رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از تدوین پیشنویس طرحی برای بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل خبر داد و تأکید کرد که این موضوع در اولویتهای برنامهریزی بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ قرار دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفتگو با خبرنگاران، بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویتهای اساسی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام کرد. وی افزود که این طرح در بیستمین جلسه این شورا به تصویب خواهد رسید و عملکرد دستگاههای اجرایی در این زمینه هر شش ماه یکبار به دبیرخانه گزارش خواهد شد.
مطلق با اشاره به اینکه در این مصوبه، وزارتخانههای مختلف از جمله جهاد کشاورزی، صمت، بهداشت، تعاون، اقتصاد و علوم، تکالیفی را بر عهده خواهند داشت، بیان کرد: "در مجموع ۳۵ تکلیف برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است."
تکالیف دستگاههای اجرایی
وی مهمترین تکالیف دستگاههای اجرایی را شامل موارد زیر دانست:
- کاهش تصدیگری دولت در خرید گندم
- افزایش تولید آرد کامل
- اصلاح اساسنامه توزیع آرد
- ارائه تسهیلات به نانوایان برای بهسازی ماشینآلات
- تأمین مخمر مورد نیاز
- برگزاری دورههای مهارتی و فنی
- نظارت بر استانداردهای نان حجیم
- تولید و انتشار محتواهای آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت
دکتر مطلق همچنین به ۱۱ تکلیف وزارت بهداشت در این مصوبه اشاره کرد که شامل موارد زیر است:
- نظارت بر اجرای استاندارد اجباری نان، به ویژه کاهش میزان نمک و افزودنیهای غیرمجاز
- تعیین سبد مطلوب نان
- آگاهسازی مصرفکنندگان درباره روشهای صحیح بستهبندی و نگهداری نان
- تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش
- اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان
- فرهنگسازی برای افزایش مصرف نان کامل
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر لزوم فرهنگسازی و آگاهیبخشی درباره فواید نان کامل تأکید کرد و افزود که این اقدامات میتواند به بهبود سلامت عمومی و کاهش مشکلات مرتبط با تغذیه کمک کند.
منبع: سلامت نیوز
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید