یک بررسی جدید نشان می دهد که به نظر می رسد حتی سطوح استاندارد آلودگی هوا هم باعث ایجاد تفاوت در مغز کودکان در حال رشد می شود.

به گزارش ایران‌پژواک، «کاملیا هوستینار»، استادیار روان‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده مقاله، می‌گوید: «ما شاهد تفاوت‌هایی در پیامدهای مغزی بین کودکان با سطوح بالاتر قرار گرفتن در معرض آلودگی در مقابل سطوح کمتر قرار گرفتن در معرض آلودگی هستیم.»

در مجموع، تیم تحقیق ۴۰ مطالعه را بررسی کردند. در اکثر مطالعات آلودگی هوای بیرون با تفاوت‌هایی در مغز کودکان، از جمله میزان ماده سفید مغز مرتبط نشان داده شدند.

این تفاوت‌ها بر مهارت‌های تفکر تأثیر می‌گذارد و حتی ممکن است نشانگرهای اولیه آلزایمر باشد.

از آنجایی که مغز کودکان هنوز در حال رشد است، آلودگی هوا خطرات خاصی را برای کودکان و نوجوانان به همراه دارد. محققان توضیح دادند که کودکان نسبت به وزن شان، آلاینده‌های بیشتری را نسبت به بزرگسالان جذب می‌کنند.

در بررسی جدید، تحقیقاتی از ایالات متحده، مکزیک، اروپا، آسیا و استرالیا بررسی شد که در آنها، سطوح آلودگی با پیامدهای مغزی در سنین مختلف، از نوزادان تا سن ۱۸ سالگی مقایسه شده بود. برخی به تغییرات شیمیایی در بدن که بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد پرداخته بودند. برخی دیگر به دنبال تومور در مغز و سیستم عصبی مرکزی بودند.

هر مطالعه معیارهای کیفیت هوا را براساس محله یا آدرس کودکان بررسی کرده بود و تفاوت‌های مغزی در مناطق بسیار آلوده و همچنین مناطقی که استانداردهای کیفیت هوای محلی را برآورده می‌کردند مشاهده شد.

تحقیقات انجام شده در مکزیکوسیتی تفاوت‌های چشمگیری را در ساختار مغز در مقایسه با کودکان مناطق کم آلودگی و پر آلودگی نشان داد.

آلودگی ناشی از آتش سوزی‌های جنگلی، نیروگاه‌های زغال سنگ و بسیاری از منابع دیگر بود.

انتهای پیام

منبع: پژواک

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر