پ
پ

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: بازآفرینی بافت‌های فرسوده هوشمندانه‌تر از احداث مسکن در حاشیه شهرهاست زیرا این مناطق امکانات لازم برای زندگی را دارد.

عبدالرضا سروقدمقدم در حاشیه همایش آموزشی تخصصی ارزیابی ایمنی ساختمان‌ها پس از زلزله که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، اظهار کرد: از آنجایی که البرز یکی از استان‌های شاخص کشور است و باید در ابعاد علمی، فنی و تحقیقاتی پیشگام باشد و دستورالعمل‌ها و آئین نامه‌های تدوین شده را بررسی و به جامعه مهندسی معرفی و با برگزاری دوره‌های مربوطه مهندسانی را تربیت کند، این همایش در این استان برگزار شد تا زیرساخت‌های لازم بدین منظور فراهم شود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله عنوان کرد: ارتقای عملکرد ساختمان‌ها از نظر به گونه‌ای که پس از زلزله سریعاً قابل بهره برداری باشد، هزینه نسبتاً زیادی را می‌طلبد اما اکنون با جمع آوری تجارب در می‌یابیم که اگر در ابتدا مقداری هزینه شود، پس از وقوع حوادث، تبعات آن قابل کنترل تر و کم خرج تر خواهد بود و این هزینه‌ها در طول عمر ساختمان‌ها حساب شده و ارزان‌تر تمام می‌شود، بنابراین در این زمینه پیشگیری بهتر از درمان است.

افزایش ایمنی ساختمان‌های موجود در بافت‌های فرسوده بدون نیاز به تخریب
سروقدمقدم با اشاره به نیاز بافت‌های فرسوده به ایمن سازی بیان کرد: قبلاً تمرکز مدیران بر این بود که در قالب طرح‌های مسکن ، نهضت ملی مسکن و … در حاشیه شهرها اقدام به ساخت مسکن برای مردم کنند اما این امر مستلزم فراهم کردن تمامی امکانات و زیرساخت‌های لازم برای زندگی بود اما اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که به سمت بازآفرینی بافت‌های فرسوده حرکت کنند که به نظرم این امر هوشمندانه‌تر است زیرا این مناطق از امکانات لازم برای زندگی برخوردارند.
وی افزود: از سوی دیگر می‌توان ایمنی ساختمان‌های موجود در بافت‌های فرسوده را بدون نیاز به تخریب با استفاده از تکنیک‌های لازم ارتقا بخشید به گونه‌ای که خدمت رسانی مدنظر محقق شود.
یکی از مواردی که در این زمینه علاوه بر خسارت‌های مالی، ایمنی جانی مردم را نیز به خطر می‌اندازد ساخت و سازهای غیرمجاز و سکونتگاه‌های غیررسمی هستند که تعداد آنها نیز زیاد شده است و گاهاً در بحران‌هایی، این ساخت و سازها در مناطقی به صورت سریع افزایش می‌یابند و از کنترل خارج می‌شوند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله این موضوع را یکی از نگرانی‌ها بزرگ دانست و اظهار کرد: نحوه برخورد با این ساخت و سازها جای بحث دارد اما الان در بسیاری موارد به دنبال این هستیم که آنها به صورت کامل قلع و قمع و از اول ساخته شوند زیرا با این شرایط ایمنی مردم را به خطر می‌اندازند اما از سوی دیگر شاید بتوان عملکرد برخی از آنها را با اتخاذ تدابیر مناسب و استفاده از روش‌های مقاوم سازی به سطح مطلوب و مناسبی رساند.

منبع مهر برچسب ها: عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: بازآفرینی بافت‌های فرسوده هوشمندانه‌تر از احداث مسکن در حاشیه شهرهاست زیرا این مناطق امکانات لازم برای زندگی را دارد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر