پ
پ
تولید بذرهای هیبریدی در کشور افزایش پیدا می‌کند

وزیر گفت: تولید بذر هیبریدی در کشور از اهمیت والایی برخوردار است که تا به امروز سهم کوچکی در این حوزه داشته است و عمده نیازهای کشور از طریق واردات تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، غلامرضا نوری قزلجه صبح امروز _پنجشنبه دهم آبان_ در مراسم رونمایی از هفت رقم بذر کاهوی تولید و تجاری شده با استفاده از فناوری هیبریدی که در محل مرکز ملی ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد، اظهار کرد: بذر یک محصول و نهاده مهم است که بر عملکرد اثر دارد، چراکه با تغییرات سریع اقلیمی، استفاده از بذر با قابلیت‌های ژنتیکی نهفته در این محصولات خدادادی بذرها بسیار مهم است.

وی افزود: برای رسیدن به یک محصول فاخر مواردی همچون بذر مرغوب، عملکرد مطلوب با توجه به تنش‌های محیطی، وضعیت خاک، شرایط آبیاری، حائز اهمیت است که منجر به ایجاد امنیت غذایی می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور حدود ۹۸ درصد بذر مصرفی در داخل تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: این مقدار وزن آن به بیش از ۷۰۰ هزار تن است که ارزش این میزان بذر یک میلیارد یورو ارزیابی شده است.

نوری قزلجه عنوان کرد: سال جاری پنجاهمین سالگرد تشکیل و تأسیس سازمان تحقیقات کشاورزی برگزار شد که بعضی مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشی با سابقه‌ای بیش از صد سال حضور داشتند، این امر با تلاش و زحمات همکاران و کشاورزان محقق شده است و بخش زیادی از نیاز اساسی کشور در کالاهای اساسی ۹۹ درصد را تأمین کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه تنها دو درصد محصولات هیبریدی کشور در داخل تولید می‌شود که این نیاز معادل ۷۰۰۰ تن ارزیابی می‌شود، تاکید کرد: مابقی نیاز ما به بذرهای مورد نیاز گلخانه‌ها و سبزی و صیفی است که از طریق واردات تأمین می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تولید داخلی این بذرها بسیار مهم و ضروری است که رونمایی امروز نمونه‌ای از تلاش‌ها در این راستا است، تصریح کرد: باید به سمتی پیش رویم که نیازهای خود را را در این حوزه تأمین کنیم، حتی این ظرفیت را داریم تا به صادر کننده بذرهای هیبریدی و سبزی و صیفی که ارز آوری بیشتری دارد، تبدیل شویم.

نوری قزلجه ادامه داد: حدود ۴۵۰ شرکت فعال در حوزه بذر، تولید و توزیع در کشور فعالیت می‌کنند که بالای ۹۰ درصد این شرکت‌ها متعلق به بخش خصوصی هستند.

وی ادامه داد: ما در وزارت جهاد کشاورزی مصمم هستیم امکانات خود را در بدون هیچ انتظاری در اختیار این بخش خصوصی قرار دهیم، چراکه بخش خصوصی چابک‌تر و ‌تر و دقیق‌تر کار می‌کند و همه ظرفیت‌های بخش وزارت در اختیار فعالان در عرصه تولید قرار می‌دهیم زیرا همه ما برای امنیت غذایی کشور کار می‌کنیم.

وزیر کشاورزی گفت: جهاد دانشگاهی روحیه جهادی در کشور است که می‌توانیم در تمام عرصه‌ها عقب ماندگی‌ها را جبران و رو به جلو حرکت کنیم و در زمینه‌هایی همچون نیاز بذر به نتایج مطلوب برسیم.

منبع: ایمنا – البرز

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر