تصویر

تیتر مهمترین اخبار روز

پیشگیری، آموزش و فناوری: سه‌گانه طلایی فرمانداری فردیس در مبارزه با تخلفات ساختمانی از تندباد تا شب پرستاره روایت‌هایی از حماسه‌ و امید در رونمایی از کتب حوزه ادبیات پایداری استان البرز کنگره شهدای اصناف و بازاریان در البرز برگزارشد رضایت مندی مردم در اولویت برنامه های صنعت برق کشور است ارتباط مستقیم تلفنی شهروندان با مدیرمخابرات منطقه البرز در بستر سامد انسداد چاه های نظرآباد در اجرای طرح تعادل بخشی صورت گرفت راه اندازی تصفیه خانه پساب گام مهمی برای جایگزینی آب شرب در صنایع پایان چشم انتظاری ۳۸ ساله/شناسایی پیکر شهید سلیم‌نژاد طرح های بزرگ عمرانی کرج از رکود خارج شدند وعده تکمیل متروی کرج در حال تحقق است تحقق ۸۰ درصدی تعهدات طرح توسعه آب البرز تردد در راههای روستایی طالقان به حالت عادی بازگشت مشارکت مردمی کلید حفظ میراث طبیعی طالقان کی گفته نوجوانا نمی‌تونن دنیا رو تغییر بدن؟ الهه قدمی ۱۳ ساله با کتابش ثابت کرد می‌تونن! ۵۵ هزار البرزی آموزش های مهارتی فرا گرفتند

استان البرز بر مدار توسعه پایدار
08 تیر 1401 - 14:16
3
توسعه پایدار راه‌حل‌هایی را برای الگوهای فانی ساختاری، اجتماعی و اقتصادی توسعه ارائه می‌دهد تا بتواند از بروز مسائلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی، آلودگی، تغییرات آب و هوایی، افزایش بی‌رویه جمعیت، بی‌عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌های حال و آینده جلوگیری کند.
ارسال توسط :
پ
پ

توسعه پایدار راه‌حل‌هایی را برای الگوهای فانی ساختاری، و توسعه ارائه می‌دهد تا بتواند از بروز مسائلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی، آلودگی، تغییرات آب و هوایی، افزایش بی‌رویه جمعیت، بی‌عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌های حال و آینده جلوگیری کند.

در یادداشت مجتبی عبداللهی استاندار البرز تحت عنوان "استان البرز بر مدار توسعه پایدار" آمده است؛
توسعه پایدار راه‌حل‌هایی را برای الگوهای فانی ساختاری، اجتماعی و اقتصادی توسعه ارائه می‌دهد تا بتواند از بروز مسائلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی، آلودگی، تغییرات آب و هوایی، افزایش بی‌رویه جمعیت، بی‌عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌های حال و آینده جلوگیری کند.
با این تعاریف به بررسی شاخص های توسعه پایدار در استان البرز و ضرورت برنامه ریزی برای تحقق آن می پردازیم.
حفاظت و حراست از منابع طبیعی برای استانی با هویت باغشهری البرز در جوار پایتخت معنایی خاص پیدا می کند چراکه طی سال های اخیر تغییر کاربری های گسترده، ویلاسازی ها، ساخت و سازهای غیرمجاز و عدم بهره برداری از اراضی و باغی، و برداشت حداکثری از منابع آب های زیرزمینی، موجبات نابودی عرصه های سبز و سفره های زیرزمینی استان را فراهم کرده است.
حال راهکار اساسی برای این امر، مقابله جدی با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، توسعه کشت گلخانه ای با بیشترین بهره وری، تولید و اشتغال و اما کمترین مصرف آب، مدیریت مراتع و جلوگیری از چرای بی رویه دام ها، بسترسازی برای افزایش سهم استان از منابع بزرگ امیرکبیر و طالقان و ایجاد فرصت برای احیای سفره های زیرزمینی محسوب می شود.

در شرایط کنونی حدود ۸۰ درصد از آب شرب البرز از منابع زیرزمینی و تنها ۲۰ درصد از مخازن مستقر در استان تامین می شود که با تقویت زیرساخت هایی همچون تصفیه خانه های مرکزی و محلی، حوضچه های آرامش در بوستان ها به منظور ذخیره آب های سطحی و باران، در یک مدت زمان منطقی، در برنامه های استان است.
توسعه درختکاری یکی از عواملی است که باید تمامی دولت ها و مدیران در سطوح و حوزه های مختلف به عنوان یک اقدام جهادی در جامعه نهادینه سازند چراکه این اقدام علاوه بر اینکه از فرسایش خاک و بروز بلایایی همچون سیل و رانش زمین جلوگیری می کند، اثرمستقیم در خودپالایی هوا نیز دارند.
بر این اساس، البرز کاشت سالانه ۳ میلیون درخت را طی مشارکت سمن ها، مردم و مسئولان در دستور کار قرار داده است.
حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اثر انکار ناشدنی بر کیفیت زندگی بشر در حال و آینده دارد؛ از این رو توسعه پایدار تکیه بسیاری بر این امر دارد.
البرز بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال دارد و در حوزه تامین مواد غذایی، قطعات خودرو و داروی کشور به قطبی موثر تبدیل شده، از این روی با گسیل جمعیت کارگری از سایر استان ها مواجه است.
این رشد روز افزون مهاجرت ها بر مسئولیت استان برای تامین زیرساخت های متناسب با جمعیت می افزاید و از سوی دیگر رفع موانع و مشکلات فعالان اقتصادی مورد انتظار است که اگر ساخت و سازهای غیرمجاز، حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی ساماندهی شوند، بارگذاری جمعیت نیز به صورت منطقی محقق می شود.
با نگاهی دقیق بر این امر مهم، قرارگاه اجتماعی استان البرز با ۷ ماموریت اساسی و محوری فعالیت خود را آغاز کرده است.

بر این اساس، با توجه به اهمیت محیط زیست بر چگونگی زندگی افراد، استان البرز برنامه محور و ساختار یافته به سوی توسعه پایدار حرکت می کند.
البته سایر شاخص ها در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و نیز مد نظر است که در یادداشت های بعدی به تفصیل مورد اشاره قرار خواهد گرفت.

از شما درخواست میکنیم نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک بگذارید

  • از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  •  لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • بابت اینکه نظرات و تجربیات گرانبهایتان را با ما به اشتراک میگذارید متشکریم.