رییس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به وجود ۲۸۳ شرکت دانش بنیان در استان گفت که البرز سومین استان در این رابطه در کشور است.
مهدی عباسی در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه خوارزمی برگزار شد افزود: البرز با بهره گیری از توان محققان و شرکت های دانش بنیان خود در بسیاری از زمینه ها از جمله مقابله با ویروس کرونا خیلی خوب عمل کرده است.
وی ادامه داد: با وجود ۲۸۳ شرکت دانش بنیان در این استان، البرز وضعیت خوبی در کل کشور دارد این در حالی است که در برخی از استان های کشور تنها ۱۵ شرکت دانش بنیان دارند.
عباسی با بیان اینکه وجود این تعداد شرکت دانش بنیان نشان از پتانسیل های بالای البرز است اظهار داشت: همچنین در حوزه فناورانه البرز هشتمین استان کشور است و این استان از لحاظ تعداد اشتغال فناورانه از میانگین کشوری بالاتر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بیشترین ارتباط بین بخش خصوصی و پژوهشی مربوط به البرز است گفت: با راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری در یک سال گذشته حدود تنها استانی هستیم که ۹۶ درصد از این صندوق مربوط به بخش خصوصی است و از طریق صندوق بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال تامین اعتبار شده است.
رییس پارک علم و فناوری البرز خاطر نشان کرد: همچنین به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش ۶ میلیارد تومان وام جعاله برای تمام شرکت های فناور با سود چهار درصد به مناسبت هفته پژوهش تامین اعتبار شده است.
عباسی با بیان اینکه مقرر شده تا مبلغ سه میلیارد ریال با حمایت پارک از اعضای هیات علمی حمایت شود خاطر نشان کرد: بخشی از این وام ها به صورت بلاعوض در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پژوهش در استان از نظر بودجه ای نیازمند رسیدن به سطح کشوری است تاکید کرد: البرز از برترین استان های کشور در رونمایی ودرمان ویروس کرونا است و در همین رابطه کیت تشخیصی که تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال آن فروخته شده و مقدمات صادرات آن نیز فراهم است، رونمایی خواهد شد.
تقدیر از ۵۰ پژوهشگر برتر البرزی
عزیزاله حبیبی رییس دانشگاه خوارزمی نیز با اشاره به برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش از ۱۶ تا ۲۱ آذرماه در این دانشگاه اعلام کرد که به همین مناسبت از ۵۰ پژوهشگر برتر استان تقدیر خواهد شد.
وی ضمن لزوم حمایت هر چه بیشتر از پژوهشگران عنوان کرد: برای ارتقای جامعه و تربیت سرمایه های آینده در کشور بسیار موفق عمل کرده ایم اما حمایت از این نیروی انسانی و پشتیبانی از آنها آنچنان که باید صورت نگرفته است.
حبیبی ادامه داد: به همین منظور نیاز است تا مجلس و دیگر دستگاه برنامه های حمایتی خود را توسعه داده تا دیگر شاهد خروج این افراد نباشیم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش گفت: فعالیتهای هفته پژوهش امسال از شهریور ماه کلید خورد،شورای سیاست گذاری تشکیل و روسای کارگروه ها و اعضای آن نیز تعیین و شروع به کار کرده اند.
وی با اشاره به لزوم شناساندن و معرفی پژوهشگران برتر گفت: به همین منظور در هفته پژوهش از ۵۰ نفر از پژوشگران برتر در سطح دانش آموزی، خلاقیت، فن آوران برتر تقدیر می شود.
ضرورت راه اندازی سامانه اطلاعات پژوهشی در البرز
سرپرست دفتر برنامهریزی و تحول اداری استانداری البرز نیز در این نشست با اشاره به ضرورت راه اندازی سامانه اطلاعات پژوهشی در استان گفت: با هدف پیشگیری از انجام پژوهش های تکراری و مدیریت فعالیت های پژوهشی و ساماندهی آنها این سامانه راه اندازی می شود.
مهرداد قهرمانی افزود: البرز استانی با ظرفیت های خاص و زیاد است اما اولویت های این استان هنوز به خوبی مشخص نشده تا پژوهش را در قالب این اولویت ها بتوان انجام داد و به یک نتیجه خوب رسید.
وی با بیان اینکه بر همین اساسی یکی از مسایل اساسی در حوزه پژوهشی راه اندازی سامانه اطلاعات پژوهشی است تا بتوان اولویت های پژوهشی استان را شناسایی کرد چرا که عدم انطباق پژوهش با نیازهای استان و از سوی دیگر نبود نظارت بر فعالیت های پژوهشی با هدف هدایت آنها از جمله آسیب هایی است که در زمینه پژوهش در البرز احصاء شده است.
قهرمانی گفت: در واقع با راه اندازی این سامانه با کمک مراکز پژوهشی از جمله دانشگاه خوارزمی علاوه بر دسترسی به پژوهشگران این امکان فراهم می شود تا با ساماندهی پژوهش ها از جمله پایان نامه و مقابلات بتوانیم به مشکلات استان در تمام بخش ها دست یابی و برای رفع آنها برنامه ریزی منسجم تری صورت بگیرد.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید