پ
پ

رییس اداره هنری آموزش و پرورش البرز گفت: آیین نمادین یلدا در مدارس این استان با نام « من فرهنگ و آیین باستانی ایران را دوست دارم و به آن افتخار می کنم» به اجرا درآمده است.

جواد محمدی هدف از برگزاری این آیین در فضای حضوری و مجازی مدارس البرز را ترویج فرهنگ کهن ایرانی،توجه دانش آموزان در پاسداشت از فرهنگ و ارزش های دینی و تاریخی بویژه یلدای امسال که با ایام فاطمیه مقارن شده در جامعه ذکر کرد.
وی احیای قصه های بومی محلی، آشنایی و نگهداشتن آیین و آداب شب یلدا و تحکیم بنیان خانواده در جهت تقویت ارتباط کودکان و نوجوانان با نسل های پیشین را از دیگر اهداف برگزاری آیین کهن یلدا در مدارس البرز برشمرد.
وی یلدا یا شب چله را یکی از جشن‌های کهن ایرانی برشمرد و افزود: در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود.
محمدی بیان داشت: درقالب این برنامه کارشناسان و معلمان برای دانش آموزان از مردم دوران باستان از جمله اقوام آریایی در ایران زمین مطالبی را بیان می کنند.
وی با اشاره به اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا دورهمی خانواده ها در شب چله به دلیل حفظ سلامت کم رنگ شده است،اضافه کرد: اکنون دورهمی‌های فضای مجازی با استفاده از قابلیت‌های پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های به جایگزین خوبی برای پاسداشت یلدا و زنده‌نگه‌داشتن این شب اصیل ایرانی شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین می توان مراسم حافظ‌خوانی که در شب یلدا میان ایرانیان مرسوم است را با اشتراک ابیات در گروه‌ها و شبکه‌های مجازی خانوادگی انجام داد.
رییس اداره فرهنگی هنری آموزش و پرورش البرزتصریح کرد: در این برنامه به دانش آموزان یادآوری می کنیم که از برگزاری هرگونه دورهمی که عامل مهمی در انتشار ویروس کرونا است باید پرهیز و از روش‌های جایگزین مانند شبکه‌های مجازی برای برگزاری این مراسم استفاده کرد تا بتوانیم سالیان سال در کنارخانواده و دوستان بلندترین شب سال را جشن بگیریم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سنت‌های ارزشمند ملی در راستای حفظ نشاط اجتماعی،اضافه کرد: آیین‌ها و مراسم سنتی، زمینه‌ساز ترویج فرهنگ غنی ایرانی – اسلامی در بین خانواده هاست که آموزش و پرورش استان البرز می کوشد این سنت ها و آیین ها را با اجرای برنامه های فرهنگی هنری حتی در بستر فضای مجازی گسترش دهد تا کودکان و نوجوانان با سنت های ملی بیگانه نباشند.
محمدی ادامه داد: شب چله به طور معمول در محفل‌های خانوادگی و دوستانه دراستان البرز که اقوام مختلف ایرانی در آن زندگی می کنند با صرف میوه‌ها، خوراکی‌ها و تنقلاتی مانند انار، هندوانه، باقلای پخته، تخمه، گردو، نخود و شیرینی گرامی‌داشته می‌شود.
وی تاکید کرد: حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز همچنین پویش « یلدای فاطمی» با شعار «یلدا در کانون خانواده ایرانی » را در فضای مجازی مدارس این استان راه اندازی کرده است.

استان البرز حدود ۵۱۲ هزار دانش آموز دارد.
منبع ایرنا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر