همایش تببین استاندارد سازی محصولات دانش بنیان در سالن شهید صفاریان سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.
این همایش با حضور آقایان دکتر ساده معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، دکتر صباغ الوانی سرپرست پژوهشگاه استاندارد ایران و خانم ها دکتر ملونی مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری، دکتر شاوردی مدیر توانمند سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری و همچنین آقای مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری استان البرز برگزار شد.
محمد حسین طاهری مدیرکل استاندارد استان البرز در ابتدای برنامه ضمن تبریک هفته بسیج و تقارن آن با این همایش و همچنین خوش آمدگویی به میهمانان، مدیران و تلاش گران فعال در عرصه شرکت های دانش بنیان استان؛ ضمن یادآوری و تأکید بر تحقق شعار سال و پرداختن به بیانات مقام معظمرهبری ( مدظله العالی ) در این رابطه مطالبی را بیان داشتند از جمله اینکه: استاندارسازی دانش بنیان ها پیش شرط محصولات دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: با حضور دکتر مهدی اسلام پناه به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندار ایران در دوران مدیریتی جدید و تحولی سازمان از ابتدای دولت مردمی به لطف خدا و با تلاش مسئولین خدوم در همه امور تخصصی و نظارتی نظام استاندارد ایران اقداماتی انجام شد که برکات فراوان و دستاوردهای قابل توجهی در پی داشته است.
این مسئول تصریح کرد: در سال جاری ۳ پروانه و یک گواهی محصول برای فرآورده های دانش بنیان از سوی این اداره کل صادر شده است که موجبات خودکفایی کشور و در مقابل حذف واردات را در پی داشته است.
ایشان گفت: ۴ موضوع دیگر در بخش دانش بنیان در دست اقدام داریم که امید است تا پایان سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش تقاضا برای صدور پروانه های دانش نماد و گواهینامه های انطباق محصول دانش بنیان باشیم.
در ادامه همایش احسان ساده معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر روانسازی فرآیند اداری برای شرکت های دانش بنیان رکن اصلی محصولات دانش بنیان را بخش خصوصی دانست و گفت: اقتصاد نوین با حاکمیت علم، نوآوری و فناوری جایگزین، اقتصاد سنتی که برپایه سخت افزاری و سرمایه فیزیکی شکل گرفته بود، شده است.
دکتر ساده با اشاره به سیاستهای کلان نظام و دولت نسبت به محصولات دانش بنیان اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد ایران توجه ویژه ای را برای حمایت از محصولات دانش بنیان دارد بطوریکه در ابتدای سال این سازمان در رویکرد تحولی خود بسته تسهیل گری برای استانداردسازی محصولات دانش بنیان را ارایه داشت.
معاون ارزیابی کیفیت در جمع شرکت های دانش بنیان، تدوین استانداردهای محصولات دانشبنیان را با مشارکت نخبگان این علم ضروری دانست و افزود: محصولات دانش بنیان با قرار گرفتن در نظام استانداردسازی و ارزیابی انطباق می توانند گواهی دانش نماد را از سازمان ملی استاندارد ایران دریافت کنند.
وی با اشاره به عضویت سازمان ملی استاندارد ایران در مجامع بینالمللی از جمله ایزو و اسمیک افزود: محصولات نوظهور با داشتن نشان ملی استاندارد ایران، زمینه صادرات را به سایر کشورها پیدا می کنند.
دکتر ساده با اشاره به سخنان ارزشمند ریاست محترم دولت مردمی در جلسه شورای عالی استاندارد اخیر، سازمان ملی استاندارد ایران را به وکالت از مردم و به ماموریت از حاکمیت عهده دار صیانت از ایمنی و سلامت مردم دانست و گفت: همه محصولات از جمله محصولات دانش بنیان که وارد چرخه نظام استاندارد سازی می شوند، دارای اعتبار و اطمینان از سوی مصرف کنندگان خواهد بود.
معاون ارزیابی کیفیت با اشار به تکالیف و ماموریت سازمان ملی استاندارد ایران در قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد بیان داشت: استاندارد سازی، تایید صلاحیت، ارزیابی انطباق و اندازه شناسی به عنوان ۴ محور اصلی در قانون برای ما مشخص شده است.
دکتر ساده با اشاره به اعطای جایزه ملی کیفیت از سوی سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان تنها نشان معتبر کیفی در کشور گفت: این جایزه در حوزه های مختلف تولید، خدمات،آموزش و .
.
.
اعطا می شود که امسال نیز جایزه ملی کیفیت برای محصولات دانشبنیان را هدفگذاری کردیم.
معاون ارزیابی کیفیت، در همین زمینه ادامه داد: شرکت های دانش بنیان که در مسیر جایزه ملی کیفیت ایران قرار گیرند می توانند پس از احراز شرایط، نشان ملی استاندارد ایران را نیز دریافت کنند.
عباسی رئیس پارک علم و فن آوری استان البرز نیز در این همایش به ایراد سخنرانی پرداخته و اظهار داشت : استان البرز حدود ۳۷۰ شرکت دانش بنیان داشته و رتبه ۴ کشور را نیز به خود اختصاص داده است.
عباسی از اعلام آمادگی پارک علم و فناوری البرز جهت ایجاد دفتر استانداردی سازی خبر داد و افزود : در تدوین استانداردها برخی محصولات دانش بنیان برای اولین بار ارائه شده و استاندارد آن باید در کشور تدوین شود.
سپس دکتر ملونی مدیر کل دفتر نوآوری کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری در خصوص مراحل و شیوه های انتخاب شرکت های دانش بنیان در بخش معاونت مذکور توضیحات کامل و مبسوطی ارائه نمودند.
ایشان با اشاره به نظام های مختلف من جمله نظام استاندارد افزود : در گام های ابتدایی با درخواست شرکت دانش بنیان انواع گرید شرکت دانش بنیان که آیا محصول تولید شده دانش بنیان است یا خیر مشخص شده و پس از تایید برای ادامه روند کار و دریافت پروانه دانش نماد به ادارات کل استاندارد استان ها ارجاع خواهند شد.
دکتر شاوردی مدیر توانمند سازی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این همایش از حمایت های مادی این نهاد در جهت سوق دادن و تسهیل امور مربوط به استاندارد سازی محصولات دانش بنیان خبر داد و در این زمینه توضیحات کاربردی و کارگاهی ارائه نمود.
ایشان عنوان کرد: وبینارها و نشست های ترویجی متعددی در حوزه های مختلف ایمنی عملکردی، کشاورزی و استاندارد سازی برگزار شده که با برنامه ریزی های صورت گرفته اینگونه وبینارها تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
لازم به توضیح است که دکتر صباغ الوانی سرپرست پژوهشگاه استاندارد ایران و دکتر بختیاری معاون پارک و علم فن آوری استان البرز در این کارگاه آموزشی و در راستای موضوع همایش مطالبی را بیان نمودند
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید