با توجه به خشکسالی های چند ساله اخیر و کاهش نزولات جوی و همچنین برداشتهای بیرویه از منابع آب زیرزمینی و نظر به اقلیم خشک ایران ، لزوم حفظ منابع آبی و استفاده بهینه از این سرمایه های ملی به عنوان اولویت تمامی مسئولان و مردم می باشد که نیازمند توجه ویژه ای خواهد بود .
هشتگرد مرکز شهرستان ساوجبلاغ از شهرهای دامنه کوه های البرز می باشد و منابع آبی آن از طریق منابع زیرزمینی تامین می گردد ، طی چند ساله اخیر با پیگیریهای دکتر حدادی نماینده محترم مجلس برای شهرهای شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد از منابع آبی سد طالقان سهمیه اختصاص یافته و این موضوع سبب گردیده تا در استفاده از منابع آب زیر زمینی صرفه جویی و این منابع برای نسل های آتی حفظ گردد .
با توجه به تراکم زندگی شهرنشینی و همچنین تلاش مدیریت شهری برای ارتقاء سرانه ها و به ویژه سرانه فضای سبز ، در حال حاضر این شهر علاوه بر بلوار ها و میادین دارای ۴۶ بوستان می باشد که با مساحت کل بالغ بر ۱۱۷ هکتار سرانه فضای سبز آن ۱۹ متر مربع برای هر نفر است و به عنوان یکی از شهرهای سبز در استان البرز و کشور مطرح می باشد .
طی سالیان اخیر موضوع مدیریت منابع آبی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده و استفاده از منابع آبی پایدار و همچنین استفاده بهینه از این منابع در دستور کار قرار گرفته و در همین راستا و با تاکید مهندس یعقوبی شهردار هشتگرد ، طی ماههای اخیر استفاده از پساب های حاصل از تصفیه خانه شهر جدید هشتگرد و تصفیه خانه شهرک صنعتی با جدیت پیگیری می گردد و جلسات متعددی با مسئولین مربوطه در این خصوص برگزار شده است .
نظر به شیب بخش کوهپایه ای و به تبع آن شیب ملایم شمال به جنوب شهر هشتگرد می توان از انتقال ثقلی این پساب ها برای آبیاری فضاهای سبز شهر استفاده نمود و همچنین با توجه به زیرساخت های موجود از قبیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی تنظیم و ذخیره سازی می توان با اجرای شبکه آبیاری بوستان ها از طریق لوله گذاری از این سرمایه ارزشمند استفاده بهینه نمود.
مهندس یعقوبی شهردار هشتگرد در بازدیدی که به همراه مدیریت آب و فاضلاب از بخش شمالی شهر و حد فاصل مناطق مسکونی با شهرک صنعتی داشت به تعامل و همکاری دستگاه های ذیربط برای بهره گیری از پساب این تصفیه خانه ها تاکید کرد .
وی گفت : اجرای شبکه آبیاری موجب می گردد تا بتوان علاوه بر استفاده از منابع فوق الذکر ، آب خام فضای سبز را از آب شرب شهری جدا نموده و این موضوع علاوه بر کاهش در هزینه ها و کاهش مصرف آب موجب استفاده از آب خام و مناسب برای آبیاری فضاهای سبز خواهد شد .
وی افزود : شهرداری مصمم به اجرای این پروژه بوده و همزمان آبیاری تحت فشار و قطره ای درختان و فضاهای سبز شهری را در دستور کار دارد که امیدواریم این موضوع در سال جاری محقق گردد .
از جمله موارد مطرح شده در این بازدید استفاده از ظرفیت اداره آب و فاضلاب در تهیه تجهیزات و همکاری در اجرای پروژه بوده است که امیدواریم با اعتباراتی که در بودجه سالجاری شهرداری برای حفظ و نگهداری و توسعه فضاهای سبز شهری در نظر گرفته شده است همزمان با احداث بوستانها و ایجاد کمربند فضای سبز و جاده سلامت در ضلع جنوبی اتوبان و شمال شهرک کوثر شاهد بهینه سازی مصرف آب فضای سبز باشیم و با مشارکت شهروندان از این سرمایه های ارزشمند نگهداری نمائیم .
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید