مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری با بیان اینکه زیست بوم فناوری کشور با بودجه دولتی بیش از این رشد نمی کند، گفت: زمان آن رسیده که برای ارتقای زیست بوم فناوری کشور، بخش خصوصی وارد عمل شود.
«مجید مرشدی» در مجمع عمومی عادی سالیانه صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با بیان اینکه حساسیت موضوع مالی در بخش خصوصی خیلی بیشتر است تا بخش دولتی، افزود: از سنوات گذشته در مورد اعتبارات مالیاتی در نظر داشتیم که بخش خصوصی در بحث های دانش بنیان و زیست بوم فناوری کشور سرمایه گذاری کند.
وی با اشاره به اینکه در سایر کشورها نیزاز اعتبار مالیاتی استفاده می شود، اظهار کرد: ما هم موفق شدیم در بحث جهش تولید این موضوع را بگنجانیم.
وی استفاده از اعتبار مالیاتی را در سه بخش دانست و گفت: نخستین بخش در موضوع جهش تولید است که یک بحث تحقیق و توسعه است که هزینه های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته شود.
مرشدی افزود: وزارت دارایی هم در این خصوص مشکلی نخواهد داشت و به محض اینکه این موضوع آغاز به کار کند در هزینه های تحقیق و توسعه شما به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ می شود.
وی با بیان اینکه ساز و کار آن مشخص است، تصریح کرد: در بحث بند ت ماده ۱۱ قانون جهش ۲ مورد را جدا کردیم که یکی سرمایه گذاری شرکت های بورسی و فرابورس و شرکت هایی که سرمایه ثبتی آن ها بالای هزار میلیارد ریال است که در شرکت های دانش بنیان که ۳۰ درصد سرمایه گذاری مستقیم داشته باشند ۳۰ درصد اعتبار مالیاتی اختصاص می یابد.
مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: مساله ما جزء ۲ بند ت است که سرمایه گذاری این شرکت ها در یک نهاد واسط مثل صندوق های پژوهش فناوری و یا صندوق های بورسی انجام شود که ۱۰۰ درصد اعتبار مالیاتی می دهد.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ که اظهارنامه مالیاتی شرکت ها که نوشته و بررسی شد کسی از این جزء هنوز استفاده نکرده زیرا وزارت دارایی قانونی دارد که در اظهار نامه سال ۱۴۰۱ هیچ استفاده ای از آن در شرکت ها نشد و ما می خواهیم در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از این قانون با هر عددی که هست استفاده شود.
وی گفت: اداره کل امور مالیاتی قانونی نوشته که شرکت های بورسی و فرابورسی و شرکت هایی که سرمایه های آن ها ۶ همت بین هزار تا ۲ هزار میلیارد ریال است که این سه نوع شرکت به عنوان سرمایه گذار در اعتبار مالیاتی کار کنند.
وی گفت: هر شرکتی سرمایه گذاری در این صندوق ها انجام دهد و این صندوق ها در شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کنند مقداری که در این صندوق ها سرمایه گذاری شده اعتبار مالی به آن اختصاص داده می شود.
به گفته مرشدی بین اعتبار مالیاتی و معافیت مالیاتی تفاوت است که معافیت مالیاتی برای یک یا دو سال است ولی اگر اعتبار مالیاتی گرفته شود بعد از چند سال خودتان می توانید آن را مستهلک کنید.
وی اضافه کرد: برای این موضوع شورای قانون جهش تولید مشخص شده که رییس آن رییس جمهور و نایب رییس آن معاون علمی است و دبیرخانه آن نیز در معاونت علمی است که تمام طرح هایی که نیاز به سرمایه گذاری داشته باشد باید مجوز آن شورا یا دبیرخانه را داشته باشد.
منبع ایرنا برچسب ها: مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری با بیان اینکه زیست بوم فناوری کشور با بودجه دولتی بیش از این رشد نمی کند، گفت: زمان آن رسیده که برای ارتقای زیست بوم فناوری کشور، بخش خصوصی وارد عمل شود.
مدیرکل دفتر تامین مالی
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید