پ
پ


معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور مستقر در کرج گفت: ایران یکی از ۶ کشور دنیا است که به لحاظ تنوع اقلیمی و عرض جغرافیایی، توانایی کاشت همزمان چغندر قند و نیشکر را دارد.

«اباذر رجبی» با بیان اینکه نیشکر فقط در استان خوزستان کشت می شود، افزود: در ایران به دلیل این تنوع اقلیمی چغندرقند به صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که بیشترین کشت نیز به صورت بهاره در کشور انجام می شود.
وی با بیان اینکه شکر مورد نیاز در کشور از طریق کشت چغندر قند، کشت نیشکر و واردات تامین می شود، اظهار کرد: کشت پاییزه چغندرقند بیشتر در استان خوزستان به دلیل زمستان های ملایم صورت می گیرد.
وی گفت: ولی استعدادیابی لازم در سایر مناطق نیز انجام شده و در استان های گلستان، فارس و کرمانشاه نیز رو به گسترش است و در مناطق گرم خراسان بزرگ مثل کاشمر و بردسکن نیز امکان کشت پاییزه چغندرقند وجود دارد.

برداشت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن چغندر قند پاییزه در سال زراعی گذشته
رجبی در ادامه به عملکرد کشاورزان چغندرکار در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در سال زراعی گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۰) از سطح ۲۰.
۸ هزار هکتار چغندرقند کشت شده، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن ریشه تولید شده که یک رکورد را به ثبت رسانده ایم.
وی اظهار کرد: از این میزان ریشه برداشت شده پس از عملیات فراوری، ۱۶۰ هزار تن شکر تولید شد که میانگین عملکرد ریشه در کشت پاییزه، ۶۵ تن در هکتار بوده است.
وی با بیان اینکه میانگین عیار قند به دست آمده در این کشت ۱۴.
۶۳ درصد است، افزود: همچنین سطح زیر کشت بهاره در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۲ هزار هکتار بود که میانگین عملکرد ریشه در این کشت، ۵۱ تن با عیار قند ۱۶.
۸ درصد است.
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور میزان ریشه تولید شده در کشت بهاره در سال ۱۴۰۱ را پنج میلیون و ۳۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: از این میزان ریشه، ۷۳۴ هزار تن شکر استحصال شده است.

سطح کشت بهاره در سال جاری کاهش یافت
رجبی با بیان اینکه در سال جاری کشت بهاره چغندر قند به ۷۰ هزار هکتار رسید، افزود: کشت بهاره نسبت به سال گذشته کاهش داشته که یکی از دلایل آن اعلام دیرهنگام قیمت تضمینی خرید چغندرقند می باشد ضمن اینکه قیمت اعلامی نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نداشته و مورد انتظار کشاورزان نبوده است.
وی تصریح کرد: کشت پاییزه سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اکنون در حال برداشت است که برداشت در بعضی از استان ها همچون خوزستان به لحاظ شرایط اقلیمی در اردیبهشت و خرداد ماه انجام می شود ولی در مناطقی همچون استان گلستان برداشت تا نیمه تیرماه ادامه دارد.

۸۰ هزار هکتار از اراضی زراعی خوزستان زیر پوشش نیشکر
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور ادامه داد: همچنین سطح زیر کشت محصول نیشکر در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حدود ۸۰ هزار هکتار در استان خوزستان بوه که منجر به تولید ۵.
۳ میلیون تن نی شد.
وی با اشاره به اینکه از این میزان تولید نی حدود ۶۰۰ هزار تن شکر استحصال شد، اضافه کرد: همچنین بخشی از نیاز کشور به شکر از طریق واردات تامین می شود که در سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار تن شکر وارد کشور شد.
وی میزان مصرف شکر در کشور را بین ۲.
۲تا ۲.
۴ میلیون تن عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف شکر در دنیا ۱۹.
۵ کیلوگرم است در حالی که بر اساس برآوردهای وزارت جهاد ، سرانه مصرف شکر در ایران ۲۹ کیلوگرم می باشد.
وی اظهار کرد: طبق توصیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید سرانه مصرف شکر در کشور به ۲۳ کیلوگرم کاهش یابد.

منبع ایرنا برچسب ها: معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کشور مستقر در کرج گفت: ایران یکی از ۶ کشور دنیا است که به لحاظ تنوع اقلیمی و عرض جغرافیایی، توانایی کاشت همزمان چغندر قند و نیشکر را دارد.
معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر