پ
پ

افزایش آگاهی  اثرات زیست محیطی باعث  تغییراتی زنجیره تولید می شود
حفاظت از محیط‌زیست بخش جدانشدنی ملزومات حیات و بقاء بشر است، به طوری‌که در دنیای معاصر در سرلوحه اداره امور کشورها توجه به رعایت حقوق محیط‌زیست، توسعه پایدار و سیاست‌گذاری‌ها به آنها معطوف شده است، بنابراین شکی نیست که انسان امروزی نیازمند بازنگری در شیوه برخورد خویش با محیط‌زیست است.

محمد رحیمی قباق تپه/طبق نظر متخصصان امر، امروزه کیسه‌های پلاستیکی، بیشترین کالای مصرفی در دنیا است و به‌رغم کاربردهای فراوان با ماندگاری بیش از ۵۰۰ سال در محیط‌زیست، سالانه عامل مرگ هزاران جانور آبزی و بیش از میلیون‌ها پرنده در جهان می‌شوند که ضعف اجرایی در این حوزه با سرعت بسیاری به نابودی محیط‌زیست می‌انجامد، حدود ۱۶۰ هزار کیسه پلاستیکی در دقیقه مصرف می‌شود و هرساله چیزی حدود پنج تریلیون کیسه پلاستیکی مصرف خواهد شد که این حجم می‌تواند دو برابر مساحت کشور فرانسه را بپوشاند.
بیشتر این کیسه‌های پلاستیکی خیلی ساده دور ریخته و تنها یک درصد آن‌ها بازیافت می‌شود، به‌طور متوسط هر کیسه پلاستیکی حدود ۱۲ دقیقه مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالی که برای تجزیه آن چیزی حدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز است.
آلودگی پلاستیکی به سرعت در حال رشد است و تأثیرات مخربی بر روی کره زمین می گذارد.
تخمین زده می شود، بیش از ۸.
۳ میلیارد تن پلاستیک از دهه ۱۹۵۰ تولید شده که بیشتر این زباله های پلاستیکی در طبیعت رها می شوند و درصد کمی به محل های دفن زباله می‌روند.
آلودگی پلاستیک تهدید قابل توجهی برای جانوران دریایی است، به طوری که تقریباً ۷۰۰ گونه از زیستمندان دریایی را تحت تأثیر قرار داده، گونه های دریایی از طریق بلعیدن پلاستیک یا گیرکردن در زباله های پلاستیکی از بین می روند.
علاوه بر این، زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها نیز باعث رشد و شکوفه‌های مضر جلبکی شده، که تأثیر منفی بر اکوسیستم‌های دریایی می گذارد.
تاثیر آلودگی پلاستیک به محیط های دریایی محدود نمی شود.
زباله های پلاستیکی همچنین می توانند تأثیر منفی بر سایر اکوسیستم‌ها نیز داشته باشند، زیرا زباله های پلاستیکی در آلودگی خاک و آب نیز نقش دارند.
دفع نامناسب این زباله‌ها باعث تکثیر حشرات و جوندگان می‌شود و تأثیر منفی بر سلامت عمومی دارد.
علاوه بر این، سوزاندن محصولات پلاستیکی مقادیر قابل توجهی دی اکسید کربن را در جو آزاد می کند و باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.
گستره آلودگی پلاستیک حیرت آور است، میکروپلاستیک ها در همه چیز از آب آشامیدنی گرفته تا هوایی که تنفس می‌کنیم یافت می شود.
میکروپلاستیک ها ذرات پلاستیکی کوچکی هستند که اندازه آنها کمتر از ۵ میلی متر است و در محصولات مختلفی از جمله لوازم آرایشی، پوشاک و حتی چای کیسه ای یافت می‌شوند.
این میکروپلاستیک‌ها تأثیر منفی بر سلامت انسان دارند.
آموزش و آگاهی در کاهش آلودگی‌های پلاستیکی بسیار مهم است.
با افزایش دانش عمومی و درک تأثیرات منفی زباله‌های پلاستیکی، افراد تصمیمات آگاهانه تری می‌گیرند و گام هایی برای کاهش مصرف پلاستیک و پسماند خود برمی‌دارند.
آموزش و آگاهی باعت ایجاد تغییر رفتار در افراد می شود، تغییراتی مانند، به همراه داشتن کیسه‌های پارچه ای در فروشگاه ها تا تغییرات مهم تر مانند استفاده از محصولات سبز و حمایت از سیاست‌هایی که اقتصاد بازیافت را ترویج می‌کنند.
آموزش و آگاهی همچنین نقش کلیدی در تشویق مشاغل و صنایع به اتخاذ شیوه‌های پایدارتر دارد.
با افزایش آگاهی در مورد اثرات زیست محیطی و بهداشتی آلودگی پلاستیکی، مصرف کنندگان شرکت ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند تا تغییراتی در زنجیره تولید و عرضه خود ایجاد کنند.
این تغییرات شامل کاهش بسته بندی های پلاستیکی، تحقیق درباره جایگزین نمودن مواد دوست‌دار محیط زیست بجای پلاستیک و اجرای شیوه های مدیریت پسماندهای پلاستیکی است.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر