به گزارش ایرنا، "مهدی ارباب نیا" روز سه شنبه در حاشیه بازدید عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور از درختان چنارکهنسال روستای برغان افزود: برای حفاظت از این درختان به عنوان میراث ماندگار گذشتگان از طریق وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی اعتبار لازم تامین شده است .
وی گفت : به زودی عملیات اجرایی آزاد سازی حریم این درختان پس از انعقاد قرارداد با پیمانکار ویژه آغاز می شود.
معاون میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز ادامه داد: درختان چنار کهنسال برغان بهعنوان یکی از نمادهای استان البرز و روستای برغان شناخته میشوند که با توجه به حساسیتهای موجود از نظر کارشناسان میراثطبیعی و پژوهشگران این حوزه باید اقدام حفاظتی برای آنها اعمال شود.
ارباب نیا، مناسب ترین زمان برای اقدامات حفاظتی از درختان را فصول پاییز و زمستان دانست و گفت: تا پایان سال جاری اقدامات مناسب حفاظتی برای درختان کهنسال چنار برغان انجام می شود.
سازه های اطراف درختان کهنسال برغان برچیده شود
دکتر "مصطفی خوشنویس" عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در این بازدید گفت: این درختان جزو درختان کهنسال کشور بوده و دیواره ها و سازه های اطراف آنها باید برداشته شود.
۲درخت کهنسال در ضلع شمالی و جنوبی مسجد تاریخی چنار برغان به شماره ۳۰۵ در سال ۱۳۹۴ در فهرست میراث ملی طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
سن این درختان بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ سال سن برآورد شده و جزو ۱۰ چنار کهنسال کشور محسوب میشوند.
روستای برغان یکی از مناطق هدف گردشگری کشور است و درختان کهنسال در کنار تکیه مذهبی یک هزار ساله این روستا قرار دارند.
درخت ۲۸۰۰ ساله ارس شهرستانک نیز به عنوان کهنسال ترین درخت کشور در استان البرز قرار دارد.
منبع: ایرنا – البرز
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید