پ
پ

در آیینی با حضور ، شعب ویژه شورای حل اختلاف اتاق اصناف استان البرز آغاز به کار کرد.

رئیس کل دادگستری استان البرز در آئین افتتاح شعب ویژه شورای حل اختلاف ویژه اتاق اصناف استان، ضمن قدردانی از اصناف که در دوره شیوع کرونا نهایت همراهی را با مردم و دولت داشتند، گفت: استان البرز ۱۴۰ هزار واحد صنفی در قالب ۶۰ اتحادیه دارد؛ مسلما این تعداد واحد صنفی، مشکلات و چالش‌هایی هم دارد که لازم بود یک مرجع قانونی و تخصصی برای حل و فصل مشکلات با رویکرد مصالحه تشکیل شود.
حسین با اشاره به ظرفیت شورای حل اختلاف برای رسیدگی به مشکلات و تخلفات واحدهای صنفی گفت: ایجاد شعب ویژه شورای حل اختلاف اتاق اصناف زمینه‌ای را فراهم خواهد کرد که مشکلات و موضوعات این قشر با نگاه تخصصی و با رویکرد اصلاح ذات‌البین و در چارچوب قانون بررسی و حل و فصل شود.

عالی‌ترین مقام قضایی استان البرز با بیان اینکه برای تحقق این هدف از ظرفیت خود اصناف برای رفع مشکلات قانونی آنها استفاده خواهد شد، گفت: گرچه توجه به صلح و سازش در تمام پرونده‌های قضایی، مورد توجه است، اما در شورای حل اختلاف به آن توجه ویژه شده و حتی می‌توان گفت فلسفه وجودی این شورا بر اساس صلح است.

وی با بیان این مهم که فلسفه شورای حل اختلاف، صدور حکم نیست بلکه به تعبیر جدید «توسعه حل اختلاف» است، گفت: این موضوع هم در سند تحول قضایی آمده و هم مورد تاکید رئیس قوه قضاییه است که در سال جاری در راهبردهای ۱۵ گانه قوه قضاییه برای اجرا به تمامی دادگستری‌ها ابلاغ شده است.

با اعلام تدوین برنامه ‌هایی که برای اجرای این راهبردها در سطح ملی و استانی انجام شده است، گفت: از این ۱۵ راهبرد، سه راهبرد مستقیم یا غیر مستقیم در مورد شورای حل اختلاف است که از آن جمله می‌توان به تحکیم مشارکت گروه‌های مختلف مردمی در اصلاح ذات البین و ایجاد صلح و سازش در پرونده های قضایی اشاره نمود که موجب تسریع در رسیدگی به پرونده ها با تشریفات و هزینه کمتر و با استفاده از ظرفیت خود اصناف به عنوان صلح‌یار می شود.

بیشترین پرونده اصناف
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اتحادیه املاک و خودرو اشاره کرد و گفت: از بیشترین پرونده‌های مربوط به اصناف که به حوزه قضایی وارد می شود مربوط به حوزه فعالیت این دو اتحادیه است که به کرات شاهد تشکیل پرونده‌های حقوقی و کیفری در این زمینه هستیم.
رئیس کل دادگستری استان البرز ضمن توصیه به نظارت و دقت نظر بیشتر اتحادیه‌هایی که در حوزه معاملات نسبت به تنظیم قرارداد می‌پردازند، گفت: گاه دیده شده در متون قراردادها بندهای پیچیده و نامفهمومی قید شده که به تفسیر قانونی نیاز دارد و موجب برداشت های متفاوت و باعث وقوع اختلافات میان طرفین قرارداد می شود و یا تعهداتی ذکر می‌شود که گاهاً متناقض هم هستند.

لزوم نظارت اتحادیه املاک و اتاق اصناف بر بنگاه های فاقد مجوز
وی با اشاره به فعالیت غیرقانونی برخی واحدهای صنفی که بدون مجوز کسب در زمینه فروش زمین‌های و تغییر کاربری غیرمجاز فعالیت دارند، گفت: این امر نگاه ویژه و نظارت بیشتر اتحادیه املاک و اتاق اصناف را می‌طلبد تا با برخورد جدی با این واحدهای صنفی از خرید و فروش غیرقانونی اراضی و تغییر کاربری‌ها جلوگیری شود.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان البرز با اشاره به تعداد واحدها و اتحادیه های صنفی استان گفت: در توسعه شعبِ مربوط به اتاق اصناف نگاه دادگستری کل استان، تشکیل شعب تخصصی است یعنی اگر اتحادیه خاصی تعداد پرونده‌های بیشتری دارد شعبه مختص برای رفع مشکلات مبتلابه همان موضوع یا اتحادیه در نظر گرفته خواهد شد.
، قید شرط داوری در قراردادها را ظرفیت مهم دیگری دانست که اکنون در اتاق بازرگانی فعال است و گفت: می‌توان از این پتانسیل در شورای حل اختلاف و اتاق اصناف بهره برد و حتی از باب پیشگیری به موضوع ورود کرد تا اصلا کار به شورای حل اختلاف نرسد.
حسین فاضلی هریکندی ضمن اعلام آمادگی دادگستری کل استان البرز در حمایت قانونی از واحدهای صنفی پیشنهاد داد کار گروهی ویژه و مشترک بین اتاق اصناف البرز و دادگستری کل استان البرز تشکیل و موضوعات مرتبط مطرح و بررسی شود.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر