سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در همایش وارثان قلم گفت: بایستی با برگزاری نشست ها و برنامه ریزی های مختلف مسیر فعالیت اهل قلم را برای آسانتر قلم زدن با برخورداری از شرایط مناسب فراهم کرد.
سعید جابری انصاری شامگاه سه شنبه در همایش بزرگداشت مفاخر اهل قلم البرز که در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز به مناسبت روز ملی قلم برگزار شد، افزود: برگزاری بزرگداشت زبان و ادب فارسی و برگزاری نشست های اهل قلم به خصوص برای ساکنان البرز از جمله برنامه های در دست اقدام می باشد.
وی با بیان اینکه از نویسندگان و اهل قلم البرزی می خواهیم که با ما قهر نباشند و ما را یاری کنند، اظهارداشت: دست یاری به سوی مفاخر ادبی استان از جمله نویسندگان، مترجمان، شعرا و میراث داران دراز می کنم.
وی در ادامه به جایگاه زبان و ادبیات در جامعه اشاره کرد و گفت: زبان ادبیات جلوه گاه اندیشه، آرمان، فرهنگ و ذائقه یک جامعه است و انسان ها در گذر زمان از زبان انتقال برای انتقال عواطف و گیرا کردن اندیشه های خویش بهره جسته اند و از ادبیات که یک زبان برتر است به عنوان ابزاری در انتقال بهتر اندیشه خویش استفاده کرده اند.
جابری انصاری تصریح کرد: ادبیات در تلطیف احساسات و پرورش ذوق و ماندگار کردن ارزش ها و اندیشه ها سهمی بزرگ بر دوش داشته است به همین دلیل هر اندیشه ای که در قالب مناسب خویش ریخته شود مانا خواهد بود.
وی گفت: ادبیات نزد اشخاص و ملل به عنوان غذای روح و چاشنی زندگی مطرح بوده و مردم از دیر زمان با آن می زیسته وانس داشته اند و هم اکنون نیز ادامه دارد.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ادامه داد: دامنه گسترده ادبیات به اندازه ای است که هر قومی و ملتی وشخصی با فرهنگ های مختلف و منحصر به فرد در برمی گیرد که نگاهی به فرهنگ مکتوب ملت ها و سرودها و سروده ها، اشعار و امثال و ضرب الحکم ها و داستان ها و افسانه ها و خوش نویسی ها و هنرهای گوناگونی که به کلام و سخن و نوشته مربوط می شود گستردگی دامنه ادبیات را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه نفوذ و جاذبه آن نزد اقوام مختلف بشری مشهور و مشهود است، اضافه کرد: مردم ذاتا زیبایی های هنری را می شنوند زیرا هنر نوعی شناخت زیبایی، به کارگیری زیبایی و خلق و پدید آوردن زیبایی در آثار هنری است.
وی افزود: حس جمال خواه و زیبایی دوست در سرشت انسان به ودیعه گذاشته شده است و خدای مهربان خالق زیبایی و جمال است و جمال را دوست دارد و هنر و خاصه ادبیات چیزی به جز پیوند زدن فکر و زندگی و آثار اندیشه با جمال نیست و چیزی به جز رمز ماندگاری ادبیات نیست.
جابری انصاری بیان داشت: ادبیات بیان مفاهیم ذهنی و احساس های درونی و اندیشه های بشری در قالبی گیرا و گوارا است زیرا از زیبایی برخوردار است و مردم را به سوی خود جذب می کند و با زندگی در می آمیزد.
همایش مفاخر اهل قلم استان البرز با حضور شاعران، نویسندگان، اصحاب رسانه و دوست داران شعر و اندیشه برگزار شد.
در این مراسم از ۱۲ تن از فرهیختگان البرز از جمله استاد کزازی از اساتید بزرگ و شاهنامه پژوه، و استاد کاکاوند مجری و پژوهشگر، دکتر حسین عسگری نویسنده وپژوهشگر، استاد محمدباقر آقامیری نگارگر شهیر و تنی چند دیگر از اساتید برتر حوزه ادبیات تجلیل شد.
اجرای تئاتر و موسیقی و تقدیر از تعدادی از انجمن های ادبی فعال از دیگر برنامه های این همایش بود.
در انتهای این برنامه از ۷ کتاب نویسندگان البرزی رو نمایی شد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید