حجاب و عفاف از مهمترین مصادیق وجود یک جامعه اسلامی است که رعایت آن هم برای زنان و هم مردان از اهمیت بالایی برخوردار است.
فتانه محمودخانی/علاوه بر اینکه فضیلت حجاب اسلامی در راستای حفظ حرمتهای الهی قابل تبیین است، فضیلت پوشش و حجاب ریشه عمیقی نیز در فرهنگ و اخلاق اجتماعی جوامع بشری دارد؛ فارغ از اینکه آن جوامع پایبند به آموزههای وحیانی باشند یا نه نباشند، در بحث پوشش و حجاب، فضیلت فطری حفظ حیاء نیز رکن مبنایی و نقش ویژهای دارد.
حجاب یکی از واجباتی است که هم منفعت فردی و هم اجتماعی برای افراد دارد که جلوهگری منفعت اجتماعی طبیعتاً بیشتر از منفعت فردی آن است برای اینکه ما در جامعه با یکدیگر تعاملات اجتماعی و همچنین ارتباط داریم، یعنی انسانها زیست اجتماعی دارند و در زندگی اجتماعی از رفتار و منش دیگران هم تأثیر میگیرند و هم اثر میگذارند.
حجاب باعث حفظ منزلت و کرامت یک زن شده و باعث میشود افراد از آسیبهای اخلاقی و اجتماعی به دور باشند.
اگر حجاب نباشد موجبات تحریک جنسی و اخلاقی در سطوح مختلف جامعه فراهم شده و زمینههای گناه بهوجود میآید و از طرفی بنیانهای خانواده در معرض آسیب قرار میگیرد.
زنان نقش محوری در فساد یا عدم فساد در جامعه دارند.
شاید به این دلیل باشد که بانوان تأثیرگذاری بیشتری در افراد دارند چون جنبه عاطفی، هیجانی دارند که در مردان بسیار کم است به همین دلیل است که دشمن برای رسیدن به اهداف در هر جامعهای بر روی زنان آن جامعه سرمایهگذاری میکند.
حجاب، سنبل عفت درونی، دینداری و خداباوری است.
بعضی گناهها به دنبال خود گناهانی را بهوجود میآورند؛ بیحجابی نیز به همین شکل است و از گناهان کلیدی در جامعه بهشمار میرود.
حجاب دو جنبه فردی و اجتماعی دارد،در جنبه فردی فرد می تواند در منزل خود به دلیل حریم خصوصی آنگونه که می خواهد باشد اما وقتی وارد جامعه می شود جنبه اجتماعی پیدا می کند و جامعه حق دارد که از فردی که به آنها ضرر می زند مطالبه کند.
در اینجا برای حفظ جامعه همه باید حجاب داشته باشند و جنبه اجبار یپدا می کند و به غیر از اینکه امر خدا است، چون حق افراد جامعه به دلیل عدم رعایت حجاب توسط یک فرد ضایع می شود بنابراین موظف است که در جامعه حجاب خود را رعایت کند که حق دیگران ضایع نشود .
.
.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید