پ
پ

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید انواع ادوات مکانیزاسیون کشاورزی کشور در سال جاری اختصاص یافته است.

«کریم ذوالفقاری» افزود: در ۲ ماهه پایانی سال گذشته،۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی در کشور اختصاص یافت که بخش زیادی از نیازهای کشاورزان در زمینه ادوات کشاورزی برطرف شد.
وی تصریح کرد: امسال نیز تسهیلات لازم برای خرید کمباین، تراکتور و دنباله بندها با همکاری بانک کشاورزی در اختیار کشاورزان کشور قرار می گیرد.

ذوالفقاری یکی از مشکلات در مسیر پرداخت تسهیلات به کشاورزان را مربوط به سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت از تولیدو مصرف کنندگان عنوان کرد و گفت: بانک کشاورزی برای شریک نشدن با گرانفروش بر ثبت درخواست در سامانه حمایت تاکید دارد در حالیکه این سامانه از خرداد سال ۱۴۰۰ تاکنون به روزرسانی نشده است .
وی ادامه داد: قرار است این مشکل تا پایان هفته جاری توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت برطرف شود.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بانک کشاورزی تاکید دارد تا فاکتور ارایه شده از سوی کشاورز با عدد و رقم سامانه ۱۲۴ همخوانی داشته باشد، افزود: برای خرید ماشین های کشاورزی ۸۰ درصد هزینه از طریق تسهیلات تامین می شود و ۲۰ درصد باقی مانده از سوی کشاورز باید پرداخت شود که پیش فاکتور ارایه شده با عدد سامانه ۱۲۴ باید همخوانی داشته باشد.

۶۰۰ هزار دستگاه تراکتور در ایران فعال است
ذوالفقاری با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم قدم های روبه جلو در حوزه مکانیزاسیون برداشته شده است، ادامه داد: اکنون ۶۰۰ هزار دستگاه تراکتور فعال داریم که بیش از ۹۸ درصد آن ها در سال های اخیر پلاک شده است ضمن اینکه حدود ۳۱۲ هزار دستگاه از تراکتورها (۵۱ درصد) عمرشان بیش از ۱۳ سال است.

نیاز سالانه به ۵۲ هزار دستگاه تراکتورجدید
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی ادامه داد: اکنون در کشور سالانه به ۵۲ هزار دستگاه تراکتور جدید نیاز داریم و این در شرایطی است که در تحریم هستیم و ارز مورد نیاز برای واردات را نداریم ضمن اینکه فقط یک شرکت تراکتورسازی دولتی به صورت انحصاری سالانه ۹۷ درصد تراکتورهای ایران را تولید می کند.
وی اضافه کرد: همچنین ۹ شرکت دیگر در بخش خصوصی در مجموع سالانه کمتر از ۲ هزار دستگاه تراکتور تولید می کنند.
ذوالفقاری گفت: شرکت تراکتورسازی ایران در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲ هزار دستگاه تولید می کرد که این عدد در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۰ هزار دستگاه رسید و اکنون به ۲۵ تا ۳۰ هزار تراکتور رسیده است که نشان از تولید خوب و افزایش ۲ برابری تولید در طی چهارسال دارد.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی بایستی حمایت های لازم از کشاورز را برای خرید ماشین آلات مورد نیاز داشته باشد، افزود: وزارت صمت نیز باید حمایت های لازم از تراکتورسازی را داشته باشد تا تولیدات این بخش به سالانه ۵۰ هزار ماشین با کیفیت بالا برسد.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در خصوص دنباله بندها (دستگاه های سمپاش، کمباین غلات، کارنده کشت مستقیم، ادوات کشاورزی حفاظتی، دستگاه کارنده روی پشته بلند و سایر تجهیزات) نیز گفت: در این زمینه مشکل خاصی نداریم و بخش قابل توجهی از تولیدات شرکت های داخلی به کشورهای سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان و حتی کشورهای آفریقایی صادر می شود.
وی یادآور شد: اکنون ادوات کشاورزی با هر سطح از فناوری نوین که وارد کشور می شود بلافاصله صنعتگران از آن تولید می کنند.

ذوالفقاری در خصوص وضعیت ساخت کمباین در کشور گفت: اکنون یک شرکت انحصاری دولتی با ظرفیت ساخت ۸۰۰ دستگاه کمباین و سه شرکت خصوصی با ظرفیت ۲۰۰ دستگاه کمباین داریم که نیاز سالانه کشور به کمباین ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه است .
وی با بیان اینکه حداکثر عمر کمباین ها ۱۰ سال است، افزود: این امر باعث شده کمباین های کهنه را کشاورز به هر طریق استفاده کند در حالیکه بعضی کمباین ها بیش از ۲۰ سال عمر دارند که باعث افزایش ریزش و افت غلات و خسارت به سیستم می شود.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی تاکید کرد: انتظار داریم وزارت صمت نیاز داخلی را تامین کند و ما به عنوان مرکز مکانیزاسیون طلب کننده این ماشین ها هستیم.

سالانه بر روی ۵۵ میلیون تن محصولات کشاورزی فراوری انجام می شود
ذوالفقاری در ادامه به فعالیت های بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۲۰ میلیون تن تولیدات مختلف در بخش کشاورزی داریم که حدود ۹۵ میلیون تن از آن ظرفیت فراوری، نگهداری و تبدیل در واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی را دارد.
وی افزود: از این میزان حدود ۴۵ میلیون تن همچون نهاده ها از خارج از کشور وارد می شود یا کار خاصی روی آن انجام نمی شود که به طور مثال در سردخانه ها فقط نگهداری می شوند ولی ۵۵ میلیون تن ظرفیت فرآوری وجود دارد که ۹ میلیون تن آن جذب گوجه فرنگی برای کارخانجات تولید رب است.
ذوالفقاری با بیان اینکه برای کاهش ضایعات میوه در باغات دستگاه های خشک کن سیار ساخته و اکنون در تعدادی از استان ها با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار کرد: برای استفاده از این دستگاه ها در باغات چند باغدار به صورت مشترک می توانند از آن استفاده کرده و در محل باغ میوه ها را خشک کنند.
وی گفت: در حوزه صنایع تبدیلی تکمیلی هدفگذاری خوبی شده است و اکنون ۲ هزار و ۳۱۰ هزار میلیارد ریال پروژه در حال اجرا داریم که ۸۰ هزار میلیارد ریال آن بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی افزود: با فعال شدن این واحدها ۳۰ میلیون تن جذب ماده خام خواهیم داشت که یک انقلاب در این حوزه ایجاد می شود به طوریکه از اول سال ۱۴۰۱ تا امروز ۹۵ میلیون تن جذب شده که با افزایش ۳۰ میلیون تن دیگر اتفاق بزرگی در بخش کشاورزی رخ خواهد داد.
مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در استان البرز مستقر است.

منبع ایرنا برچسب ها: رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید انواع ادوات مکانیزاسیون کشاورزی کشور در سال جاری اختصاص یافته است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر