مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: این استان علیرغم کوچک بودن جایگاه دوم کشوری را در شناسایی تغییر کاربری اراضی و اعمال قانون در رفع تصرف ها در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ به خود اختصاص داده است.
ایرج الماسی در حاشیه برگزاری همایش مدیران امور اراضی سراسر کشور که در دهکده ورزشی شهرستان چهارباغ برگزار شد، افزود: در چهار ماهه نخست امسال حدود چهار هزار و ۲۵۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی شناسایی شد که برای آنها صدور اخطار انجام شده است.
وی اظهار داشت: از این تعداد بیش از سه هزار و ۸۵۰ مورد اجرای قانون انجام شده که در نتیجه آن چهار هزار و ۸۰ هکتار از اراضی اعاده و به وضع سابق بازگشته است.
وی به حجم بالای تغییر کاربری ها در این استان علیرغم کوچک بودن اشاره کرد و گفت: احراز رتبه دوم در شناسایی تغییر کاربری و رفع تصرف ها در این استان به معنای حجم بالای تغییر کاربری ها بوده ضمن اینکه استفاده از شیوه های نوین اعم از پایش ماهواره ای برای رصد تغییر کابری ها باعث شده تغییر کاربری ها در مراحل اولیه شناسایی و از هر گونه تغییر بیشتر جلوگیری شود.
الماسی با اشاره به اینکه علاوه بر بحث تغییر کاربری که به خوبی در استان رصد و پایش می شود، بحث رفع تداخلات اراضی ملی و کشاورزی با مستثنیات یکی از اولویت های اصلی وزارت جهاد کشاورزی می باشد، افزود: رفع تداخلات جزو برنامه های اولویت دار می باشد که در البرز با همکاری و هماهنگی با منابع طبیعی ۱۰۰ درصد در حال انجام است.
رفع تداخل ۵۰ پلاک در البرز
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: تاکنون بیش از ۵۰ پلاک در این استان رفع تداخلات انجام شده و مابقی پلاک ها در مرحله قرارداد با پیمانکاران و مشاور قرار گرفته تا پس از رفع تداخلات بتوانیم کاداستر اراضی را انجام بدهیم.
وی با بیان اینکه رفع تداخل و اجرای کاداستر در نهایت منجر به صدور اسناد اراضی کشاورزی می شود، تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد پلاک هایی که داریم تداخلات اراضی ملی با مستثنیات را داریم که حجم آن ها در پلاک های مختلف متفاوت است ولی نیاز است این اختلاف یکبار برای همیشه حل شود تا باعث کاهش دعاوی در مراجع قضایی شود.
الماسی صدور اسناد کشاورزی را دارای مزایای متعددی دانست و گفت: یکی از این مزایا کاهش دعاوی است زیرا اراضی قولنامه ای و فاقد سند محل اختلاف و دعوای زیادی بین کشاورزان و افراد سودجو جاعل اسناد شده است.
وی افزود: سند دار کردن اراضی مانع تغییر کاربری و خرد شدن اراضی نیز می شود که در نهایت یکپارچه سازی اراضی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در کل کشور بین چهار تا پنج درصد اراضی سند دارند که این عدد در البرز بین ۱۰ تا ۱۲ درصد اراضی می باشد، اظهار داشت: طرح کاداستر به صورت مشترک با ثبت اسناد انجام می شود که حدود ۹۴ هزار هکتار از اراضی البرز کاربری کشاورزی دارند که ۵۰ درصد آن کاداستر انجام شده و مابقی پس از رفع تداخلات انجام می شود.
گردهمایی مدیران امور اراضی سراسر کشور به مدت ۲ روز در البرز ادامه دارد.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید