پ
پ

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، گفت: امروز عدالت آموزشی در کشور کمرنگ شده و فرصت‌های برابر برای همه فراهم نیست.

– اخبار استانها –

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور صبح امروز در سومین روز اجلاس مدیران ستادی، استانی و رؤسای مراکز این سازمان که در مرکز تربیت مربی برگزار شد، با اشاره به اهمیت عدالت آموزشی در کشور، گفت: هر شهرستان باید نمادی از عدالت در آموزش باشد و توسعه مهارت‌آموزی بر پایه دارایی‌های فیزیکی و غیرفیزیکی جوامع محلی طراحی شود.

وی عنوان کرد: به‌جای تحمیل الگوهای آموزشی از بالا، باید بر اساس ظرفیت‌ها، زیرساخت‌ها و مشاغل محلی برنامه‌ریزی کرد. به عنوان مثال، اگر در منطقه‌ای مانند دهلران استان ایلام مشاغل خاصی رایج است، باید آموزش‌های مرتبط با آن را توسعه و زنجیره ارزش آن را گسترش دهیم.

محمدی با اشاره به تجربه‌های گذشته سازمان فنی‌وحرفه‌ای مطرح کرد: سال‌ها پیش آموزش‌ روستایی یکی از ارکان فعالیت‌های سازمان بود. مربیان ما روزها در مناطق دورافتاده کمپ می‌زدند و آموزش‌هایی می‌دادند که منجر به اشتغال واقعی می‌شد اما امروز عدالت آموزشی در کشور کمرنگ شده و فرصت‌های برابر برای همه فراهم نیست.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور خاطرنشان کرد: بنده در روستا به دنیا آمده‌ام. اگر دسترسی به آموزش فراگیر نبود، هرگز نمی‌توانستم به این جایگاه برسم. عدالت آموزشی یکی از پایه‌های مهم انقلاب اسلامی بود که اکنون نیازمند احیا و تقویت آن هستیم. در دولت چهاردهم که رویکرد آن مبتنی بر عدالت است، آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای نقش کلیدی دارند.

محمدی با بیان اینکه در حال حاضر زیرساخت‌های آموزشی کشور توسعه یافته، اما برای ارتقای کیفیت و دسترسی نیازمند حمایت جدی هستیم و با اشاره به آمارهای جهانی گفت: هر سال آموزش مهارتی باعث افزایش ۱۰ درصدی حقوق و سه درصدی بهره‌وری می‌شود. در کشورهایی مانند کره جنوبی، این آموزش‌ها سالانه بین دو تا چهار درصد بهره‌وری ملی را افزایش داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه افزایش ۱۰ درصدی ثبت‌نام در دوره‌های مهارتی، بیش از یک درصد رشد در ثبت اختراعات را به دنبال دارد، اذعان کرد: زنانی که آموزش‌های مهارتی را فرا گرفته‌اند، ۲۵ درصد درآمد بیشتری نسبت به سایرین دارند و در برخی کشورها، افزایش دسترسی به آموزش مهارتی موجب کاهش قابل توجه نابرابری درآمد شده است.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در پایان از دولت چهاردهم خواست تا با حمایت جدی از توسعه آموزش‌های ترکیبی (هیبریدی) و مجازی در مناطق محروم، به رشد معیشت و توانمندی جوامع کمک کنند و افزود: این زیرساخت بالقوه توان انجام اقدامات بزرگ را دارد، مشروط بر آنکه حمایت نهادهای بالادستی نیز صورت گیرد.

انتهای پیام/

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.