نشست خبری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان به مناسبت هفته هوای پاک با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار گردید.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در ابتدی جلسه گفت : در ۹ ماهه سال جاری حدود ۷۰ درصد از روزها و سال گذشته ۴۹ درصد از روزها در شرایط پاک و قابل قبول بوده که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۷ درصد بوده است.
مجید درگی با اشاره به شعار هفته هوای پاک سال جاری «هوای پاک، مسوول پاسخگو و شهروند مسوول» گفت: این نشست نیز در راستای اجرای این شعار برگزار شده تا بتوانیم به عنوان مسوول پاسخگوی سوالات شما باشیم .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به موضوع تالاب صالحیه و چالش هایی که از طریق زهکش ایجاد شده به وجود آمده افزود: تالاب صالحیه یک تالاب فصلی است که در سال های با بارندگی ، آب در آن جمع می شد و به تبع آن پرندگان مهاجر هم برای زمستان گذرانی در این نقطه حضور می یافتند .
وی اظهار کرد: احداث زهکش قزوین که در دهه ۸۰ از سوی جهاد کشاورزی استان قزوین انجام شد مانع باقی ماندن آب در این منطقه و عدم تزریق آب به سفره های زیرزمینی شد ضمن اینکه شوری خاک را به سطح خاک می آورد.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم و کاهش بارش ها نیز موجب شده که دیگر آبی برای این تالاب باقی نماند، گفت: اکنون شرایطی را در این تالاب شاهد هستیم که با کوچکترین وزش باد گرد و غبار زیادی به هوا برمی خیزد که استان های همجوار خود و حتی پایتخت را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
درگی افزود: این زهکش به طول ۵۰ کیلومتر، عرض ۱۰ متر و ارتفاع ۲ متر همانطور که آزادراه تهران- شمال بدون مجوز و پیوست محیط زیست ایجاد شده، اجرا شده است.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته استان های قزوین و زنجان برای توسعه بخش کشاورزی یکسری سدها و بندهای آبی را بر روی آبی که به سمت این تالاب می آمد، بارگذاری کردند که آبی که در گذشته به این منطقه می آمده دیگر نمی آید.
وی افزود خوشبختانه با حضور معاون رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل در منطقه و گزارش وضعیت تالاب اعتبار بین المللی خوبی برای احیا منطقه و مهار کانون گرد و غبار در این نقطه اختصاص یافته است.
کیفیت سوخت توزیعی در استان البرز:
معاون فنی اداره کل نیز در این نشست در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص کیفیت سوخت خودروها و نقش آن در آلایندگی هوا، گفت: شرکت پخش و پالایش نفتی استان در پاسخ به ایراداتی که بر کیفیت سوخت توزیعی در البرز در اجرای قانون هوای پاک گرفته شد خود را فقط توزیع کننده سوخت معرفی کرده است و مسوولیت کیفیت سوخت را بر عهده وزارت نفت وارد میداند.
وی افزود: سال گذشته ۱۷۴ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در البرز توزیع شد که در سال جاری نیز تاکنون به همین میزان توزیع شده است.
مدیریت پساب کارواش ها:
حمید رضا لشگری در خصوص آلایندگی کارواش ها گفت: البرز نخستین استانی بود که به موضوع کارواش ها ورود کرد به طوریکه بیش از ۵۰ واحد کارواش را با معاون دادستان بازدید کردیم که منجر به پلمب بیش از ۲۰ واحد و همچنین تجهیز ۳۲ واحد به دستگاه تصفیه فاضلاب شد.
وی با اشاره به اینکه این فرایند کارایی لازم را نداشت و این واحدها باید به شبکه جمع آوری فاضلاب متصل شوند، گفت: بیش از ۱۰۰ واحد کارواش در مناطقی مستقر هستند که از مقابل آن ها شبکه جمع آوری فاضلاب رد می شود که باید به این سیستم متصل شوند.
لشگری افزود: بایستی حکم کلی از مقام قضایی گرفته شود تا آنها به این شبکه متصل شوند.
وی تصریح کرد: مصرف آب این واحدها خیلی بالا است و اکنون با این وضعیت کمبود بارش ها و آب باید این واحدها به سمت بازچرخانی آب حرکت کنند و کمیت آب بر کیفیت آب در اینجا اولویت دارد.
وضعیت سوخت نیروگاه منتظر قائم :
در خصوص مازوت سوزی درنیروگاه منتظرقائم، خروجی هوای استاندارد برای محیط زیست ملاک عمل است .
درسال گذشته نسبت سوختهای مصرفی به مازوت به گونه ای انتخاب شد که امکان کنترل خروجی وجود داشته باشد.
وخبرخوب اینکه ۶۰۰ هزار مترمکعب سهمیه گاز این نیروگاه دوبرابرشد وبه ۱۲۰۰ هزارمترمکعب رسیده است.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید