مشاور استاندار البرزدر امور فرهنگی و اجتماعی در نهمین جشنواره صنعت چاپ البرز، به تاریخچه ورود صنعت چاپ و نشر به کشور اشاره کرد و گفت: مطالعه در کشور ما رونق ندارد و حوزه نشر هم با توجه به نوسانات قیمت کاغذ حال و روز خوبی ندارد که منجر شده تیراژهای چاپ کتاب خیلی محدود و تاسف بار برای جمعیت ۸۰ میلیونی ایران باشد.
اردشیر آل عوض، با بیان این مطالب افزود: بارها از زبان بزرگان شنیده ایم که جمعیت فرهیخته تیراژ کتاب به زیر ۲۰۰ مجلد در سال رسیده در جایی که در کشورهای مثل سوئیس دو برابر جمعیت مجلد چاپ می شود و در حالیکه یکی از نشانه های رشد و توسعه فرهنگی یک ملت وجود تیراژ کتاب و کتابخانه است.
وی اظهار داشت: اگر نگاه شود شاید فقط اسم فرهنگ را یدک می کشیم تا رسم و امیدوارم روزی برسد ملت ما در زمره افرادی قرار بگیرند که با فرهنگ مانوس شوند و انس با کتاب باعث رونق صنعت چاپ و نشر شود.
آل عوض به مشاغل و صنوفی که با این صنعت مرتبط می شود اشاره کرد و گفت: ایام انتخابات کسانی که در این صنعت مشغول هستند پرمشغله ترین زمان خود را سپری می کنند.
وی با بیان اینکه در صنعت چاپ فعالیت رونق داری نداریم، افزود: متاسفانه باید بگوییم در چاپ ضمن اینکه آگاهانی در این حوزه وجود دارند اما از ظرافت های هنری این صنعت کمتر در چاپ استفاده می کنیم که نوع کاغذ تقریبا تحمیلی است و خطوط استفاده شده نگاه صرف اقتصادی به آن می شود یا شکل کتاب به گونه ای که ناشر به آن توجه می کند انتخاب میشود.
وی تصریح کرد: در بازار کتاب ناشرانی که از فعالان صنعت چاپ مشاوره می گیرند برای تجلید و زیبایی کتاب توانستند مخاطب را مجذوب خود کنند.
مشاور استاندار البرز گفت: مخاطب کتاب قبل از اینکه با متن آن آشنا شود به جلد کتاب و صفحه آرایی آن توجه می کند علیرغم اینکه در صنعت چاپ به دلیل شرایط اقتصادی کمتر به آن پرداخته می شود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید