پ
پ

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد استان البرز از اجرای طرح کنترل بیولوژیک آفات در بیش از ۶۰۰۰ هکتار از مزارع، باغات و گلخانه های استان خبر داد.

مرتضی امیدبخش در خصوص اقدامات شاخصی که در خصوص طرح کنترل بیولوژیک و غیر شیمیایی عوامل خسارتزا در محصولات باغی و زراعی استان در سال زراعی گذشته صورت گرفته است؛ گفت: با استفاده عوامل و تجهیزات کنترل غیر شیمیایی از قبیل انواع تله ها، لورها، فرمون ها، کارت ها و رول های رنگی جاذب حشرات خسارتزا در سال زراعی ۹۹ در سطح ۲۱۰۰ هکتار زراعی، ۱۴۸۰ هکتار باغی و ۲۰ هکتار گلخانه انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت حفظ سلامت مصرف کنندگان و کاهش آلودگی های زیست محیطی احتمالی ناشی از مصرف آفتکش های شیمیایی؛ هدف از اجرای طرح های کنترل بیولوژیک در کشاورزی استان را کاهش مصرف آفتکش های شیمیایی و ترویج فرهنگ کنترل غیر شیمیایی و بیولوژیک آفات در بین کشاورزان؛ ترغیب کشاورزان به تولید محصول گواهی شده، افزایش مصرف عوامل بیولوژیک در بین بهره برداران و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی توصیف کرد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته، اجرای طرح کنترل بیولوژیک در سطح ۷۰ هکتار گوجه فرنگی؛ ۸ هکتار سیب درختی، ۵۰ هکتارپنبه و ۱۵۰۰۰متر مربع توت فرنگی گلخانه ای انجام شده است؛ افزود: در سال زراعی جاری، سطح کنترل بیولوژیک آفات در محصولات باغی و زراعی استان۱۳۰ هکتار گوجه فرنگی، ۷۰ هکتار پنبه، ۸ هکتار سیب درختی و ۳ هکتار محصول توت فرنگی می باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پاسخ به ارزیابی میزان موفقیت این روش در مقایسه با روش های مبارزه شیمایی گفت: درصورت تأمین منابع مالی (ملی و استانی) متناسب با ظرفیت های استان و نیز فرهنگ سازی عمومی از طریق رسانه ها این پروژه ها ازموفقیت مطلوب تری برخوردار خواهد شد.
امیدبخش در خصوص ظرفیت های استان البرز در مبحث تولید فرآورده های کنترل بیولوژیک یادآور شد: دراستان البرز توان تولید انواع عوامل کنترل بیولوژیک از قبیل عوامل ماکرو شامل کنه شکارگر سویرسکی، کنه شکارگر کالیفورنیکوس جهت کنترل آفات گلخانه ای (تریپس، کنه دولکه ای، سفید بالک و شپشک آردآلود) تولید زنبور های براکون، تریکوگراما جهت مبارزه با آفات پروانه ای ( مینوزگوجه فرنگی، کرم قوزه پنبه، لیسه سیب) تولید سن های شکارگر ماکرولوفوس، اوریوس وتولید بالتوری سبز وجود دارد.
استفاده از این عوامل بیولوژیک که در محیط های آزمایشگاهی تولید، تکثیر و در طبیعت رهاسازی می شود ضمن کاهش مصرف آفتکش های کشاورزی، اشتغال بسیار مناسبی نیز برای فارغ التحصیلان بخش کشاورزی بوجود آورده است.
وی در خصوص برنامه های سال جاری در حوزه اجرای طرح کنترل بیولوژیک آفات پروانه ای زراعی و باغی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری در مجموع ۱۶۰ هکتار از باغات و مزارع استان تحت پوشش طرح کنترل بیولوژیک قرار گرفته است؛که از این میزان اجرای ۱۷ هکتار طرح کنترل بیولوژیک آفات پروانه ای سیب درختی درشهرستان های طالقان و کرج؛ ۱۰ هکتار محصول پنبه در شهرستان اشتهارد، ۱۳۰ هکتار محصول گوجه فرنگی در شهرستان ساوجبلاغ ۵۰ هکتار، ۵۰ هکتار، فردیس۱۰ هکتار و کرج ۲۰ هکتار بوده است.
وی افزود: اجرای ۳ هکتار(۳۰۰۰۰متر مربع) مبارزه بیولوژیک توسط عوامل ماکرو (کنه شکارگر سویرسکی) جهت کنترل آفات گلخانه ای در محصول توت فرنگی در تمام شهرستان های استان به اتمام رسیده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در خاتمه در خصوص برنامه های پیش آگاهی و ردیابی و شکار انبوه تصریح کرد: استفاده از فرمون های جاذب انواع عوامل خساتزا از جمله کرم آلو، کرم سیب، مگس گیلاس، کرم خراط، سرشاخه خوار هلو، کرم میوه خوار گوجه فرنگی و مینوز گوجه فرنگی در برنامه های پیش آگاهی و ردیابی و شکار انبوه به مساحت ۱۱۷۷۶ هکتار مورد استفاده قرار گرفته است.

منبع: ایانا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر