رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج گفت: کارگاه بیخطرسازی پسماندهای عفونی با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال تجهیز شد.
به گزارش خبرآنلاین البرز؛ محمدرضا قربانی در حاشیه بازدید از کارگاه بیخطرسازی پسماندهای عفونی سایت حلقهدره، در جمع اصحاب رسانه، اظهار کرد: با توجه به عدم وجود شرایط اقتصادی مناسب برای شرکتهای بخش خصوصی پیرامون حوزه بیخطرسازی پسماندهای پزشکی و باهدف استانداردسازی دفنهای پزشکی، این کارگاه از سوی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج و با کمک بخش خصوصی شروع به کار کرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته شرکتی با ظرفیت بیخطرسازی ۵۰۰ کیلو پسماند عفونی پای کار آمد که پتانسیل آن پاسخگوی نیاز کلانشهر کرج نبود، بیان داشت: مقرر شد طبق برنامهریزی و رایزنیها، روزانه ۱۰ تن زباله عفونی و پزشکی در کارگاه مذکور بیخطرسازی شوند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با اشاره به حمایتهای مجموعه مدیریت شهری کرج برای حل این معضل یادآور شد: این کارگاه به مساحت ۵۰۰ مترمربع در سایت مرکز دفن حلقه دره واقع شده و اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال، هزینه داشته است.
قربانی گفت: با هدف حمایت از مراکز درمانی و رفع دغدغهمندی شورای شهر و شهردار کرج، این کارگاه در حال بهرهبرداری است.
وی اضافه کرد: طبق قرارداد با پیمانکار، کارگاه به مدت پنج سال با هزینه کرد توسط بخش خصوصی و با حمایت سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج فعالیت میکند و پس از آن سازمان مدیریت پسماند کار را عهده دار خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با اشاره به قانون مدیریت پسماند و تکالیف تولیدکنندگان پسماند پزشکی ادامه داد: قانون، دانشگاه علوم پزشکی را موظف به بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی کرده که البته اغلب بیمارستانها نیز دستگاه بیخطرسازی دارند اما مطبها، کلینیکها و مراکز درمانی از این قبیل، بیخطرسازی را انجام نمیدهند.
شایان ذکر است زبالههای بیمارستانی اگر به درستی مدیریت و دفع نشود، به عنوان یکی از مهمترین معضلات جوامع شهری و تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب میشود. براساس تعریف ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وسایل آلوده به خون و ترشحات بیمار، بافتها و پسماندهای جراحی، انواع سرنگ، آنژیوکت، باند، پنبه، زواید تزریقات و پانسمان، دستکشها، ست و کیسه خون، ماسک بیمار، انواع وسایل برنده، پس ماندهای دارویی، انواع سوند و حتی پس مانده غذای بیماران عفونی جز زبالههای عفونی و بیمارستانی محسوب میشوند که باید پس از بیخطرسازی در کیسههای زرد رنگ و مقاوم دفع شوند.
۴۶
منبع: خبرآنلاین
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید