پ
پ

معاون برنامه ریزی و امور وزیر جهاد با اشاره به بحران های به وجود آمده در سراسر دنیا در حوزه تامین غذا، اظهار امیدواری کرد که سال زراعی آینده بتوان با محوریت بسیج در حوزه امنیت غذایی کارهای خوبی برای کشور رقم بخورد.

محمد قربانی در آیین دهمین سالگرد تاسیس بسیج جامعه کشاورزی که در سالن شهدای دانشکدگان کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج برگزار شد، افزود: از بحران به وجود آمده در سراسر دنیا تعابیر مختلفی می شود که بعضی به آن «جنگ جهانی نان» می گویند.
وی اظهار داشت: ما اعتقاد داریم که این بحران تا پنج سال آینده ادامه خواهد داشت که یک پیام مثبتی برای ما دارد تا از ظرفیت های داخلی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده کرده و به این تولیدات جهت دهیم.
وی گفت: بسیاری از کشورهای اطراف تغییر و تحولاتی در ساختارهای خود ایجاد کرده اند و وزارتی برای تامین محصولات کشاورزی و غذای کشور خود با نام امنیت غذایی ایجاد کرده اند و وزارت جهاد کشاورزی موضوع امنیت غذایی که معادل امنیت ملی در شرایط فعلی است را در سرلوحه امور قرار داده است.
قربانی افزود: سیاست های اتخاذ شده در بخش کشاورزی در جهت تامین امنیت غذایی است تا سفره مردم دچار اختلال نشود و وزارت جهاد کشاورزی در این جنگ غذا تنها نیست و تمام نخبگان و صاحبنظران بخش کشاورزی با آن همراهی دارند.

چهار کلید واژه محور تمام فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی به سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی چهار عبارت کلیدی را محور تمام فعالیت ها قرار داده است که اولین کلید واژه «همه با هم» است که پیام های زیادی دارد.
وی با بیان اینکه از شهریور ماه سال گذشته تاکنون انواع بحران ها را در بخش کشاورزی داشته ایم، افزود: مقام معظم رهبری در حوزه واردات اشاره کردند که دشمنان در حوزه های مختلف مقابل ما صف می کشند و بحران ایجاد می کنند که توانستیم از این بحران ها با همین شعار و کلید واژه عبور کنیم.
وی اثرات این کلید واژه را در طرح مردمی سازی یارانه ها دانست که با حداقل هزینه توانستیم از آن عبور کنیم در حالیکه پیش از اجرای این طرح دشمنان داخلی و خارجی مردم را تحریک می کردند و دشمنان از اجرای این طرح به شدت ناراحت بودند و سعی می کردند که این مهم را زیر سوال ببرند.

پرداخت مستقیم یارانه به کشاورزان برای اولین بار
قربانی دومین عبارت کلیدی را « ما می توانیم» عنوان کرد و افزود:با این کلید واژه توانستیم الگوی کشت را عملیاتی و سیاست های حمایتی داشته باشیم و اتحادیه ها و تشکل ها را به صورت مثبت در میدان حاضر کنیم و توانستیم برای اولین بار پرداخت مستقیم یارانه را به کشاورزان داشته باشیم.
وی ادامه داد: در کشت سویا با سه میلیون تومان برای هر هکتار در ابتدای کاشت و سه میلیون تومان پاداش بهره وری که از سال ۸۹ معطل مانده بود ضمن اینکه پس از پنج سال از ابلاغ آیین نامه کشت فراسرزمینی نظام آن را تدوین و عملیاتی کردیم.
وی با بیان اینکه در این حوزه توانستیم فرمایش رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کنیم، اضافه کرد: چه ضرورتی دارد تا محصولات آب بر را صادرات داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: همچنین در ابتدای سال آیین نامه حمایت از تولید محصولات دانش بنیان در دولت در محورهای مختلف از لحاظ کمی و کیفی تصویب شد که حمایت از محصولات دانش بنیان و حمایت از نفوذ ذانش در بخش و افزایش بهره وری را محقق می کند.
وی کلیدواژه سوم را «یکبار برای همیشه» عنوان کرد و افزود: یکبار برای همیشه توانستیم سال زراعی گذشته با کشت قراردادی کاشت برنج را شروع کنیم که این نوع کشت نیز به زودی برای سیب زمینی و پیاز نیز ابلاغ خواهد شد.
وی اظهار داشت: همچنین یکبار برای همیشه توانستیم مشکل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را با هوشمندسازی زنجیره تامین ارزش کشاورزی توسط رصدخانه وزارت جهاد کشاورزی را برطرف کنیم.
قربانی خاطرنشان کرد: یکبار برای همیشه الگوی کشت را عملیاتی خواهیم کرد و به زودی سیاست هایی که در ارتباط عملیاتی کردن الگوی کشت لازم است مورد تصویب قرار می گیرد و در شورای عالی قیمت گذاری ابلاغ خواهیم کرد و با سیاست های حمایتی که در آنجا به این جمع رسیده ایم باید از الگوی تولید برای رسیدن به الگوی کشت شروع کنیم.

وی گفت: همچنین توانستیم یکبار برای همیشه سبد تولیدی محصولات کشاروی را ارایه دهیم و سیاست های حمایتی را طراحی کنیم که به هشت محصول رسیدیم که در فرمایش رهبر انقلاب نیز به آن اشاره شده است تا مشکل کمبود و خلل در سرمایه گذاری بخش کشاورزی حل شود.
وی چهارمین عبارت کلیدی را «سیاست های علم پشتیبان»دانست و افزود: جمع بندی ما این است که اگر قرار است از فضای شکل گرفته در سال های گذشته عبور کنیم که با ارز ترجیحی به ضرر بخش کشاورزی تمام شد باید از این سیاست استفاده کرده و از نخبگان دانشگاهی استفاده کنیم.

قربانی با بیان اینکه توانستیم قیمت گندم را به قیمت جهانی نزدیک کنیم که بهره بردار کشاورزی از آن منتفع شود، تصریح کرد: برای اولین بار در تاریخ وزارت جهاد کشاورزی در حمایت از دانه های روغنی مابه التفاوت پرداخت می کنیم به طوریکه برای هر کیلوگرم هشت هزار و ۵۰۰ تومان مابه التفاوت پرداخت می کنیم که به ۱۷ میلیون تومان در هکتار می رسد.
قربانی با اشاره به اینکه برای ایجاد انگیزه در کشاورزان پرداخت ها به روز می شود، گفت: احیای بخش کشاورزی با قانون تمرکز شروع شد و اقدامات مختلفی در بخش کشاورزی صورت گرفته است که کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه را داشتیم و قیمت گذاری زعفران را داشتیم ضمن اینکه ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تولیدات بخش کشاورزی داشتیم.

در کشت دیم انقلابی اتفاق می افتد
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قرار است دیم زارها به ۵.
۲ میلیون هکتار برسد که انقلابی در دیم زارها اتفاق می افتد، افزود: با تمام خسارت دیدگان حوادث و بلایا تسویه حساب شد.
وی از دیگر اقدامات ویژه در دولت سیزدهم را راه اندازی قرارگاه های امنیت غذایی، تحول و نوآوری، پیشرفت و قرارگاه رصدخانه و صدور اسناد کشاورزی دانست و اظهار داشت: آخرین گام وزارت جهاد کشاورزی مربوط به هدفمندسازی توزیع یارانه ها بود که در مرحله قبل از اجرای طرح حدود ۱۲۰۰ ساعت تبیین با تشکل ها و اتحادیه ها و تولیدکنندگان داشتیم.

وی تصریح کرد: علیه این طرح وزارت جهاد کشاورزی و اقدامات بنیادی که در حوزه های مختلف مثل واردات انجام می شود و تغییر و تحولات داخلی و اقدامات خوبی که شده دشمنان تحرکات زیادی دارند که باید کارهایی تبیینی خود را به خوبی انجام دهیم و اطلاع رسانی کنیم .
قربانی با بیان اینکه بسیج همیشه در کنار وزارت جهاد کشاورزی بوده و هست و خواهد بود، گفت: در حوزه تبیین بسیجیان در میدان حضور دارندو اغنای مدیریتی دارند و در حوزه اجرا و عملیاتی سازی آیین نامه دانش بنیان سازی نیز این ظرفیت وجود دارد که از ظرفیت بسیج مهندسین کشاورزی و جامعه کشاورزی استفاده می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به این اقدامات سرعت دهیم، افزود: سیاست محدودیت کشت محصولات آب بر و ممنوعیت کشت و افزایش عوارض صادراتی محصولات آب بر را برای سال آینده خواهیم داشت و تولید محصولات جایگزین انجام می شود تا کشاورزی برای کشاورزان اقتصادی باشد و از طریق پرداخت یارانه مستقیم تلاش می کنیم که این جذابیت را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه با توجه به بحران های موجود جهان در حوزه امنیت غذایی خیلی از کشورها سیاست توقف و محدود کردن صادرات را دارند، تاکید کرد:باید با تکیه بر داخل امنیت غذایی کشور را تامین کنیم.
در این مراسم از مجموعه کتاب های تولیدی بسیج جامعه پزشکی در حوزه امنیت غذایی رونمایی شد.
منبع ایرنا

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر