پ
پ

نماینده ولی فقیه در جهاد استان البرز با اشاره به اینکه نباید به سمت کاشت کاج و کهور آمریکایی برویم، گفت: اگر به سمت توزیع نهال‌های مثمر برویم هدف کاشت یک میلیارد نهال دور از دسترس نیست اما اگر به سمت توزیع نهال‌های غیر مثمر برویم این هدف سنگ بزرگی است.

حجت‌الاسلام علی ارجمند، نماینده ولی فقیه در جهادکشاورزی استان البرز، ضمن گرامیداشت ۱۵ اسفند، روز اول هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، با بیان اینکه منابع طبیعی، به مواد و منابعی گفته می‌شود که به طور طبیعی به وجود می‌آید و انسان در پیدایش آنها نقشی ندارد، گفت: منابع طبیعی از نظر حیاتی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ ابتدا منابع طبیعی غیرقابل تجدید که پس از بهره‌برداری، مقدار آن کاهش می‌یابد و هیچ‌گاه به صورت اولیه برنمی‌گردد، معادن و مخازن از جمله این‌ها هستند.
وی با بیان اینکه دسته دوم منابع طبیعی تجدید شونده هستند که در صورت مدیریت درست، پس از بهره‌برداری اصولی، قابلیت تجدید حیات دارند و به وضعیت اولیه برمی‌گردند، یادآور شد: جنگل‌ها از جمله این موارد قلمداد می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه از دیدگاه فقهی منابع طبیعی همان انفال است، که قرآن مجید در این رابطه می‌فرماید: «از تو درباره انفال می پرسند، [که مالک آنها کیست و چگونه باید تقسیم شود؟] بگو: [مالکیّتِ حقیقیِ] انفال ویژه خدا و پیامبر است»، اضافه کرد: طبق آیات الهی اگر مؤمن هستید [نسبت به انفال] از خدا پروا کنید.
حجت‌الاسلام ارجمند ضمن تشریح انفال و وظایف انسان نسبت به منابع طبیعی تجدیدپذیر و تجدید ناپذیر، ادامه داد: به لحاظ منابع طبیعی ایران یکی از غنی ترین کشورهای جهان است، اکثر مدیران در گفتار های خود اشاره می‌کنند که اکثر مساحت ایران بیابانی و نیمه بیابانی است، ولی واقعیت این است که ایران از ۱۳ اقیلم آب و هوایی شناخته شده ۱۱ اقیلم را در خود دارد و تنها اقلیم قطبی و استوایی را ندارد.

داستان سیب دیوانه و بادمجان بومی که پارد می‌شود!
این مقام مسؤول تصریح کرد: ایران از نظر ذخایر ژنتیک گیاهی نیز جزو ۱۰ کشور اول جهان است، جالب است بدانید وقتی اولین بار بادمجان از ایران به اروپا رفت نام آن را سیب دیوانه گذاشتند! ولی امروز قریب به اتفاق بذرهای گلخانه ای ما از جمله بادمجان وارداتی است!وی افزود: اگر بخواهیم هدف همه انبیاء را در جمله بیان کنیم به تعبیر قرآن مجید لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ یعنی آمده اند قسط و عدل را در جهان اقامه کنند، ولی واقعیت این است که سرمنشا فاصله طبقاتی و فساد در ایران زمین است، تغییر کاربری، زمین خواری تولید ثروت می‌کند و این پولها تبدیل به سونامی نقدینگی و به هم ریختن تعادل اقتصاد می شود، با توزیع بخشی از این ثروت‌های باد آورده بخشی از مدیران فاسد می شوند و.
.
.
به عبارت دیگر ما داریم از شمش طلا به عنوان سنگ ترازو استفاده می‌کنیم چرا که در حدود ۱۶ کشور ازکشورهای جهان اراضی آنها پشتوانه پول کشورشان است.
وی در بخش دیگر در خصوص استان البرز، اظهار کرد: استان البرز کوچکترین استان کشور و نیم درصد از مساحت کشور است، ۷۴ درصد آن مساحت آن منابع طبیعی است و بیش از دو درصد از محصولات کشاورزی و دامی کشور را تولید می‌کند.

بخش از ۷۴ درصد منابع طبیعی البرز را درخت وحشی بکارید
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی عنوان کرد: فرض کنید اگر بخشی از این ۷۴ درصد منابع طبیعی موجود در استان البرز، به کشت درختان مثمر وحشی اختصاص پیدا کند چه دستاوردی می‌تواند داشته باشد!وی در ادامه موضوع درخت کاری پرداخت و گفت: اولا؛ از سنت‌های نبوی است و شاید در هیچ به اندازه اسلام توصیه به کشاورزی و کاشت درخت نشده باشد، تا جایی که پیامبر اعظم فرمودند: اگر قیامت به پا شد و نهالی در دست داشتید اگر مجال داشتید آنرا غرص کنید.
ارجمند ادامه داد: از سوی دیگر با گسترش گازهای گلخانه ای و دی اکسید کربن و ذوب شدن یخچال‌های قطب کشورهای جهان به این نتیجه رسیده اند که برای جذب کربن باید درخت کاری را توسعه داد.
به گفته وی کشوری مثل عربستان تعهد داده ۵۰ میلیارد نهال در اقصی نقاط جهان کشت کند، چین تعهد ۸۰ میلیارد نهال داده و تقریبا نیمی از آنرا اجرایی کرده ایران نیز تعهد کاشت ۱ میلیارد نهال داده است.
این مقام مسؤول در بخش پایانی سخنان خود، با اشاره به سخنان ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه غربی‌ها برای فشارهای به ایران ترکه چوب در آب خوابانده اند، اذعان کرد: کشور ما یکی از کشورهایی است که آلودگی‌های هوایی زیادی تولید می‌کند، فرهنگ استفاده افراطی از ماشین‌های شخصی در آینده برای ما دردسر ساز خواهد شد.
وی اضافه کرد: چرا که فشار روانی حاصل ذوب شدن یخ‌های قطب و غیره را با سلطه رسانه ای به گردن کشورهایی مثل ایران خواهند انداخت، به نظرم چه از منظر دینی و چه سیاسی و چه و ما باید به سمت توسعه جنگل ها پیش برویم منتهی با شناخت نسبی که از موضوعات اجتماعی داریم.

به گفته نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز اگر به سمت توزیع نهال‌های مثمر برویم هدف کاشت یک میلیارد نهال دور از دسترس نیست اگر به سمت توزیع نهال های غیر مثمر برویم این هدف سنگ بزرگی است و اگر به سمت درختانی مثل کاج و کهور آمریکایی پیش برویم طرح قطعا با شکست مواجه خواهد شد اگر هم به فرض چنین هدفی محقق شود مثل طرح حرم تا حرم که از حرم حضرت امام تا قم انجام شد بعد از مدتی درختان خشک و طرح با شکست مواجه خواهد شد.

منبع فارس برچسب ها: نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اینکه نباید به سمت کاشت کاج و کهور آمریکایی برویم، گفت: اگر به سمت توزیع نهال‌های مثمر برویم هدف کاشت یک میلیارد نهال دور از دسترس نیست اما اگر به سمت توزیع نهال‌های غیر مثمر برویم این هدف سنگ

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر