کارگاه علمی با موضوع " مفهوم و مبانی عدالت اسلامی و ترمیمی و چگونگی تسری مصادیق آن در آراء صادره" برای قضات رسیدگی کننده به پروندههای ویژه اطفال و نوجوانان به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع دادگستری کل استان البرز برگزار شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در این باره گفت: در این کارگاه علمی و تخصصی که با حضور ۱۵ نفر از قضات رسیدگی کننده به پروندههای ویژهی اطفال و نوجوانان استان البرز و با تدریس «علیرضا رست» رئیس شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان البرز، «فاطمه محمودی» رئیس دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری کل استان و «مریم اسدی» مشاور حوزهی خانواده برگزار شد، درخصوص قوانین و مقررات حمایت از اطفال و نوجوانان، مصادیق کودکآزاری و شرایط رسیدگی به پروندههای اطفال مباحث مربوطه طرح شد.
فرید نجفنیا اضافه کرد: یکی از لایههای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب، توجه ویژه به کاهش آسیب در جامعه هدف گروه های حساس، بی دفاع و متأثر از جرم و آسیب است.
وی افزود: امروزه نظامات حقوقی مطرح جهان به دنبال کاهش اثرات برخورد دستگاه قضایی با اطفال و نوجوانان، فعالیتها و برنامههای متعددی را دنبال میکنند که از مهمترین آنها جانمایی مشاوران و مددکاران در فرآیند رسیدگی به پروندههای این حوزه است.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز با تأکید بر اینکه شرایط رسیدگی به پرونده های اطفال و بزرگسالان کاملا متفاوت است و در حوزه اطفال و نوجوانان نیازمند رسیدگی تلفیقی و اجتماعی هستیم، ادامه داد: تأثیر حضور مشاوران و مددکاران در فرآیند رسیدگی و تعامل قضات با آنان در راستای صدور احکام متناسب و استفاده از نهادهای ارفاقی و جایگزینهای حبس میتواند نقش مؤثری در کاهش ارتکاب مجدد جرم و باز اجتماعی نمودن اطفال و نوجوانان داشته باشد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید