رئیس کل دادگستری البرز:
البرز رتبه نخست ورودی پروندههای دادگاههای صلح کشور را کسب کرد
کرج- رئیس کل دادگستری البرز گفت: این استان از نظر تعداد ورودی پرونده به دادگاههای صلح رتبه نخست کشور را دارد که بیانگر پیشرو بودن البرز در زمینه تشکیل این مراکز قضایی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دادگستری البرز، حسین فاضلی هریکندی روز چهارشنبه درجلسه بررسی عملکرد دادگاه های صلح این استان گفت: قبل از فعالیت شورای راهبری، «کمیته نظارت اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف» در دادگستری کل استان البرز تشکیل شد و تاکنون ۱۳ جلسه برای هماهنگی افتتاح شعب دادگاه صلح در استان در این کمیته برگزار شده که نتیجه آن افتتاح و شروع به کار دادگاههای صلح در حوزههای قضایی طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد، اشتهارد و چهارباغ است.
وی اضافه کرد: هم اکنون به غیر از فردیس و کرج در تمام حوزههای قضایی استان شعب دادگاه صلح مشغول به فعالیت هستند؛ در فردیس نیز مجتمع اختصاصی آماده شده و به محض وصول ابلاغ همکاران، شعب دادگاههای صلح شروع به کار خواهند کرد و برای افتتاح حوزه کرج نیز منتظر ابلاغ شورای رهبری هستیم.
فاضلی هریکندی با اعلام اینکه بر اساس آمار ارائه شده توسط قوه قضائیه، بیشترین آمار ورودی پرونده به دادگاههای صلح در کشور متعلق به استان البرز بوده است، یادآور شد: با تدابیر اتخاذ شده در شهرستانهای نظرآباد، فردیس و کرج مجتمعهای مستقلی برای دادگاههای صلح و شورای حل اختلاف در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه مطابق ماده ۱۲ قانون جدید شوراهای حل اختلاف موضوعات متعددی از جمله دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال و دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق و نیز جرایم عمدی تعزیری درجه هفت و هشت و کلیه جرایم غیرعمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی به طور مستقیم در دادگاههای صلح مورد رسیدگی قرار میگیرند تاکید کرد: صلاحیت این دادگاهها بر اساس قانون نسبت به صلاحیتهای قبلی شوراهای حل اختلاف افزایش داشته و تلاش شده است که با رویکرد تحقق صلح و سازش، تسریع در رسیدگی هم صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری البرز گفت: این استان از نظر تعداد ورودی پرونده به دادگاههای صلح رتبه نخست کشور را دارد که بیانگر پیشرو بودن البرز در زمینه تشکیل این مراکز قضایی است.
«شیوه نامه اجرایی ارجاع به کارشناسان رسمی» یکی دیگر از موضوعات طرح شده در این نشست بود که رییس کل دادگستری استان البرز بر لزوم انجام قرعه کشی در ارجاعات، رعایت تعرفههای کارشناسی، احصاء موانع و مشکلات ارجاعات، برگزاری کلاسهای توجیهی برای کارشناسان بر اساس این شیوه نامه تاکید کرد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید