بنیاد شهید و امور ایثارگران در طول سنوات مختلف و بهویژه با حضور دکتر قاضیزاده هاشمی به جد پیگیر مطالبات ایثارگران بوده و خواهد بود.
علی گودرزی در مورد بیانیه بنیاد شهید و امور ایثارگران، در خصوص احکام مربوط به ایثارگران در برنامه هفتم، گفت: فرآیند تدوین و پیشنویس برنامه هفتم توسعه از ابتدای سال۱۴۰۱ در بنیاد شروع شد.
دکتر قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، دستوری به ستاد تدوین برنامه دادند.
این ستاد به ریاست ایشان و نائب رئیسی معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی بنیاد تشکیل و قریب ۱۲ جلسه برگزار شد.
موضوعاتی که در تدوین پیشنویس احکام مورد نیاز ایثارگران در برنامه مورد تاکید قرار گرفت بر اساس اسناد بالادستی بنیاد و متاثر از سیاستهای کلی نظام در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی سال ۱۳۸۷ مقام معظم رهبری در مورد فرهنگ ایثار و شهادت، قانون اساسنامه بنیاد، اسناد بالادستی نظیر قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و همچنین توجه به سند تحول دولت مردمی از مبانی اصلی شروع و تدوین احکام برنامه هفتم توسعه در حوزه ایثارگران بود.
وی افزود: بر این اساس جلسات متعددی برگزار شد و همه معاونان بنیاد، سه نفر نماینده از مدیران کل استانی و جامعه ایثارگری و همچنین با بهرهمندی از نقطه نظرات تشکلهای ایثارگری، پیشنویس برنامه هفتم توسعه تهیه شد.
در این پیشنویس در قدم اول با هدف آسیبشناسی برنامه، مواد ۸۶ تا ۹۱ برنامه ششم توسعه در حوزه ایثارگران توسط معاونتهای بنیاد و ستاد تدوین برنامه هفتم توسعه بنیاد مورد بررسی قرار گرفت.
در نهایت گزارشی در قالب لایحه برنامه هفتم توسعه آماده شد و پیشنهاد بنیاد در این راستا شامل ابقاء احکام برنامه ششم در افق برنامه هفتم به همراه پیشنهادات جدیدی که لازم بود براساس نیازهای نوظهور و نوپدید ایثارگری وجود داشته باشد در قالب مستنداتی مشتمل بر ابقاء احکام برنامه ششم توسعه و پیشنهادات جدید، در آذرماه سال ۱۴۰۱ به سازمان برنامه و بودجه کشور منعکس شد.
گودرزی عنوان کرد: بعد از ارسال احکام در آذرماه سال ۱۴۰۱، گزارشی به سازمان مدیریت شامل احکام قانون برنامه ششم توسعه برای انتقال یا درج آن در لایحه برنامه هفتم توسعه و احکام جدید دادیم و اگر حکمی نیاز به ابقاء داشت به سبب ابقاء، سهولت یا تسریع خدماترسانی به ایثارگران گزارشی تهیه و به سازمان برنامه و بودجه کل کشور ارسال شد.
وی افزود: متعاقب ارسال احکام پیشنهادی بنیاد جلسات متعدد و در سطوح مختلف با حضور معاونان بنیاد و معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی بنیاد در سازمان برنامه و بودجه کشور برای دفاع از احکام پیشنهادی بنیاد تشکیل شد.
همچنین جلسات مختلف و متعددی با حضور دکتر قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و معاونان بنیاد در سازمان برنامه و بودجه کشور برای دفاع از احکام پیشنهادی بنیاد تشکیل شد.
گودرزی خاطرنشان کرد: احکام فوق که به سازمان برنامه و بودجه ارائه شد که برخی از احکام در سازمان برنامه و بودجه مورد تایید قرار گرفت و برخی از احکام به جلسات دولت احاله شد.
در دولت ۴ یا ۵ جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور برای برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده بود که مجدداً آقای دکتر قاضیزاده هاشمی در دفاع از احکام پیشنهادی و پیشنهادات جدید در برنامه هفتم توسعه در جلسات حاضر شدند و در چندین جلسه تقاضا داشتیم و مطرح کردیم که احکام برنامه ششم توسعه و ابقاء آن در برنامه هفتم توسعه منعکس شود.
ولی برخی احکام در فرایند تصویب و تایید در ارکان و فرایندی که دولت پیشبینی کرده بود دستخوش تغییراتی شد.
گودرزی گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در طول سنوات مختلف و بهویژه با حضور دکتر قاضیزاده هاشمی به جد پیگیر مطالبات ایثارگران بوده و خواهد بود این را هم از حیث قانونی به عنوان یک تکلیف و یک فرض برای خود میداند و همچنین از بعد ماهیت بنیاد شهید و امور ایثارگران و هم فلسفه وجودی بنیاد و وظایف و فرمان ۱۰ مادهای امام خمینی (ره) و منویات مقام معظم رهبری که همواره و همیشه مسایل جامعه ایثارگری مورد تاکید بوده است.
بنیاد لحظهای از این فرآیند کوتاه نخواهد آمد و در همه ارکان نظام پیگیر مطالبات به حق جامعه ایثارگری خواهد بود تا ایثارگران به آن درجه توانمندی، عزت و کرامت برسند که شاهد حضور هر چه بیشتر ایثارگران در عرصههای مختلف جامعه باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بعد از ارسال احکام، دفاعیات توسط بنیاد انجام شد.
من در ابتدای فرآیند تدوین پیشنویس احکام برنامه هفتم توسعه حوزه ایثارگران به عنوان دبیر مجموعه حضور داشتم تمام تلاش بنیاد این بود که بتواند از ظرفیت برنامه هفتم توسعه برای ارتقاء خدماترسانی به ایثارگری استفاده کند.
خوشبختانه با انتقال نگرانیهای بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان متولی جامعه معزز ایثارگری به رئیس جمهور محترم، ایشان ضمن تاکید بر احقاق حقوق مکتسبه، دستورات لازم را به سازمان برنامه و بودجه صادر کردند.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید