.
گسترش و تعمیم آموزش عمومی و فراهم کردن موجبات سوادآموزی یکی از وظایف دولت ها است که افزون بر پاسخگویی به نیازهای اجتماعی و فرهنگی می تواند زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه که توسعه را به دنبال دارد، باشد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید