وزیر کشور در جلسه شورای اجتماعی کشور ضمن اعلام خرسندی و امید آفرین بودن اقدامات صورت گرفته در قرار گاه اجتماعی استان البرز ابراز داشت ساختار مناسبی در حوزه فعالیت های اجتماعی در استان البرز بوجود آمده و باید الگویی برای سایر استان ها باشد.
در یکصدو پنجاه و دومین جلسه شورای اجتماعی کشور که با حضور وزرای کشور و جهاد کشاورزی برگزار شد، وحیدی وزیر کشور ضمن تشکر از موضوعات مطرح شده، اعلام نمود گزارش و اقدامات خیلی خوبی در استان البرز صورت گرفته و ما هم تشکر و قدردانی می کنیم و انتظار داریم این تلاش ها ادامه پیدا کند تا طی دو سال آینده شاهد محرومیت زدایی کامل محلات هدف قرار گاه اجتماعی استان البرز باشیم.
وزیر کشور تاکید به حل کامل موضوع کودکان کار خیابان و متکدیان در قالب طرح سکنا و سماگل کرده و اشاره داشت: لازم است هدف نگهداری معتادین متحاهر در کمپ ها به ۲ تا ۳ سال افزایش یافته و تا زمان توانمند سازی کامل این افراد، وارد اجتماع نشوند.
در همین راستا اعضای جلسه شورای اجتماعی ضمن اعلام خرسندی و امید آفرین بودن اقدامات صورت گرفته در قرار گاه اجتماعی استان البرز ابراز داشت ساختار مناسبی در حوزه فعالیت های اجتماعی در استان البرز بوجود آمده و باید الگویی برای سایر استان ها باشد.
در پایان جلسه دکتر وحیدی وزیر کشوردر راستای کمک به اقدامات قرار گاه اجتماعی و در راستای در خواست های استاندار محترم مصوباتی برای استان البرز در حوزه های حل مسائل اجتماعی لحاظ نمود.
در ادامه معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان اینکه اقدامات خیلی خوبی در استان البرز در کنترل آسیب های اجتماعی صورت گرفته است، گفت: استانداری البرز در راستای اقدامات قرار گاه اجتماعی در کشور در بین استان های دیگر پیشتاز است.
معاون وزیر و رئیس امور اجتماعی کشور ضمن تشکر و قدردانی از اقدامات جهادی و تلاش استاندار و تیم دولت در استان البرز در حوزه های اجتماعی اعلام کرد که ما شاهد هستیم و از نزدیک جلسه و بازدید داشتیم و باید گفت قرار گاه اجتماعی استان البرز در کشور پیشتاز بوده و الگوی مناسبی برای دیگر استان ها است و این به خاطر اهتمام و توجهه ویژه استاندار البرز است.
بر اساس این گزارش پیرو دعوت شورای اجتماعی کشور، دکتر عبداللهی استادار البرز در یکصدو و پنجاه و دومین جلسه این شورا حضور بهم رسانده و گزارشی از مسائل اجتماعی استان و اقدامات و فعالیت های قرا رگاه اجتماعی به اعضا جلسه ارائه نمود.
وی افزود: از ابتدای حضور خود در این استان برنامه ریزی منسجمی جهت کنترل آسیب های اجتماعی، پیشگیری از بزه ها و جرائم در استان داشته و در جهت رفع نواقص و کاستی های انباشته شده در استان و ارتقاء سرانه ها و زیر ساخت ها در حوزه های آموزشی، درمان و خدماتی تلاش کرده ایم .
وی با بیان اینکه معتقدیم قرار گاه اجتماعی ظرف کمتر از یکسال از تشکیل آن اثرات زیادی در کاهش کنترل آسیب های اجتماعی در استان طی سال های گذشته در استان که همواره در صدر استان های کشور بوده است، داشته است، افزود: در این مدت ۳۴ جلسه استانی و بیش از ۹۰ جلسه شهرستانی داشته ایم که در خصوص مسائل اجتماعی بی سابقه است.
نماینده عالی دولت در استان در ادامه تصریح کرد: قرار گاه مظهر تعامل و هم افزایی دستگاههای استان در کنار مردم محلات بوده و موفق شدیم با حضور مردم در ساختار قرار گاه اجتماعی آمار آسیب های که در استان هر ساله افزایش می یافت را بهبود دهیم و برخی جرائم با وجود افزایش متوسط کشوری؛ در استان البرز شاهد کاهش ۶۰ درصدی آن هستیم.
عبداللهی گفت: البرز، استانی که همواره موضوع طلاق در راس مسائل آن قرار داشت امروز ۲۱ درصد کاهش داشته است.
قرار گاه اجتماعی استان با شناسایی ۶۶ محله کم برخوردار با اولویت قرار دادن حضور مردم در قالب خانه محلات در کنار دولت سیزدهم در راستای مساله شناسی و حل مشکلات محلات تلاش کرده ایم .
وی افزود: امروز توانستیم ۶ مرکز ماده ۱۶ نگهداری معتادین متجاهر را راه اندازی کنیم و ۲ مرکز دیگر هم در حال ساخت می باشد این در حالی است که قبل از سال ۱۴۰۰ در این استان هیچ مرکز ماده ۱۶ وجود نداشته است.
عبداللهی تصریح کرد: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۴ مرکز گاهش آسیب و ۸ گرمخانه در استان ایجاد شده است و افراد بی سرپناه و کارتن خواب ها در تمام ایام سال بخوص فصول سرد در این مرکز پذیرش شده و تحت مراقبت قرار گرفته اند.
استاندار افزود: سال ۱۴۰۱، سال شکوفایی نهضت مدرسه سازی در استان البرز بوده است و کمتر از یکسال پنجاه و یک مدرسه بزرگ و کوچک وارد مدار خدمت رسانی به مردم شده است، طوریکه امسال نرخ ساخت مدرسه در استان ۴ برابر سال های گذشته می باشد و به امید خدا برنامه داریم تا با سرعت بیشتری ۱۵۰ مدرسه دیگر را حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۲ آماده کنیم.
عبداللهی اضافه کرد: همچنین امسال دو مرکز غربالگری و نگهداری شبانه روزی کودکان کار و خیابانی به بهره برداری رسیده و ظرفیت مراکز استان از ۳۰ نفر به ۱۵۰ نفر افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: ۲۰۰۰ نقطه از فضاهای بی دفاع شهری در محلات هدف قرار گاه اجتماعی ایمن سازی شده و ۵۰۰۰ کودک بازمنده از تحیل شناسایی و تحت حمایت های لازم قرار گرفتند.
وی از اختصاص تجهیز مدارس در محلات کم برخوردار برای ورزش بانوان خبرداد، گفت: طرح سکنا (ساماندهی کودکان و نوجوانان کار خیابانی البرز) و طرح سماگل (ساماندهی متکدیان و شبه متکدان البرز) با همکاری بیش از ۱۵ سمن در استان فعالیت دارند.
مقام عالی دولت در استان البرز در ادامه همچنین آمارهای مربوط به آغاز طرح های ارتقاء زیر ساخت ها در حوزه های درمان، آموزش و ورزشی در محلات اشاره کرد و در خصوص اقدامات قرارگاه در حوزه های اشتغال و مهارت آموزی نکاتی را یاد آور شد.
استاندار البرز درپایان نشست پیشنهاداتی را به شورای اجتماعی کشور در چند بخش از جمله، در حوزه فرهنگی و تربیتی در مدارس پررنگ کردن نقش جریانات اجتماعی و مجموعه های مردم نهاد بخصوص گروه های انقلابی و جهادی بعنوان بازوان دولت مردمی سیزدهم و تشیل برخی کارگروه ها ذیل شورای اجتماعی ارائه نمود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید