معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ما قصد داریم با بهرهگیری از فناوریهای نوین، ضایعات را از مرحله برداشت تا مصرف کاهش دهیم.
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، غلامرضا گلمحمدی بعدازظهر امروز در رویداد کارآفرینی و فناوری های نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان، سبزی و صیفی که در سالن جلسات مرکز آموزش های عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای محققان و کشاورزان، بر اهمیت فناوری در توسعه کشاورزی کشور تأکید کرد.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی همواره در شرایط بحرانی از جمله دوران کرونا و جنگ اوکراین، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور داشته است، از افزایش تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در اوایل انقلاب به ۱۳۰ میلیون تن در شرایط کنونی خبر داد و این رشد را نتیجه ورود فناوری، تحقیقات علمی و پژوهشهای سازمان تات دانست.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزش بالای تحقیقات در حوزه کشاورزی اذعان کرد: سازمان تحقیقات در زمینه تولید بذر، واکسن، کود و سم، ارزشی بالغ بر دو میلیارد دلار دارد و این میزان میتواند به چهار میلیارد دلار افزایش یابد. کاهش ضایعات کشاورزی یکی از اهداف کلان این سازمان محسوب می شود.
گلمحمدی افزود: در ایران، میزان ضایعات کشاورزی بین ۲۰ یا ۳۰ درصد برآورد میشود که برنامههایی برای کاهش آن تدوین شده و ما قصد داریم با بهرهگیری از فناوریهای نوین، ضایعات را از مرحله برداشت تا مصرف کاهش دهیم. بخش تحقیقات کشاورزی در حال اجرای طرحهای کلانی است که به کاهش ضایعات در حوزههای مختلف از جمله نان و برنج، کمک میکند.
وی با بیان اینکه بهطور مثال، تنها در حوزه برنج، روزانه هشت تن برنج پختهشده دور ریخته میشود که معادل ۱۸ میلیون مترمکعب هدررفت آب در سال است، از حمایت سازمان تحقیقات کشاورزی از پروژههای نوآورانه، پایاننامههای دانشجویی و طرحهای بخش خصوصی خبر داد و تأکید کرد: هدف ما کاهش وابستگی به خارج، افزایش بهرهوری و ارتقای امنیت غذایی کشور است.
انتهای پیام/
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید