پ
پ

هنرمند صنایع‌دستی البرز ایجاد زمینه‌های فروش و صادرات صنایع‌دستی توسط دستگاه‌های متولی برای هنرمندان را یکی از اقدامات موثر در این زمینه عنوان کرد و گفت: هنرمند در اصل باید بر روی هنر خود تمرکز کند و دغدغه فروش نداشته باشد بلکه این امر توسط دستگاه‌های متولی تسهیل شود که به چرخش و ارزآوری این حوزه نیز کمک می‌کند.

به گزارش میراث آریا، استان البرز دارای هنرمندان بسیاری در زمینه‌های مختلف صنایع‌دستی است که با اتکا به توانمندی و هنر خویش گام‌های موثری را در راستای حفظ و گسترش هنرهای سنتی و همچنین درآمدزایی و ایجاد اشتغال برمی دارند، اکبر قدیری که به همراه همسرش سحر عبدالعلی از سال ٩٣ فعالیت خود را در زمینه ساخت زیور آلات سنتی آغاز کرده است در گفت‌وگو با میراث آریا بیان کرد: در ابتدا در زمینه هنر سراجی سنتی و چرم دست‌دوز فعالیت می‌کردم و به‌صورت اتفاقی با هنر زیورآلات سنتی آشنا شدم و دوست داشتم این کار را امتحان کنم.

این هنرمند زیورآلات سنتی اولین قدم‌های خود در این کار را از یادگیری جوشکاری و اره کاری فلز عنوان کرد و گفت: پس‌از آن باتوجه‌ به علاقه زیادی که به این کار داشتم به‌ مرور مراحل یادگیری را تکمیل کردم و اکنون حدود ٩ سال است که به همراه همسرم مشغول به‌کار هستیم.

او با بیان اینکه تا کنون چند نشان مرغوبیت ملی و بین‌المللی یونسکو را برای برخی آثار خود دریافت کرده‌اند، افزود: همواره در طول این سال‌ها آموزش‌های تکمیلی مربوط به این هنر را آموخته و در کارها تلفیق کردیم. از طرفی به‌عنوان یک زوج در کار نیز مکمل یکدیگر بوده‌ایم و تفاوت سلیقه و ایده در کارهایمان همواره باعث ابداع و خلق آثاری بدیع شده است. من قبل از شروع یک اثر و ایده مدت زیادی را صرف فکرکردن و پخته ساختن ایده می‌کنم ولی همسرم روش دیگری دارد و ایده‌هایی لحظه‌ای را ایجاد می‌کند این باعث شده خلاقیت مکملی در کارمان ایجاد شود.

قدیری با اشاره به اهمیت درآمدزایی در انجام کارهای هنری و صنایع‌دستی گفت: به نظرم یک هنرمند باید هم بخش تجاری کار را در نظر بگیرد، هم هنری را، زیرا اگر فقط به بازار توجه داشته باشد از بخش هنری غافل می‌شود و برعکس اگر فقط به بخش هنری توجه کند، بعد از مدتی که نتواند در بازار فروش پیدا کند دلسرد می‌شود.

این هنرمند زیورآلات سنتی افزود: از زمانی که اولین تکنیک کار را یاد گرفته‌ایم به درآمدزایی پرداختیم و همان زمان که یک انگشتر ساده ساختیم آن را فروختیم. از آنجایی که از قبل نیز با فضای تجارت آشنا بودم، در همان اوایل کار سفارش‌های مناسبی گرفته و به فروشگاه‌های هنری فروختیم. همچنین در نمایشگاه‌ها شرکت کردیم که باعث شد تجربیاتی کسب کرده و بازار را بهتر بشناسیم و خودمان نیز به بازار ورود کنیم.

او با اشاره به اینکه اکنون صادرات آثار آن‌ها به کشورهای مختلفی از جمله کانادا و ایتالیا انجام می‌شود که بیشتر به‌صورت صادرات چمدانی است، گفت: در ابتدا محصولاتمان را در فروشگاه‌های صنایع‌دستی و گالری‌ها عرضه می‌کردیم اما اکنون با راه‌اندازی مغازه، صفحه فضای مجازی و فروش اینترنتی به فعالیت می‌پردازیم و تولید انبوه برای فروشگاه‌های خارج از ایران داریم که در طول سال ممکن است چند کیلو کارهای نقره یا ترکیبی از طلا و نقره یا برنج سفارش بدهند.

قدیری حمایت از هنرمندان در بخش فروش و صادرات توسط وزارت میراث‌ را یکی از اقداماتی عنوان کرد که می‌تواند بسیار موثر باشد و ادامه داد: هنرمندانی هستند که توانایی فروش ندارند اما از لحاظ کیفیت آثار ظرفیت‌های بسیار بالایی دارند. در اصل هنرمندان باید بیشتر بر کار تولید متمرکز باشند و ایجاد زمینه‌های فروش و صادرات برای هنرمندان توسط دستگاه‌های متولی این امر می‌تواند به گردش اقتصادی در این حوزه کمک کند. به‌این‌ترتیب می‌توان از ظرفیت‌های هنرمندان برای ارزآوری نیز استفاده کرد. وجود چنین فضایی برای هنرمندان بسیار ضروری است و مورد استقبال هنرمندان قرار می‌گیرد مخصوصا در شرایط فعلی که تجارت با دیگر کشورها بسیار سخت است.

این هنرمند زیورآلات سنتی همچنین با اشاره به اینکه نوسانات بازار تاثیرات منفی بر وضعیت صنایع‌دستی کشور می‌گذارد، گفت: باتوجه‌به اینکه کالاهای صنایع‌دستی در شرایط فعلی اقتصادی کمتر در اولویت مردم قرار دارد و این شرایط تأثیرات منفی بر شرایط اقتصادی هنرمندان و فروش صنایع‌دستی دارد، بنابراین ما سعی می‌کنیم محصولاتی را تولید کنیم که باتوجه ‌به توان خرید مردم و کاربردی باشد.

آنچه اهمیت دارد اینکه حمایت از فروش و صادرات صنایع‌دستی با استفاده از ظرفیت متخصصان بخش خصوصی در زمینه بازارهای جهانی و همچنین تسهیل و حمایتگری متولیان دولتی، اقدامی است که می تواند در ارزآوری و ایجاد فضایی برای رونق و توسعه بازار صنایع دستی در کشور موثر باشد.

انتهای پیام/

دبیر مرضیه امیری

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر