کارشناس تغذیه مرکز بهداشت غرب کرج گفت: برای پیشگیری از کمبود آهن و ویتامین D در گروههای سنی پرخطر، طرح توزیع رایگان مکملها در پایگاههای بهداشت استان انجام میشود.
کل مدارس متوسطه اول و دوم هم تحت پوشش مکمل یاری قرار میگیرند.
فرزانه سینکایی افزود: در بسیاری از گروههای سنی بسته به شرایط فیزیولوژیکی که افراد دارند مثل مادران باردار یا کودکان زیر دوسال، طبیعتا نیاز به یکسری از ریز مغذیها در آنها بیشتر میشود و خیلی از این گروهها در معرض خطر کمبود این ریز مغذیها هستند، لذا نیاز است که جهت پیشگیری از کمبود، این ریزمغذیها به صورت مکملهای غذایی تامین شود.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت برای تامین ریز مغذیهای مورد نیاز بدن چهار استراتژی پیشنهاد کرده که شامل غنی سازی غذاها، مکمل یاری، آموزش تغذیه مناسب به مردم و اقدامات بهداشتی دیگر است.
در مورد پیشگیری از کمبود آهن هر چهار استراتژی در کشور درحال انجام است.
به عنوان مثال غنی سازی آردهای نانوایی، مکمل یاری برای بسیاری از گروههای سنی، همچنین ترویج تغذیه با شیر مادر برای پیشگیری از کمبود آهن که در نوزادان توصیه میشود.
مکمل یاری برحسب دستورالعملهای وزارت بهداشت، در تمام مراکز جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی و خانههای بهداشت به صورت رایگان و به تفکیک گروه سنی انجام میشود.
سینکایی ادامه داد: این توزیع به این شکل است که برای کودکان زیر دو سال از بدو تولد نوزاد تا شش ماهگی قطره آ+د و از شش ماهگی تا پایان دو سالگی قطره مولتی ویتامین و قطره آهن توزیع میشود.
همچنین برای همه افراد بالای ۱۸ سال مکمل یاری با مگادوز ویتامین D۳ انجام میشود و برای سالمندان علاوه بر ویتامین D۳، کلسیم+د را هم توزیع میکنیم.
این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج افزود: برنامه مکمل یاری برای خانمهایی که قصد بارداری دارند، از سه ماه پیش از بارداری مکمل یدوفولیک و ویتامین D۳ و از شروع بارداری تا هفته ۱۶ بارداری یدوفولیک و ویتامین D۳ و از هفته ۱۶ بارداری تا پایان بارداری مولتی ویتامین، آهن و ویتامین D۳ را توزیع کرده و تا سه ماه پس از زایمان این مکمل یاری ادامه مییابد.
وی اظهار کرد: در بحث مکمل یاری در مدارس، دانش آموزان متوسطه شامل این طرح هستند و مکملها در مدارس توزیع میشود.
در این طرح با شروع بازگشایی مدارس بر اساس تعداد دانش آموزان، مکمل درخواست شده و پس از آن به تفکیک در کل مدارس متوسطه پسرانه و دخترانه در سطح استان توزیع میشوند.
در این طرح مکملهای آهن و ویتامین D برای دختران متوسطه اول و دوم را داریم.
قرص آهن برای ۱۶ هفته متوالی برای هر دانش آموز اختصاص داده میشود و دز ۵۰ هزار واحدی ویتامین D را برای ۹ ماه هر ماه یک عدد توزیع میکنیم.
همچنین برای دانش آموزان پسر متوسطه اول و دوم بحث مکمل ویتامین دی را داریم.
سینکایی بیان کرد: چون گروهای سنی ۱۳ تا ۱۸ سال بیشتر در معرض خطر هستند و میزان نیاز بدنی این گروه سنی برحسب شرایط فیزیولوژیکی و جهش رشدی که دارند، افزایش توده عضلانی و افزایش حجم گلبولهای قرمز و همچنین سیکل ماهیانه در دختران نوجوان، نیاز به ویتامین دی و آهن بیشتر میشود، بنابراین نیاز به مکمل یاری در این گروه سنی بیشتر است و در طرح توزیع مکمل قرار میگیرند.
منبع ایسنا برچسب ها: کارشناس تغذیه مرکز بهداشت غرب کرج گفت: برای پیشگیری از کمبود آهن و ویتامین D در گروههای سنی پرخطر، طرح توزیع رایگان مکملها در پایگاههای بهداشت استان انجام میشود.
کل مدارس متوسطه اول و دوم هم تحت پوشش مکمل یاری قرار میگیرند.
کارشناس تغذیه مرکز
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید