پ
پ

در مراسم اختتامیه مجموعه همایش‌های ملی علوم و حکمت اسلامی از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به عنوان دبیر علمی همایش حکمت شهرسازی و معماری اسلامی شد.

مراسم اختتامیه مجموعه همایش‌های ملی علوم و حکمت اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی روز چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ در محل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دکتر حسین کلانتری خلیل آباد دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در این مراسم بیان داشت: حضور شما در این مجلس بزرگ حکایت از آن دارد که در جهان آکنده از علم و تمدن می توان انسان های شریفی یافت که دل در گرو ارتقاء علوم انسانی و هنر اسلامی نهاده و زمان خویش را در راستای اعتلای آن مصروف می دارند که بدینوسیله سپاس خود را تقدیم آقایان دکتر ولایتی ، دکتر طهرانچی و دکتر خسرو پناه نموده و دست شما را برای یاری یاران علوم انسانی و هنر اسلامی می فشاریم.

وی با قرائت قطعه شعری از عطار نیشابوری گفت: این شرح حال ما و شما عاشقان علوم انسانی و هنر اسلامی است که بر هر کوی می جویمش تا جایی به دست آریمش.
و خوشبختانه با ظهور انقلاب اسلامی ، به علوم انسانی و هنر اسلامی بیشتر توجه شده و تحولاتی ایجاد شده است دکتر کلانتری افزود: بومی شدن علوم انسانی و هنر اسلامی، تقویت میان رشته ای ها در علوم انسانی ، کاربردی سازی نتایج پژوهش های علوم انسانی و هنر ، سرمایه گذاری و حمایت از فعالیت های بخش خصوصی و ترسیم نقشه جامع علوم انسانی و هنر ، به عنوان پنج اندیشه محوری در این حوزه است که باید به آن بیشتر توجه شود.
دبیر هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اظهار داشت: معماری و شهر سازی اسلامی دارای شاخص های بسیاری است که سادگی، وحدت و تنوع از برجسته ترین این ویژگی هاست.
حتی ساختمان هایی که در پاریس ، لندن، مونیخ و سایر بلاد به شیوه معماری اسلامی ساخته می شوند هویت و وحدت کامل در آن مشهود است و نشان می دهد که اسلام در اروپا اشاعه یافته و مسلمانان به ویژه معماران اسلامی بیشترین نقش در ارائه تمدن و هویت داشتند .
این استاد گروه معماری دانشگاه خاطر نشان کرد: مفاهیم بنیادین در معماری و شهرسازی اسلامی مفهوم سیر از کثرت به وحدت است که مسجد مهمترین عامل وحدت در شهرسازی اسلامی و گنبد مشهورترین نماد وحدت در معماری اسلامی است و حج مهمترین عامل وحدت در تقریب مذاهب است.
ترجمان این اصل در اصول مرکز گرایی، محور بندی فضایی، سلسله مراتب فضایی، درون گرایی و سیر اندیشه هندسه آفاقی در فضا های عبوری شهر به هندسه آفاقی در فضاهای حضوری معماری خلاصه می شود.

وی دومین مفهوم بنیادین در معماری و شهرسازی اسلامی را سیر از ظاهر به باطن عنوان کرد و گفت: ترجمان این اصل در آرایه های معماری ، مفهوم گرایی در نماد ها، سامان بندی، چشم انداز ها و تعامل مکمل میان معماری و طبیعت می توان یافت.
دکتر کلانتری افزود: سومین مفهوم بنیادین در معماری و شهر سازی اسلامی تعالی و توسعه در معماری و شهرسازی اسلامی است که دارای اهداف ساختاری ، کاربردی، زیبایی شناسانه ، هویت ساز و کمال جویانه دارد که در محور های همایش حکمت اسلامی و معماری و شهرسازی اصول فوق لحاظ گردیدو مقالات بر مبنای آن ارائه شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اظهار داشت: در این همایش علاوه بر برگزاری مسابقه طراحی منظرگاه یادمان شهدای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سطح ملی و دریافت ۳۵ اثر و اعلام ۴ طرح برگزیده ، تعداد ۱۵۵ چکیده مقاله، ۱۴۲ مقاله کامل دریافت شدکه ۱۰۵ مقاله برگزیده و تعداد۵ مقاله در روز همایش ( بیستم دیماه جاری) ارائه شد که در نهایت لوح تقدیر، تندیس و هدایایی به مقالات برتر و عوامل اجرایی اهدا گردید و نکته حائز اهمیت اینکه در این همایش ۲۵۰ نفر از اساتید و دانشجویان معماری حضور داشتند.
در این مراسم از دکتر حسین کلانتری خلیل آباد دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و دبیر همایش حکمت معماری و شهرسازی اسلامی تقدیر گردید.

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر