با هدف هدف اصلاح الگوی کشت، دوره توجیهی با عنوان ورود کشاورزی دانش بنیان به عرصه عشایری در استان البرز برگزار گردید.
در این دوره که با مشارکت امور عشایر استان، مدیریت امور هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی و موسسه بیوتکنولوژی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی در محل سازمان جهاد کشاورزی البرز برگزار گردید، عشایر استان با کشت محصولات کم آب بر نظیر سورگوم، ارزن و سالیکورنیا آشنا شدند.
در ابتدای این دوره یک روزه، مدیر امور هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه سال جاری از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، دانش بنیان اشتغال آفرین نامگذاری شده است بر لزوم ورود کشاورزی دانش بنیان به عرصه تاکید نمود.
مریم اکبری با بیان اینکه در این راستا پژوهشهای متعددی در پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور در حال انجام است افزود: با توجه به وضعیت کشور از لحاظ خشکسالی و کم آبی، بهره برداران و عشایر برای تامین علوفه خود راهی جز عملیاتی کردن کشاورزی دانش بنیان در تولید علوفه نخواهند داشت.
سپس مدیر بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی ضمن تشریح اثر استفاده از سوخت های فسیلی بر افزایش آلودگی محیط زیست و تولید گازهای گلخانه ای افزود: در راستای تولید بیوگاز و کود آلی کشاورزی، دستگاه بیوگاز خانگی طراحی، تولید و بهره برداری شده است که عشایر می توانند با بهره گیری از این دستگاه کمک شایانی به محیط زیست نمایند.
حسین قنواتی در ادامه از تشکیل قرارگاه دانش بنیان در راستای حفظ محیط زیست و در نهایت صرفه اقتصادی خبر داد.
در ادامه بابک ناخدا، رئیس بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی گفت: با توجه به کاهش شدید منابع آبی کشور، هر روزه نیاز به کشت گیاهان کم آب بر در کشور بیشتر احساس می شود.
در این راستا کشت گیاهانی همچون سورگوم، ارزن و سالیکورنیا که مصارف دارویی، دامی ، صادراتی و .
.
.
داشته و برای کشت، نیاز کمی به آب دارند، می توانند گزینه مناسبی برای عشایر برای جایگزینی علوفه های سنتی از قبیل گندم، ذرت و .
.
.
باشند.
ایشان با تشریح نحوه کشت گیاهان کم آب بر خاطرنشان کرد: این گیاهان با قابلیت برداشت در چند مرحله و مقاومت بالاتر در برابر شوری و همچنین انرژی و پروتئین کافی، به راحتی می توانند تاثیر بسزایی در احیای کشت علوفه ای در مراتع و زمین های کشاورزی بگذارند.
در پایان این دوره علی نقدی بازنشین، ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این دوره افزود: عشایر استان همانند همیشه می توانند در این راه نیز پیشرو بوده و از کمک امور عشایر استان و موسسه بیوتکنولوژی و مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان بهره مند شوند.
مدیر امور عشایر استان اظهار داشت: کشت گیاهانی همچون سورگوم و ارزن و سالیکورنیا در مراتع نیازمند مجوز اداره کل منابع طبیعی می باشد که این مجوز، مستلزم هماهنگی بیشتر و توجیه فنی این اداره کل از طریق موسسه بیوتکنولوژی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی می باشد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید