نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اعتبارات اختصاص داده شده به وزارت نیرو و جهاد کشاورزی متناسب با وظایف این دستگاهها نیست.
علیرضا عباسی در خصوص موانع و راهکارهای توسعه آبخیزداری کشور اظهار کرد: در این چند دهه اخیر میزان بارندگی کشور از متوسط ۲۵۰ میلیمتر سالانه به ۲۳۵ میلیمتر کاهش داشته است پس از یک طرف با کاهش بارندگی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر به علت نامناسب بودن توزیع این بارندگیها چه از لحاظ مکانی و چه از لحاظ زمانی با خطرات سیلاب و کمآبی در کشور روبهرو هستیم.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مهار سیل اگرچه امری مهم به شمار میرود اما مدیریت سیل مهمتر است، چراکه میتوان به سمت تأمین سفرههای آب زیرزمینی پیش رفت.
حوزه آبخیزداری در قوانین بالادستی جایگاه بسیار مهمی دارد
وی با بیان اینکه حوزه آبخیزداری جایگاه بسیار مهمی دارد و در قوانین بالادستی به آن اشاره شده است، خاطرنشان کرد: در قوانین بالادستی مثل برنامه پنجم، برنامه ششم و ماده ۲۷ قانون افزایش بهرهوری کشاورزی و منابع طبیعی تأکید شده است.
عباسی ادامه داد: بر این اساس ما باید برای کنترل روان آبها از اقدامات آبخیزداری استفاده کنیم و برای تقویت سفرههای زیرزمینی مقرر شده است تا انتهای برنامه ششم ۱۲.
۵ درصد وزارت نیرو و ۱۲.
۵ درصد از طریق آبخیزداری و آبخوانداری این کار انجام شود و ۷.
۵ درصد هم از طریق افزایش بهرهوری در نظر گرفته شده است.
آبخیزداری یکی از راهکارهای مناسب پیشگیری از سیلاب است
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتبارات اختصاص داده شده به وزارت نیرو و جهاد کشاورزی متناسب با وظایف این دستگاهها نیست، بیان کرد: با این حال مجلس در حوزه اعتبارات آبخیزداری در این چند سال ورود خوبی داشت و به طور خاص در سال گذشته در بودجه ۱۴۰۰، ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون یورو به این حوزه اختصاص پیدا کرد تا کار جلو برود.
وی تصریح کرد: ما به این اعتقاد داریم که برای تأمین سفرههای آب زیرزمینی و کاهش خطر سیلابها باید به این سمت حرکت کنیم.
عباسی در خصوص نظارت بر حسن اجرای اعتبارات اختصاص داده شده گفت: مجلس وظیفه خود را انجام داده است ولی به علت محدودیت اعتبارات تاکنون کل سطحی که باید در آن پروژه انجام میشد ۲۰ درصد و ۸۰ درصد باقی مانده است البته این به معنی کمکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیست.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آبخیزداری یکی از راهکارهای مناسب پیشگیری از سیلاب است، به مرور حادثه تلخ سال ۹۴ در استان البرز اشاره و اظهار کرد: سال ۹۴ در استان البرز در یکی از روستاهای حوزه آبخیز ارنگه ۱۳.
۴ میلیمتر بارندگی به مدت ۱۵ دقیقه موجب جاری شدن سیلاب شد.
وی ادامه داد: در این حادثه هشت نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند و ۷۰ خودرو هم از بین رفت در حالی که در همان ساعت و همان منطقه ۲۲ میلیمتر بارندگی در روستای کندر داشتیم ولی هیچ سیلی اتفاق نیفتاد و هیچ خسارتی هم وارد نشد که دلیل این تفاوت وجود سازه آبخیزداری بود.
ساختار بودجه در سال ۱۴۰۱ تغییر کرده است
عباسی در خصوص بودجه آبخیزداری در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: ساختار بودجه در سال ۱۴۰۱ به نحوی تغییر کرده و دولت صندوقی را به نام عدالت و پیشرفت برای هر استان در نظر گرفته است.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: کمیسیون کشاورزی مجلس با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور قسمتهای مختلفی که باعث رشد بودجه حوزه آبخیزداری میشد را مورد بازبینی مجدد قرار داده است و در کمیسیون تلفیق هم مورد بررسی قرار میگیرد و تلاش این است که در صحن هم مصوب شود.
منبع مهر
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید