مراسم رونمایی از دانش فنی استخراج فلز تیتانیم با ترکیبات آلی، با حضور دکتر محمدحسن برهانی فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج و اعضای هیات رئیسه این دانشگاه در جلسه هیات رئیسه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج؛ دکتر محمدحسن برهانی فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در جلسه هیات رئیسه این دانشگاه با رونمایی از دانش فنی استخراج فلز تیتانیم با ترکیبات آلی اظهار کرد: تیتانیم نهمین عنصر فراوان در سطح زمین است که به صورت اکسید تیتانیم و سیلیکات تیتانیم یافت میشود.
۹۰٪ پوسته زمین را سیلیکاتها تشکیل داده اند که البته دارای تیتانیم با غلظتهای تا ۱٪ میباشد.
در چنین غلظتهای کمی، استخراج آن اقتصادی نیست.
در همین حال اکسیدهای تیتانیم غلظت بین ۱۵ تا ۹۵ دارند.
غلظتهای بالای ۲۵٪ بهترین منابع برای استحصال هستند.
وی اضافه کرد: از بین اکسیدهای تیتانیوم، روتیل و ایلمنیت بالاترین غلظت تیتانیم را دارند و اکسیدهای اصلی تیتانیم در جهان هستند.
امروزه مهمترین روش های استخراج تیتانیم فرآیند هانتر، کرول، ، آرمسترانگ و فرآیند کمبریج می باشند که بر پایه انحلال و رسوب و حرارت دهی استوار می باشند ،دکتر برهانی فر اعلام کرد: در تمام فرایند های مذکور مایع پایه ای استخراج اولیه تیتانیم از سنگ معدن ( فرایند هیدرو متالورژی) ترکیبات کلریدی مایع است که باعث آلودگی بیش از حد محیط زیست و خلوص پایین محصول تولیدی می گردد، در پروژه حاضر عملیات استخراج تیتانیم از ایلمنیت( اکسید تیتانیم و آهن) به کمک مواد آلی پایه دی اتیل هگزیل فسفریک اسید( محلول دپا) انجام گردیده است که علاوه بر کاهش آلودگی زیست محیطی باعث دستیابی به خلوص بالاتر تیتانیم استحصالی طی یک مرحله فرآیند( ارزش اقتصادی بیشتر) گردیده است.
وی توضیح داد: در حال حاضر دانش فنی تولید محصول فوق تدوین گشته و مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته آماده تولید محصول در مقیاس انبوه می باشد
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید