نادر بیننده، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز در بازدید از مرکز فرهنگی و اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تعداد مراکز کانون پرورش فکری استان نسبت به جمعیت استان را ناکافی دانست.
این مقام مسئول و هیئت همراه با حضور در اداره کل کانون البرز و مرکز شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرج، از این مرکز بازدید کردند.
در ابتدای این دیدار قاسم سلیمانی، سرپرست کانون البرز به معرفی فعالیتها و ماموریتهای کاری کانون پرورش فکری در حوزههای مختلف و رویکرد اوقات فراغتی آن پرداخته و در مورد مخاطبان فعالیتهای ویژه انجمنهای تخصصی مطالبی را عنوان کرد.
در ادامه مهری فلاح، معاون فرهنگی، اجرایی کانون البرز، در خصوص دوران شیوع کرونا، تعطیلی مراکز، فعالیتهای انجام شده در فضای مجازی، بازگشایی مجدد مراکز، حضور اعضا به صورت محدود با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و اجرای فعالیتها در شرایط فعلی به دو شکل حضوری و مجازی توضیحاتی را بیان کرد.
وی همچنین در مورد فعالیتهای بخش سیار و ارتباط کانون استان با دفاتر تسهیلگری و توسعهی محلی سخن گفته و گزارش کوتاهی از اجرای فعالیتهای فرهنگی ویژهی هفته ملی کودک در مناطق حاشیهنشین شهر کرج ارایه کرده و بر ادامهی این همکاریها در هفتهی کتاب و کتابخوانی تاکید کرد.
طاهره گرمسیری، کارشناس فرهنگی بخش سیار نیز در ادامه درباره فعالیت کتابخانه سیار در فضای مجازی و حضوری صحبت کرده و از پوشش ۱۶ روستای استان با فعالیتهای فرهنگی کانون خبر داده و در خصوص توجه بخش سیار به کانون اصلاح و تربیت و اجرای فعالیت فرهنگی ویژه در این مرکز در هفته ملی کودک توضیحاتی را بیان کرد.
بازدید از نمایشگاه «رنگ و لعاب» و آثار کارگاههای لعاب مراکز کانون بخش دیگری از این بازدید بود و بهزاد ابوالقاسم حسینی، کارشناس هنری کانون البرز در خصوص فرآیند کارگاه هنری لعاب توضیح داده و روند اجرای نمایشگاه را تشریح کرد.
کتابخانه شماره ۳ کانون کرج، محل بازدید بعدی این هیئت فرهنگی بود.
سلیمانی، سرپرست کانون البرز در این بخش نیز به صورت ویژه در مورد کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فعالیتهای آن صحبت کرده و از فضاسازی کتابخانه و لزوم تفاوت فضای فرهنگی با دیگر فضاهای اداری و استفاده از توان مربیان برای فضاسازی بهتر سخن گفت.
نداساعی، مربی مسئول این مرکز فرهنگی، هنری هم در خصوص فعالیت های کتاب محور کانون و هدف اصلی آن یعنی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی سخن گفت .
معاون فرهنگی و اجرایی کانون البرز نیز از تعامل با اداره کل منابع طبیعی در هفته ملی کودک و اجرای برنامه موفق «همیار طبیعت» که اولین برنامه حضوری بعد از بازگشایی مراکز بود سخن گفت و بر لزوم انجام کار مناسب، عدم موازی کاری ادارات مختلف و بهرهگیری از نیروهای متخصص در امور فرهنگی ویژه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری که متولی کار فرهنگی برای کودک و نوجوان است به منظور اثر بخشی بیشتر تاکید کرد.
در بخش بعدی این بازدید، نشستی برگزار شد و سلیمانی، از رتبه کانون و ارتقای آن در بخش ارزیابی عملکرد نسبت به سنوات گذشته سخن گفته و کسب رتبه دوم در بخش فرهنگی و آموزش را حاصل تلاش جمعی همکاران خواند.
وی همچنین از همکاری دفتر امور اجتماعی استانداری با کانون قدردانی کرده و در مورد فرایند جذب یک دستگاه مینی بوس به عنوان دومین مرکز سیار و تجهیز آن توضیح داد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک این مینی بوس نیز راه اندازی شده و در مناطق شهری حاشیه نشین خدمت رسانی فرهنگی خواهد کرد.
نرمین کریمی، کارشناس فرهنگی کانون البرز نیز از چگونگی تشکیل کارگاه های مجازی از ابتدای شروع کرونا و حفظ ارتباط با اعضا در این شرایط دشوار سخن گفت و از فرایند رو به رشد آن به لحاظ کمی و کیفی و کسب رتبه های برتر کشور در مقایسه با سایر استانها گزارش کوتاهی ارائه کرد.
سعیده ایران نژاد کارشناس طرحهای عمرانی هم در خصوص بودجه ای که از طرف اداره کل امور اجتماعی استانداری البرز به کانون اختصاص داده شده صحبت کرد و در ارتباط با میزان تخصیص و هزینه کرد آن در مسیر تجهیز خودروی دوم سیار به منظور خدمات رسانی فرهنگی به حاشیه شهر کرج مطالبی را عنوان کرد.
در بخش پایانی جلسه مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز ضمن شنیدن گزارشات سرپرست، معاون و کارشناسان کانون فعالیت های کانون استان در کشور را شناخته شده خواند.
و افزود برای استانی که ۵۳ محله کم برخوردار و یک سوم جمعیت حاشیه نشین دارد تعداد ۶ مرکز فرهنگی در استان را بسیار نا کافی است و از کانون خواست با دفاتر تسهیلگری تعامل بیشتری برقرار کرده و از فضایی که مسوولان دفاتر تسهیلگری موظف به مهیا کردن فرصت برای ارائه خدمات فرهنکی هستند بیشتر بهره برداری کنند .
وی ادامه داد اداره کل امور اجتماعی استانداری تلاش بیشتری خواهد کرد تا کانون بتواند خدمات گسترده تری ارائه دهد و در حد توان به تامین اعتبارات مورد نیاز این مجموعه نیز توجه ویژه تری خواهد کرد.
لزوم استفاده از ظرفیتهای استان از جمله شهرکهای صنعتی، اداره کل فنی و حرفهای و کارخانه جات به منظور بازدید نوجوانان و معرفی مشاغل مختلف از دیگر مباحثی بود که مورد تاکید مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قرار گرفت.
بررسی میزان حق عصویت کتابخانه های کانون با هدف بهره مندی طیف گسترده تری از مخاطبان از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
کارشناسان این دفتر نیز از فعالیت های کانون پرورش فکری در هفته ملی کودک و ارایه گزارشات در بازه های زمانی تعریف شده قدردانی کردند.
بازدید گروهی از خودروهای کتابخانه های سیار پایان بخش این دیدار بود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید