کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان البرز و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به مناسبت چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ که در روزشمار هفتهی ملی کودک به عنوان روز کودک، هویت، میراث طبیعی و فرهنگی نام گذاری شده بود ویژه برنامه «کودک، همیار طبیعت » را اجرا کردند.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون البرز، هدف از برگزاری این برنامه آشنایی کودکان با منابع طبیعی و محیط زیست وتوجه دادن آنان به طبیعت ارزشمند بود بود تا آیندگان بیاموزند این میراث ارزشمند را به خوبی نگه داری کنند.
ویژه برنامهای این روز در فضای حیاط مرکز شماره ۳ کانون کرج واقع در گلشهر ویلا جنب بوستان پدر اجرا شد، هم چنین مراکز ۲، ۴ و هشتگرد نیز هر کدام با دعوت از کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان فعالیت مشابهی را اجرا کردند، در مرکز شمارهی ۱ کانون کرج هم این برنامه از سوی مربیان و اعضا اجرا شد .
مهری فلاح، معاون فرهنگی کانون البرز در ویژه برنامهی این روز ضمن تشکر از حضور جمعی از مسوولان ادارهکل منابع طبیعی استان و همکاران کانون و والدین اعضا، خطاب به کودکان حاضر هفتهی ملی کودک را تبریک گفته و دیدار با کودکان را پس از شیوع کرونا خاطره انگیز دانست و پس از معرفی بخشی از فعالیتهای کانون از بچه ها خواست سعی کنند با رعایت دستورالعملها حتما به صورت حضوری به مراکز مراجعه و از فعالیتهای خوب آن استفاده کنند.
این مقام مسوول در ادامه به عنوان روز ۲۱ مهر، «کودک، هویت، میراث طبیعی و فرهنگی» اشاره کرده و ابراز امیدواری کرد که کودکان اطلاعات خوبی را در این زمینه دریافت کنند.
عزتالله گودرزی،رییس ادارهی آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی البرز نیز در صحبتی دوستانه و صمیمی ضمن تبریک روز جهانی و هفتهی ملی کودک، از کودکان خواست تا از این برنامه به بعد خود را «همیار طبیعت» بدانند و پس از توضیح این واژه از آنان در مورد وظایف همیار طبیعت، پرسش کرد و توضیحات تکمیلی در زمینهی نقش «همیار طبیعت» را به زبان کودکانه گفت و به موارد مختلفی از جمله دقت در نگهداری جنگلها،آب، خاک و محیط زیست عنوان کرد.
امیر خدابنده لو رییس ادارهی روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی البرز نیز ضمن ابراز خرسندی از همکاری مشترک با کانون خطاب به کودکان گفت« منابع طبیعی میراثی است که گذشتهگان به ما امانت دادهاند پس ما هم باید آن را برای آیندگان حفاظت کنیم.
»وی در ادامه با زبان ساده حفاظت از درختان و جنگلها، بحران آب و ضرورت استفادهی صحیح از آب و صرفهجویی در مصرف کاغذ را برای بچهها توضیح داد.
شیرین علیزاده، کارشناس آموزش منابع طبیعی نیز با توزیع راهنمای کاشت نهال با اعضا و خانوادهها در این خصوص سخن گفت.
کرهی زمین لبخند زد
در ادامه این برنامه کودکان حاضر هر کدام جملهای را روی درخت کاغذی خود نوشتند و آن را به کرهی زمینی که در قالب یک طرح دیواری با چهره ای غمگین قرار گرفته بود هدیه دادند؛ پس از آن که درختها دور تا دور این کره ی زمین قرار گرفتند، چهره این ماکت خندان شد .
شعرخوانی، قصهگویی، آشنایی با محیط زیست و حفاظت از آن از دیگر بخش های این برنامه بود که توسط ندا ساعی و مهتاب میرزاپور، همکاران مرکز شماره ۳ کانون کرج برای اعضا اجرا شد.
کاشت نهال توسط اعضا
در بخشی پایانی این مراسم اعضا با کمک مسوولان ادارهکل منابع طبیعی درختان «سرو نقرهای» را در باغچهی کتابخانه کاشتند و با روش اصولی کاشت نهال و نگه داری از آن آشنا شدند.
اهدای بیلچه باغبانی مخصوص کودک به تعدادی از اعضا توسط منابع طبیعی استان و اهدای گلدان های گل به اعضا از سوی مرکز شماره ۳دیگر برنامههای این نشست بود .
فضا سازی کانون با گلدانهای ساخت اعضا و مربیان تا هفتهی کتاب خوانی
در بخشی از این برنامه گلدانهای ساخت مربیان و اعضای کانون که برای فضا سازی و متناسب با فعالیت کانون به شکل کتاب ساخته شده بود به مسوولان اداره کل منابع طبیعی معرفی و قرار شد تا هفتهی کتابخوانی این گلدانها صاحب گل شده و فضای مرکز را تزیین کنند.
بازدید جمعی از مسوولان اداره کل منابع طبیعی از نمایشگاه آثار لعاب اعضای کانون و برگزاری نشست با معاون فرهنگی، اجرایی پایان بخش این برنامه بود که در این نشست مشترک هر دو طرف به معرفی ساختار ادارات کل پرداخته و در زمینهی همکاری های مشترک بحث و تبادل نظر کردند .
کاشت نهال در مراکز کانون البرز
توجه دادن کودکان به منابع طبیعی و حفظ آن مهم ترین موضوع مورد گفت و گو در این برنامهها بود که به مناسبت ۲۱ مهر اجرا شد.
محمد رستمیان مسوول امور جنگل هاو روح الله زینی وند مسوول امور مراتع منابع طبیعی شهرستان ساوجبلاغ با حضور در مرکز هشتگرد ضمن بیان فواید درختان برای محیط زیست معرفی درختان غول پیکر سکویا،معرفی نهالستان محمد شهر،معرفی خواص پزشکی درختان رفع آلودگی صوتی،ثمر دهی درختان،سرو ابرکوه،معرفی جنگل های جنوب و درختان ابن سینا که در جزر و مد ناپدید و پیدا می شوند معرفی کشورهای موفق در زمینه حفظ منابع طبیعی به لزوم اهمیت به همیاران طبیعت و معرفی سامانه «همیار طبیعت» و چگونگی درخواست عضویت اعضا در سامانه با اشاره به اهمیت منابع طبیعی در ادبیات فارسی و ضرب المثل «دیگران کاشتند و ما خوردیم، ما بکاریم و دیگران بخورند» اشاره کردند.
سپس بحث و گفتگو با اعضا پیرامون منابع طبیعی و روخوانی کتاب جنگل و کاشت نهال سرو کتابی در باغچه مرکز هشتگردانجام شد.
پژمان قاسمی، مسوول مرتع ادارهی منابع طبیعی شهرستان کرج هم با حضور در مراکز ۲ و ۴ کانون کرج واقع در شاهین ویلا و حصارک بالا فعالیت مشابهی را برای اعضای این مراکز اجرا کرد.
مربیان مرکز ۲ هم چنین ضمن معرفی و روخوانی کتاب«درخت بخشنده » از اعضا خواستند تصویرگری آ« را انجام دهند.
در مرکز ۱ کانون کرج این فعالیت توسط مربیان و اعضا اجرا شد .
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید