نشست هم اندیشی انجمن روابط عمومی های استان البرز به میزبانی و با حضور مسئولانی از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار و در این جلسه اهمیت استراتژیک موسسه رازی در تامین نیاز کشور به واکسن و فرآورده های بیولوژِک مورد توجه قرار گرفت.
نشست هم اندیشی اعضای انجمن روابط عمومی های استان البرز با دعوت از اعضای انجمن و با حضور دکتر مرتضی اکبریان مدیر حوزه ریاست موسسه رازی، حجت الاسلام مهدی حافظی نسب مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و آمنه اردشیری رئیس روابط عمومی موسسه رازی به میزبانی این موسسه در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام حافظی نسب با اشاره به موقعیت بی نظیر و منحصر به فرد موسسه رازی در دنیا گفت: این مجموعه به لحاظ ظرفیت تولیدی – تحقیقاتی در زمینه واکسن و فرآورده های بیولوژیک پزشکی و دامپزشکی دارای موقعیتی ویژه در جهان است زیرا کمتر موسسه ای این ویژگی ها را یک جا در خود دارد و به نحو احسن نیز فعالیت می کند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در موسسه رازی افزود: بسیاری از واکسن های مصرف پزشکی کشور از جمله فلج اطفال در موسسه رازی تولید می شود و ریشه کنی فلج اطفال در ایران با توجه به این که کشورهای اطراف همچنان درگیر این بیماری هستند نکته ای بسیار حائز اهمیت و بیانگر اثربخشی تولیدات موسسه رازی است.
وی با ذکر این نکته که در صورت عدم فعالیت موسسه رازی، به کشورهای دیگر برای واردات واکسن و انواع فرآورده های بیولوژیک وابسته می شویم و کشورهای تامین کننده نیز این محصولات را با قیمتی گزاف به ما خواهند فروخت، تصریح کرد: حفظ و توسعه فعالیت های تحقیقاتی و تولیدی موسسه رازی با توجه به اهمیت آن در تامین نیاز کشور به واکسن، موضوعی جدی و ضروری است و امیدواریم این مهم با همراهی شایسته شما به انجام برسد.
رئیس حوزه ریاست موسسه رازی نیز با اشاره به پیشینه درخشان موسسه در کشور و منطقه اظهار کرد: موسسه رازی در سال ۱۳۰۳ در پی شیوع طاعون گاوی در کشور که سبب مرگ و میر فراوانی شده بود، تاسیس شد و از آن زمان تا کنون بیش از ۸۰ واکسن و محصول بیولوژیک پزشکی و دامپزشکی تولید و عمده نیاز کشور به این فرآورده ها را تامین کرده است.
وی گفت: هفت واکسن از ۱۰ واکسن برنامه ایمن سازی وزارت بهداشت از جمله فلج اطفال، کزاز، دیفتری، سرخک، سرخجه و اوریون و سرم های ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی، بیش از ۸۰ درصد واکسن های دامپزشکی و افزون بر ۳۰ درصد واکسن های طیور در موسسه رازی تولید می شود.
دکتر اکبریان با اشاره به اهمیت استراتژیک موسسه رازی و با بیان این که این موسسه در جهان شناخته شده است، یادآور شد: موسسه رازی، پدافند زیستی کشور محسوب شده و در حوزه پدافند غیرعامل نیز در رده حیاتی قرار دارد و به رغم این که بسیاری از مسئولان داخلی کمتر آن را می شناسند، اما حساسیت فعالیت های آن برای خارجی ها پنهان و پوشیده نیست و به اهمیت آن کاملا واقف هستند.
رئیس حوزه ریاست موسسه رازی همچنین به واکسن رازی کووپارس نیز اشاره کرد و آن را تنها واکسنی که صفر تا صد آن در داخل کشور و توسط محققان موسسه رازی ساخته شده است، نام برد و گفت: این واکسن کاملا بومی بوده، بر پایه پروتئین نوترکیب که مطمئن ترین پلفترم شناخته شده برای ساخت واکسن است و کشورهای اروپایی و آمریکایی به آن سوق پیدا کرده اند، تولید شده و دانش فنی آن کاملا داخلی و متعلق به موسسه رازی است.
دکتر اکبریان گفت: تلاش می کنیم این موسسه ارزشمند و گرانبها را برای نسل های آینده و در خدمت به مردم کشور، حفظ کنیم و همراهی شما نیز بسیار یاری کننده خواهد بود.
در این نشست محمدرضا جهانشاهلو مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری البرز و رئیس انجمن روابط عمومی های استان، بر استفاده از تمام ظرفیت های موجود برای تعامل گسترده با موسسه رازی تاکید کرد و گفت: استان البرز به داشتن موسسه رازی به خود می بالد و وجود این مجموعه در البرز از افتخارات استان شمرده می شود.
صرفه جویی ارزی برای کشور با تولید سه و نیم میلیارد دز واکسن در موسسه رازی
براساس این گزارش، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، بزرگترین مجموعه بیولوژیک و پدافند زیستی کشور است.
این مجموعه در طول ۹۸ سال سابقه تاسیس بیش از هشتاد محصول بیولوژیک را در حوزه سلامت و امنیت بهداشتی انسان، دام، طیورو زنبورعسل تولید کرده و در اختیار کشور قرار داده و نقشی بسیار مهم در تامین منابع غذایی کشور و تامین سلامت عموم مردم جامعه ایفا کرده است.
موسسه رازی دارای ۶ شعبه در شهرهای اهوا، شیراز، مشهد، کرمان، مرند و اراک است و در این شعب نیز فعالیت های تحقیقاتی – تولیدی گسترده ای انجام می گیرد.
این مجموعه سد مستحکمی در برابر تهدیدات بیولوژیک کشور به شمار می رود؛ از آن جمله ساخت و تولید واکسن "رازی کووپارس" علیه ویروس کووید ۱۹ است که با کیفیت و در مختصاتی ویژه و منحصر به فرد ساخته شده است.
این واکسن برپایه پروتئین نوترکیب و نخستین واکسن استنشاقی علیه ویروس کووید ۱۹ در جهان بوده که دارای دو دوز تزریقی و یک دوز استنشاقی است.
واکسن رازی کووپارس، سال گذشته سه فاز کارآزمایی بالینی را با موفقیت پشت سر گذراند و در آذرماه ۱۴۰۰ با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سبد واکسیناسیون کشور قرار گرفت.
اکنون این واکسن در تمام مراکز واکسیناسیون کشوری موجود است و شهروندان می توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون، این واکسن را به عنوان دوز سوم و چهارم مطالبه و تزریق کنند.
گفتنی است؛ موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تولید سالانه بیش از سه میلیارد و نیم دز واکسن های پزشکی و دامپزشکی، ضمن صرفه جویی ارزی گسترده برای کشور، نقشی بی بدیل در امنیت و حفظ سلامت جامعه بر عهده دارد.
این نشست با هدف ایجاد تعامل، هم اندیشی و هم افزایی، برقراری همکاری های مشترک، معرفی هر چه بهتر خدمات موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و تبیین اهمیت استراتژیک این موسسه بزرگ برگزار شد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید