تصویر
استاد دانشگاه تهران کتاب ژنوم زعفران را منتشر کرد
24 بهمن 1401 - 12:49
2
کتاب ژنوم زعفران ( Saffron Genome ) نوشته دکتر سیدعلیرضا سلامی استاد گروه علوم باغبانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در البرز با همکاری یک گروه بین المللی منتشر شد.
ارسال توسط :
پ
پ

کتاب ژنوم زعفران ( Saffron Genome ) نوشته دکتر سیدعلیرضا سلامی استاد گروه علوم باغبانی دانشکدگان و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در البرز با همکاری یک گروه بین المللی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، مولف این کتاب گفت: کتاب ژنوم رغفران در ۳۰۰ صفحه تدوین و منتشر شد.
سلامی با بیان اینکه پروژه‌های توالی یابی ژنوم از جمله تحقیقات در مرز دانش در هزاره جدید هستند، افزود: از زمان توالی یابی اولین ژنوم مدل گیاهی در سال ۲۰۰۰، چندصد گونه گیاهی توالی یابی شده یا در حال توالی یابی هستند و در این میان جای ژنوم زعفران بسیار خالی بود.
وی اظهار کرد: با توجه به ظهور فناوری نسل جدید توالی یابی یا اصطلاحاً Next Generation Sequencing استراتژی‌های توالی یابی کل ژنوم بسیار سریع تکامل یافته‌اند و قادرند سریع‌تر، ارزان‌تر و کاراتر پیش نویسی از یک ژنوم را ارائه دهند.
سلامی اضافه کرد: با توجه به اهمیت بسیار زیاد این محصول استراتژیک و رتبه نخست ایران با بیش از ۹۰ درصد تولید و صادرات جهانی در زمینه زغفران ، کتاب" ژنوم زعفران" با هدف ارائه چشم انداز، دستورالعمل‌ها و پایپ لاین های ضروری برای توالی یابی و تجزیه و تحلیل یک ژنوم با اندازه بزرگ و پیچیده در زعفران (تریپلوئید) و همچنین ارتقا هر چه بیشتر جایگاه زعفران ایران در دنیا نوشته شد.
این استاد دانشگاه گفت: پروژه‌های توالی یابی ژنوم های مرجع و با اولویت و راه اندازی پایگاه‌های داده بومی و ملی ( National Database ) نه تنها در حوزه گیاهی بلکه در سایر حوزه‌های انسانی، جانوری، میکروبی، … یک اولویت مهم برای کشور است که باید به آنها توجه ویژه ای داشت.
منبع ایرنا برچسب ها: کتاب ژنوم زعفران ( Saffron Genome ) نوشته دکتر سیدعلیرضا سلامی استاد گروه علوم باغبانی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در البرز با همکاری یک گروه بین المللی منتشر شد.
کتاب ژنوم زعفران ( Saffron Genome ) نوشته دکتر سیدعلیرضا سلا

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.